Merhaba arkadaslar ps4 pro icin Samsung 4k 1ms 28ue590 oyuncu monitoru aldim. Monitor calisiyor fakat goruntude sorun var. Goruntu hareket halinde cok titriyor. Ilk oynadigim oyunda 30fps oldugu icin oyle olabilir diye dusunuyordum fakat rdr 2 oynamaya basladim. Golgeler,sac efektleri cogu baska detay goruntu 4k olmasina ragmen bulanim ve piksel piksel. Oyunda uzak acilara baktiginizda da ekranda bulaniklik soz konusu. Sizce problem ne olabilir? Monitoru 2.el satin aldim. Nereye goturmeliyim bu monitoru sizce? Tesekkurler.
Resim ekliyorum assagiya arthur morganin surati nasil gozukuyor diye.
Monitörün ayarlarına baktın mı? Bazı monitörlerde gecikme süresini düşürmek için ayar oluyor onu en yükseğe alınca görüntü bozuluyor.
Turuncu Sakal
kullanıcısına yanıt
Selam evet baktim. En hizli secenegi secili suanda fakat diger secenekleri secince de herhangi bir goruntu degisikligi olmuyor monitorde
Daha hızlı seçeneğini seçin, freesync kapatın deneyin. Olmazsa fabrika ayarlarına alıp deneyin.
orhan
kullanıcısına yanıt
Hepsini denedim duzelmiyor malesef. Freesync ozelligini hdmi portundan kullanamiyorum zaten o ozellik yalnizca display port icin gecerli.
orhan
kullanıcısına yanıt
Hepsini denedim duzelmiyor malesef. Sorun ne olabilir? Bilgisayarciya gotursem anlar mi?
Diamonte112D
kullanıcısına yanıt
Ben de baska bir model samsung 4k monitor var. En hızlı ve freesync acikken forumdaki yazilar da bile golge oluyor. Bendeki hdmi girisin birincisi 30hz ikincisi 60 hz çalışıyor sizde de oyleyse onu da degisip deneyin. Siz bunlari denerken ps4 ude yeniden baslatiyor musunuz.
orhan
kullanıcısına yanıt
Evet. Spiderman oynadigimda golgelerde veya goruntude cok bir sorun yoktu fakat rdr2 oynanmicak durumda resimlerdekinden gercekten daha kotu. Benim ps4 zaten monitorun 60hz 4k veren hdmi 2 portuna takili. Ps4den de 2160RGB secili. Rgb range de full de cunku otomatik alinca goruntu daha bi kotulesiyor. Evde 1080p televizyonum var ona taktim simdi rdr2 yi actigimda golgelerin ayni oldugunu gordum ve sasirdim. Oyun dami acaba problem? Kafam iyice karisti
quote:
Orijinalden alıntı: Diamonte112
Evet. Spiderman oynadigimda golgelerde veya goruntude cok bir sorun yoktu fakat rdr2 oynanmicak durumda resimlerdekinden gercekten daha kotu. Benim ps4 zaten monitorun 60hz 4k veren hdmi 2 portuna takili. Ps4den de 2160RGB secili. Rgb range de full de cunku otomatik alinca goruntu daha bi kotulesiyor. Evde 1080p televizyonum var ona taktim simdi rdr2 yi actigimda golgelerin ayni oldugunu gordum ve sasirdim. Oyun dami acaba problem? Kafam iyice karisti
aynı hdmi kablosuyla denediyseniz farklı bir hdmi ile deneyin
Su problem sadece bende mi var hic bilen birisi yok mu? Tamire mi goturmeliyim yoksa satmaliyim ekrani kafam karisti.
2. elden kaynakli bir sorun degil gibi hocam, monitorden kaynakli bir sorun. En az uc tane monitor degistirdim ve ikisini suan kullanmiyorum bile (Full hd 32" kavisli kirik bir Philips ve 28" 4k Asus), monitorden de once TV kullaniyordum, 2 tane TV degistirdim PC ile ilgili; kesinlikle monitorle alakali bir sey degil bu.
Monitorler, Tv'lerden farkli calisiyor. Eger dogal cozunurlugun altinda bir cozunurluk verilirse kesinlikle bulaniklasma tarzi her seyi yasarsiniz. Oyun belki kagit ustunde 4k'da olsa, monitor icin dogal cozunurlukte kesinlikle degil. Monitorlerin Upscale yapma ozelligi TV'lerin kat kat altindadir. Eger 4k yerine Full hd bir monitor alsaydiniz benzer sikintilari yasamazdiniz (27" alti sartiyla)
Ben bizzat PS4'u (Pro degil) 28" 4k monitorume baglamistim ve hem FPS olsun hem de oyunun netligi olsun abartsiz sekilde midemi bulandirmisti. Ayni monitor ise PC'de hayal otesi netti.
Sorunun bununla ilgisi var. Her monitor ayni degildir. Bazi monitorlerin Upscale ozellikleri daha gelismistir ama piyasadaki cogu monitor yine de yeterli degildir bunlar icin. Bunlari secmek icin ozel incelemeler var internette onlara bakmak lazim aslinda.
Sorunuza tekrar donecek olursa; kesinlikle monitorde sorun yok hocam. Zaten sorun olsa ya goruntu olmaz, ya da olu piksel olur ya da baska seyler olur. Imkaniniz varsa monitoru bir bilgisayara baglayin ve 4K'ya getirin, Youtube'dan 4K test videolarini acin, hatta PS4 uzerinden 4K Youtube videolari acmayi deneyin. Daha saglikli yorum yapabilir tekrardan duruma gore. Ama imkan varsa kesinlikle bir PC ile deneyin, ekran karti destekledigi sure cok bir sikinti olmaz; zaten test yapacaksiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme