Şimdi Ara

2.el focus dizel mi benzinli mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dostum Allah nasip kısmet ederse en kısa sürede ben de bir Ford Focus almak için piyasayı araştırıyorum.. ama 2003 civarı max. 70-80bin km temiz birşey bakıyorum... Yapaacğım ilk şey Tartarini yada o ayarda bir lpg kit taktırmak.. hiç dizelle uğraşmaya değmez diye düşünüyorum ki şu anki mevcut aracımda Tartarini LPG li ve çok memnunum... bunlar benim şahsi fikirlerimdir..

saygılar & sevgiler.
  • Hayırlısı olsun dostum. Allah gönlüne göre versin

quote:

Orjinalden alıntı: TatanQa

Dostum Allah nasip kısmet ederse en kısa sürede ben de bir Ford Focus almak için piyasayı araştırıyorum.. ama 2003 civarı max. 70-80bin km temiz birşey bakıyorum... Yapaacğım ilk şey Tartarini yada o ayarda bir lpg kit taktırmak.. hiç dizelle uğraşmaya değmez diye düşünüyorum ki şu anki mevcut aracımda Tartarini LPG li ve çok memnunum... bunlar benim şahsi fikirlerimdir..

saygılar & sevgiler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: @NTARES

quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

quote:

Climanjaro

4000 ytl lik mazotu nezamanda yakmayı düşünüyorsun? Amorti edecem diye habire gezeceksin. Bu da arabanın km sine yansıyacak. İhtiyacı olana bişey demem ama sanede 10000 ve aşağısı km yapacaklara fuzuli geliyor bana..

Yinede dizel seçen arkadaşlara saygım sonsuz..

arkadaşım güzel diyorsun da 3 günde bir benzin istasyonuna gitmek var 7 günde bir gitmek var.
    ben sıkıntısını çektiğim için biliyorum.
    ayda 8-9000 km de yapsam yine de dizel derim.
    zaten satarken aradaki farkı fazlasıyla kapatıyor.

ben aracımı alırken 17000 ytl idi, dizeli de 20000 ytl.
    dedim ki 3000 ytl ye ben iki sene binerim.
    ama maalesef matematik olarak böyle iken yaşanan durum olarak böyle değil.
    3 günde bir 20 ytl benzin alırdım...
    hele hele şehiriçi geziyorsan kesinlikle dizel derim.

zaten ilk 4 km de araç götürebildiği kadar benzin götürüyor.
    sonra normal tüketim şartlarına düşüyor.
    dolayısıyla çok fark var.

benim aracım 130 ytl ye doluyor 650 km yol yapıyor
    dizeli 105 ytl ye doluyor 1150 m yol yapıyor.

ben ısrarla dizel diyorum...

arkadaşım güzel diyorsun da 3 günde bir benzin istasyonuna gitmek var 7 günde bir gitmek var.
    zaten satarken aradaki farkı fazlasıyla kapatıyor

Ayda 8-9000 km yapmak tabiki dizel gerektirir. Ayda bu kadar km yapıyorsan benzinli almayacaksın.

Antares hocam valla benzinciye sık gidiyom diye de dizel alınmaz ki. Olsun 3 günde bir git nolcak, doldur bakalım diyceksin babalar gibi, 97 oktan, basıp gidiceksin. Benzin iyidir, yağını suyunu koy git. Sorunsuzdur

• Allah Razı olsun , amin.

quote:

Hayırlısı olsun dostum. Allah gönlüne göre versin

quote:

Orjinalden alıntı: TatanQa

Dostum Allah nasip kısmet ederse en kısa sürede ben de bir Ford Focus almak için piyasayı araştırıyorum.. ama 2003 civarı max. 70-80bin km temiz birşey bakıyorum... Yapaacğım ilk şey Tartarini yada o ayarda bir lpg kit taktırmak.. hiç dizelle uğraşmaya değmez diye düşünüyorum ki şu anki mevcut aracımda Tartarini LPG li ve çok memnunum... bunlar benim şahsi fikirlerimdir..

saygılar & sevgiler.

• niko_jr bunu ben söylemiyorum Climanjaro söylüyor. Fazla km yapmayacaksan 3 günde bir benzinciye gitsen nolcak. Bencede Benzinli sorunsuzdur..

quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

quote:

Climanjaro

4000 ytl lik mazotu nezamanda yakmayı düşünüyorsun? Amorti edecem diye habire gezeceksin. Bu da arabanın km sine yansıyacak. İhtiyacı olana bişey demem ama sanede 10000 ve aşağısı km yapacaklara fuzuli geliyor bana..

Yinede dizel seçen arkadaşlara saygım sonsuz..

zaten satarken aradaki farkı fazlasıyla kapatıyor.

ben aracımı alırken 17000 ytl idi, dizeli de 20000 ytl.
    dedim ki 3000 ytl ye ben iki sene binerim.
    ama maalesef matematik olarak böyle iken yaşanan durum olarak böyle değil.
    3 günde bir 20 ytl benzin alırdım...
    hele hele şehiriçi geziyorsan kesinlikle dizel derim.

zaten ilk 4 km de araç götürebildiği kadar benzin götürüyor.
    sonra normal tüketim şartlarına düşüyor.
    dolayısıyla çok fark var.

benim aracım 130 ytl ye doluyor 650 km yol yapıyor
    dizeli 105 ytl ye doluyor 1150 m yol yapıyor.

ben ısrarla dizel diyorum...

zaten satarken aradaki farkı fazlasıyla kapatıyor

Ayda 8-9000 km yapmak tabiki dizel gerektirir. Ayda bu kadar km yapıyorsan benzinli almayacaksın.

Antares hocam valla benzinciye sık gidiyom diye de dizel alınmaz ki. Olsun 3 günde bir git nolcak, doldur bakalım diyceksin babalar gibi, 97 oktan, basıp gidiceksin. Benzin iyidir, yağını suyunu koy git. Sorunsuzdur

• quote:

dostum o yazıyı ben yazmıştım, antares değil.

paran olduktan sonra hergün de gidersin.
    ama öyle "doldur bakalım" diyebilecek kadar param yok.
    öyle babalar gibi 97 oktanı doldurmaya kalkarsam 3 günde bir,,, ocağpıma incir ağacıdikilir.
    en azından 40 yılın körü 1 kere doldurabiliyorum.
    benim gibiler için 1 km yolu bile fazla gidebilmek kardır.
    ayrıca satarken de benzinliye oranla pahalı satacağın için bir fark olmayacak.
    yakıt tüketimi azlığın yanına kar kalacak.

20000 ytl ye benzinli almaktansa 23000 ytl ye dizelini alırım .
    bu benim görüşüm.

ayrıca düzenli baktıktansonra dizele de "yağını suyunu koy git" yapabilirsinm.

• tmm yaw hatlar karışmış Antares'le aynı arabaya sahibiz de o yüzden sitem ettim. Herkesin tercihine saygı duyarım.
  • Bencede sorun yok. biz memnunuz arabamızdan öyle deilmi niko?

quote:

tmm yaw hatlar karışmış Antares'le aynı arabaya sahibiz de o yüzden sitem ettim. Herkesin tercihine saygı duyarım.
  • abi al bi dizel bak keyfine ya.. sehir içi şehir dışı ne ayrımı yapıyorsun.. en iyisi bu.. daha dün aldım arabamı.. dizell benim aracım.. gercekten çok güzell..doldur abi depoyuu.. sanki hiç bitmeyeçek gibi geliyor.. o bile yetiyor yani..:) ALLAH herkesin gönlüne göre versin...
  • tango123

Aldığın aracın marka, model aldığın fiyatı yazarsan memnun olurum...

Bu arada hayırlı olsun..
    quote:

Orjinalden alıntı: tango123

abi al bi dizel bak keyfine ya.. sehir içi şehir dışı ne ayrımı yapıyorsun.. en iyisi bu.. daha dün aldım arabamı.. dizell benim aracım.. gercekten çok güzell..doldur abi depoyuu.. sanki hiç bitmeyeçek gibi geliyor.. o bile yetiyor yani..:) ALLAH herkesin gönlüne göre versin...
  • Yılda şu kadar KM yapıyosan dizel bu kadar KM yapıyosan benzinli al bayilerin bir satış taktiği.Böyle bişey yok arkadaşlar
    1-Dizele fazla ödersiniz ama ikinci el olarak sattığınızda en az benzinli ile arasında olan fiyat farkını alırsınız.

2-Dizel araç benzinliye göre piyasada daha hızlı satılıp alınıyor günümüzde.

3-Kullandığınız süre içerisinde elde ettiğiniz yakıt tasarrufu yanınıza kar kalır.

4-Arabanızı yakıt hesabı yapmadan gönül rahatlığı ile kullanır ya arabam var benim şurdan şuraya gitmek benim için problem değil diyebilirsiniz.

5-Vs.Vs.Vs.

Şuan Türkiye gibi dünyanın en pahalı yakıtının tüketildiği bir ülkede benzinli araçların elindeki tek koz LPG dönüşümü.Yarın LPG de olabilecek extra vergiledirme ile artacak fiyatı bu avantajıda avantaj olmaktan çıkartmazsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heLLWeapon

Kesinlikle çok km yapmıyorsanız ben olsam benzinli alırım çünkü siz o aradaki fiyat farkını anca 10 yılda amorte edersiniz onun için gereksiz buluyorum.

arkadaşım amorti etmesine gerek yok dizelin.Çünkü şu anda fiyatlara bakarsanız benzinliye oranla ortalama 3 milyar daha pahalı dizeller(2.ci elde)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozib

Yılda şu kadar KM yapıyosan dizel bu kadar KM yapıyosan benzinli al bayilerin bir satış taktiği.Böyle bişey yok arkadaşlar
    1-Dizele fazla ödersiniz ama ikinci el olarak sattığınızda en az benzinli ile arasında olan fiyat farkını alırsınız.

3-Kullandığınız süre içerisinde elde ettiğiniz yakıt tasarrufu yanınıza kar kalır.

4-Arabanızı yakıt hesabı yapmadan gönül rahatlığı ile kullanır ya arabam var benim şurdan şuraya gitmek benim için problem değil diyebilirsiniz.

5-Vs.Vs.Vs.

Şuan Türkiye gibi dünyanın en pahalı yakıtının tüketildiği bir ülkede benzinli araçların elindeki tek koz LPG dönüşümü.Yarın LPG de olabilecek extra vergiledirme ile artacak fiyatı bu avantajıda avantaj olmaktan çıkartmazsa.

katılıyorum. hemde 100000000000000000000 lerce kere...

• quote:

Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

quote:

Yılda şu kadar KM yapıyosan dizel bu kadar KM yapıyosan benzinli al bayilerin bir satış taktiği.Böyle bişey yok arkadaşlar

5-Vs.Vs.Vs.

Ben katılamıyorum nedense. Ayda 400 km yapıyor yada yapmıyorum.. Ben ve benim gibiler neden dizel alsın ki? Üstelik fiyat olarak Focus benzinli Dizel arasıda az bir fark yok yani. ben aracımı 2006 model GHIA yı 26500 YTL ye aldım aynı aracın ikinci eli dizeli 35000 YTL Nerdeyse 10000 YTL fark var. Napim ben dizeli yani...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

quote:

5-Vs.Vs.Vs.

Ben katılamıyorum nedense. Ayda 400 km yapıyor yada yapmıyorum.. Ben ve benim gibiler neden dizel alsın ki? Üstelik fiyat olarak Focus benzinli Dizel arasıda az bir fark yok yani. ben aracımı 2006 model GHIA yı 26500 YTL ye aldım aynı aracın ikinci eli dizeli 35000 YTL Nerdeyse 10000 YTL fark var. Napim ben dizeli yani...

İşte bende tam bundan bahsediyorum "1-Dizele fazla ödersiniz ama ikinci el olarak sattığınızda en az benzinli ile arasında olan fiyat farkını alırsınız."

• Fazla parası olmayanlar için benzinli alıp lpg taktırmak avantajlı olabilir, dizele göre maliyeti düşürmek için.
  • arkadaşlar, ben yeni focustdci ler ilk çıktığında 2.5 yıl önce biraz tereddüt ederek (yılda 15000 KM YAPIYORUM)aldım. iyikide almışım, yıllarca benzinli focus kullandıktann sonra bu dizel focus bana apayrı tad verdi, hele o rampalardaki vites düşürmeden sanki düz yoldaymış gibi hızlanması ,performansı, öyle tad veriyorki inanın alırken verdiğim fark umurumda değil,o farkı çoktan unuttum.zaten dizelin kullanım zevki yakıt ekonomisinden önce geliyor. ekonomi olarakta yaklaşık 2.5 yılda 3500.00 ytl lik yabana atılmayacak bir yakıt farkı olştu. şunuda belirteyim yıllarca (ilk çıktığında benzinli focus almıştım) benzinli focus kullandım.inanın hem benzinli hemde dizel arabalarımın bakımlarını yaptırmış biri olarak ikisinin arasında hem para hemde periyot olarak hiç bir fark olmadığını söylüyorum.(sadece 50 ytl yakıt filtresi hariç)
    kısacası.. ne yapıp ne yapın yapacağınız km ye bakmadan kendinizi biraz zorlayıp dizel alın ve kazasız belasız arabanın tadını çıkarın.allah nasip ederse bundan sonra araba değiştirirsem dizelden başka seçeneğim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _c@dı_ -- 9 Eylül 2007; 17:33:47 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.