Şimdi Ara

2.El iPhone 5-5s alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda 2.el yada 0 iPhone 5-5s almak istiyorum. 0 derken yurt dışından şu sim-free olarak getirilenler varya işte onlardan almayı düşünüyorum. Çünkü en fazla 1300-1400tl bütçem var.
    Bazen yurt dışından gelen telefonların sim-free olmadığı alanların elinde kalıp bir süre sonra kullanamadığını öğrendim. Pasaport kaydı vs. yaptırılması gerekiyormuş. İşin prosedürünü tam olarak bilmiyorum. Uygun fiyata iphone alıp bu şekilde kullananlar yardımcı olursa memnun olurum arkadaşlar.
    Yani telefonu aldıktan sonra ne yapmak gerekiyor? Alırken telefonda yazılım olarak neye dikkat etmek lazım? Kayıt kullanım vs nasıl bir yasal prosedür bizi bekliyor?

Teşekkürler.
    iyi forumlar.

• Düşün bak neden kaç kişi okumuş cevap bile vermemiş çünkü milyonlarca başlık var bu şekilde biraz aratırsan bulursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aradığım soruların cevabını bulmuş olsam buraya konu açmazdım. Madem milyonlarca başlık var öyle demek yerine cevabı bulacağım konu başlığını gösterirsen sevinirim.
  • Mobilden giriyorum dediğim gibi goog da arat bulursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışından getirttiğin telefona önce 115 lira vergi biniyor. eğer kendin gitmişsin yurtdışına ekstradan pasaport masrafı çıkmaz vergiyi yatırdıktan sonra pasaportuna işlettirip aşağı yukarı 1500 lira civarına telefona sahip olabilirsin. (1300+115=1415TL) ama eğer yurtdışına gitmediyseniz o telefonu pasaporta kaydettirmeniz gerekiyor ya ailenizden hacca giden veya yurtdışına çıkan birini bulup yine beleşe kaydettirirsiniz ya da bu işi yapan bir sürü insan var ikinci el bölümünde de mevcut pasaportlarının kayıt haklarını 150den başlayan fiyatlarla satıyorlar yani bi de telefonu size yurtdışından getirecek kişi getirme komisyonu da alabilir mesela 100 dolar alsa 200 lira yapar bu sefer toplam masraf 350 lira daha artabilir yani 1765TL olur. eskiden dolar düşüktü yurtdışından almak mantıklıydı ama bakın TR fiyatlarına yaklaştı bile masrafı TRde fiyatlar oturduktan sonra zaten 2000TLden başlıyor. o kadar sıkıntıya katlanmaktansa ve pasaport da tanımadığınız birine ait olduğundan sorun çıkabilme ihtimaline karşı 1765 lira vereceğime 235 lira daha verip TRden garantili sorun olduğunda muhatabın olan bi mağazadan almayı yeğlerdim. ama dediğim gibi yurtdışına çıkan sizseniz ve sizin kendi pasaport hakkınız varsa kesinlikle yurtdışı öneririm.

ikinci el telefon konusunda daha önce satın almadığım için herhangi bişi söyleyemem.

• Verdiğiniz cevap için teşekkürler çok yardımınız dokundu sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: izZo16

Verdiğiniz cevap için teşekkürler çok yardımınız dokundu sağolun

ne demek dostum rica ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.