Şimdi Ara

2. El Plakasız Motora Nasıl Plaka - Ruhsat Çıkarılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
60.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Söylediğim gibi kuzenimin motoru var Sakarya'da ama Ehliyeti Ruhsatı yok. Ben bu motoru alıp İstanbul'a götürmek istiyorum. Nasıl çıkarırım Plaka - Ruhsat?
    Sorun çıkar mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2. El Plakasız Motora Nasıl Plaka ve Ruhsat Çıkarılır?

Plaka ve ruhsat olmayan bir motosiklete sahip olmak yasalara aykırıdır ve ciddi sonuçlar doğurabilir. Plaka ve ruhsat çıkarmak için yapılması gereken adımlar şu şekildedir:

• Motorsikletin Tescil Belgesini Elde Edin: Motorsikletinizin daha önce tescil edilip edilmediğini kontrol edin. Eğer daha önce tescil edilmişse tescil belgesi mevcut olacaktır. Tescil belgesi yoksa, bir "ilk tescil" işlemi başlatmanız gerekecektir.

• Tescil Belgesi yoksa:

• Motorsikletin şasi numarasını ve motor numarasını belirleyin.
      • Motorsikletinizin marka, model ve yılı gibi diğer bilgileri toplayın.
      • Bu bilgileri, ikametinizin bağlı olduğu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHAB) İl Müdürlüğü'ne bildirin.
    • Tescil Belgesi varsa:

• Motorsikletinizin tescil belgesini, nüfus cüzdanınızı ve ikametgâh belgenizi hazırlayın.
      • Tescil işlemlerini gerçekleştirmek için UDHAB İl Müdürlüğü'ne gidin.
    • Plaka ve Ruhsat Çıkarma:

• Tescil belgenizi ibraz ettikten sonra plaka çıkarma işlemini başlatın.
      • Plaka ücretini ve diğer gerekli ücretleri ödeyin.
      • Motorsikletinizin plakası düzenlenecek ve teslim edilecektir.
      • Ardından, ruhsat başvurusu yapın. Ruhsat ücreti ve gerekli diğer belgeleri ibraz edin.
      • Motorsikletinizin ruhsatı düzenlenecek ve size teslim edilecektir.

Plaka ve Ruhsat Çıkarma Ücreti: Plaka ve ruhsat çıkarma ücretleri, motorsikletinizin modeline, yılına ve diğer faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Güncel ücretler için UDHAB'ın resmi web sitesini kontrol etmeniz önerilir.

Plaka ve ruhsat çıkarma işlemlerini tamamladıktan sonra, motorsikletinizi yasal olarak kullanabilirsiniz. Plaka ve ruhsatınızı her zaman güncel tutmanız ve trafik kurallarına uymanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • iş sakat ruhsat falan yok
  • Bayi faturası lazım, yoksa iş yaş.

• Üstünü sıkı giyin gece yarısından sonra çık yola sorun olmaz. Plaka ve ruhsat çıkartmak için ise fatura, ötv'sinin ödenmesi ve trafik sigortası yaptırman gerekiyor.
  • Hocam kamilkoç gibi firmalarda otobüs bagajlarında 2 adet bisiklet yeri bulunmakta geçende motor götüren gördüm bagajda yani bi arayın konuşun otobüs seferi falan varsa eğer otobüsle götürebilirsiniz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thesacret5 -- 13 Eylül 2014; 19:16:31 >
  • thesacret5 T kullanıcısına yanıt
    Soru taşımak değil ki yanlış anlamışsın. Ruhsat çıkarmak zor boşuna uğraşılmaz.

• araç kaç model örneğin 2010 ise 4 senelik muayenesi+ muyanece cezası+pul+sigortalar+satış faturası ve tekrardan yeni plaka için sıfır motor alıyo gibi ekstradan 500-600 yani astarı yüzünü geçer eğer kaliteli para değeri biraz yüksek motorsiklet değilse
  • Arkadaşlar benim aklıma takılan ben motor alıcam fatura var ama fatura sahibini bulmak gerekir mi plaka çıkartmak için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.