Şimdi Ara

2 DVD birden yazma (çok yavaş).

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Philips 1640p ve Samsung SH-W162W

Nero 6.6.0.8 Kullanıyorum..
    2 sini birden çalıştırdığımda her ikiside 1:30 saatte bitiriyor neden boyle bir yavaşlama soz konusu acaba??:
    sistem
    amd 3700+
    1gb ram
    sata2 raid0

• Aynı anda 2 DVD yazmak sistemi çok zorlar.Teorikte bir sorun yok ama pratikte imkansız gibi.
    O iş için çift çekirdekli bir işlemci ve Çok hızlı bir Hard disk lazım.15000Rpm olanlar var. SCSI diye geçiyor yanlışım yoksa.

DVD 1X hızında 56 dakikada yazılıyor.Sizinki 0.5X galiba
  • birisi 4x te diğeri 8x te ayarlı..
    bence sistemim gayet yeterli...
    ve forumlarda gormuştum yazıldığını ama ..
  • Belki de uygun program kullanmıyorsunuz.Bence program kullanma üzerinde durun.Değişik programlar deneyin.

Her ikisini de aynı hızda yazdırın.Biri 4X diğeri 8X olmasın.

Denemeler sonuçsuz kalırsa artık bir SCSI HD almanız gerekebilir.
  • ya birde birinden DMA ayarı felan duydum ama ...
  • dma için aygıt yöneticisinden ide sürücünü bul çift tıkla oradan primary/secondary master/slave cihazlar nasıl bağlıysa ona göre udma yı açabilirsiniz. sadece aynı anda iki dvd yakabilmek için scsi almak pek mantıklı diil bence; paraya yazık
  • quote:

dma için aygıt yöneticisinden ide sürücünü bul çift tıkla oradan primary/secondary master/slave cihazlar nasıl bağlıysa ona göre udma yı açabilirsiniz. sadece aynı anda iki dvd yakabilmek için scsi almak pek mantıklı diil bence; paraya yazık

dostum dediğin gibi baktım..
    secondary channel de
    ikiside Ultra DMA 2 modundan seçili..boyle mi olcak ya da diğeri değişik mi olcak
  • bende cdrw için ultra dma 2 ultra 33; asus drw 1608p için ise ultra dma 4 ultra 66 seçili. aşağısında en iyisini bios seçsin diye bi kutucuk var onu işaretleyebilirsin. o zaman otomatik ayarlar.
  • saten ibos seçili..
    ama ikisinide aynı seçmiş sesnin dediğinden
  • biri master biri slave şekilde iki dvd yazıcı da aynı ide kablosuna takılı ise yavaşlıyor olabilir. ayrı ayrı kablolar kullan.
  • aynı kablodan iki port ile çalışıyo yavas olur normaldır

ayrı kablolardan portlardan bagla writerlari o zaman olması lazım

benim bi arkadasım nero 7 ile p4 3.0 makina ile 4 dvd yi 2 saatte yazıyo 4x de haberin olsun ki senin işlemci 3700 daha kısa bile surmesi lazım
  • hmm tek çare 2 kablo ....
  • TEK KBLODA ZATEN MANTIKLI DUSUNUNCEDE AYNI HIZDA YAZMASI IMKANSIZ
    MUTLAKA FARKLI KABLOLARDA OLMASI LAZIM
  • dmada promlem yok ıse ki dedigine gore yok sen farklı nerolar acıyosuna anladıgım kadarıyla bu sekılde ıkı ayrı ıslemle pcnın kafasını bulandırıyorsun aynı dvdyı yazmayı denemelısın multıple rcorder secenegı ıle neroda aynı hızda 2-4 dvdyı senın makınede rahatca 30 dakıka ıcerısınde kopyalayacaksın yada disc juggler programını kullanabılırsın 32 writera kadar destek verıyor neroda bu sayı 8writer maalesef
  • hocam anakartının ıde drıverlerını cıpset drıverlerını yukledınmı yukledınsee bır ust verıyornunu ındır vee kullandıgın dvd cd sınde problem olabılır nero 7 yı kullan
  • ikisini birden yazmak hem yavaşlatır hemdeişlemciye zarar verir teknik bir sorun çözümü yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.