Şimdi Ara

2 HD 2 XP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    açılışta hangi xp nin açılmasını nasıl belirleyebilirim ?
    sadece boot .ini değiştirmek yetelimi ve nasıl ?

teşekkürler

• Bende de iki HDD var biri sata diğeri IDE. Sata da Xp IDE'de Pardus yüklü. Birinden diğer sisteme geçmek istediğimde BIOSa giriyorum, hangisini kullanmayacaksam o kanalı kapatıyorum. Diyelim Pardusu kullanacağım, BIOS'tan SATA HDD bağlı olduğu kanalı "none" yapıyorum IDE yi auto ya alıyorum. Pardus açılıyor ve aynı zamanda sata HDD in içini de görebiliyorum ve işlem yapabiliyorum. Aynı şey tersi içinde geçerli. Biraz uzun gibi ama deneyebilirsiniz.
  • Teşekkürler sevgili atakan84
    bu yöntemi deneyeceğim ama dediğiniz gibi biraz uzun işlem
    boot.ini den yönlendirilirse açılışta hangisni açacağını sorarsa daha pratik olur
  • HDD SATA ise Boot.ini den ayarlıyamıyoruz diye biliyorum ben.
  • Biri sata diğeri ide
  • boot ini aynı hdd deki sistemler içindir.
    öteki hdd teki sistem için değil
    gene biostan seçeceksin
    yani çoğu anakartta biosta hdd 0 ve hdd 1 şeklinde ayar vardır.
    anakarttaki yerinden değiştirmeden ben de anakart hdd 0 daki 40 GB lık hdd deki xp home u ve
    anakart hdd1 deki 80 GB lık xp pro yu aynı bilgisayarda tak çıkar yapmadan, biostan hdd 0 ve hdd 1 ayar değişikliği ile bir onu bir bunu kullanıyorum.
    Bilmem anlatabildim mi?
  • 1 hd xp diğer hd macos X86
    boot iniden gerekli düzenleme yapılıp
    ve chain diye bir dosya var system içinde çalıştırılınca
    açılışta hangi işletim sistemi ile açılacağını soruyor
    bios a girmeden

bu işlemin benzeri sanki 2 xp içinde yapılabilir
    ama nasıl ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative 4.1 kurulum
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mesela bende olay bu.tek hdd de iki işl. sistemi.bir tanede diğer diskte var ama ben açarken biostan yapıyorum.hdd boot önceliğinden.sen istediğin şekilde yapmak için ne yapacaksın peki oraya gelelim.ikinci hdd de disk(0) yazan yeri disk(1) olarak değiştirceksin.tek partition daysa onu partition(1) kısmından değiştireceksin.ikinci hdd de yalnızca xp varsa başka partition oluşmadıysa 1 kalsın mesela.mantığı anlatmaya çalıştım.tam yapını bilmediğim için kesin yazamıyorum.eğer belirtirsen şu xp disk1 de 1. partitionda ona göre düzenleyiptede veririz ama mantığı anlarsan sende yaparsınanladın dimi olayı bak aşağıda.bende tek hdd de 2 biri xp diğeri server 2003 var.nasıl yapılmış peki?
    diskimin adı disk0 ikiside tek hdd diye.sen run>diskmgmt.msc den bak hangisi disk1 disk0 diye.sonra hangisi hangi partitiondaysa mesela bende 1. partitionda xp 2. sinde server 203 var.ona göre numarasını değiştir.böyle yani.karışık olmamıştır umarım

[boot loader]
    timeout=8
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windows Server 2003, Enterprise" /fastdetect

mesele buraya da değişik bi versiyon koyayım benzeri;

[boot loader]
    timeout=8
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer
    multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows Server 2003, Enterprise" /fastdetect

burda en alt satır değişti peki ne oldu değişti de?yukardaki boot.ini de tek hdd de disk(0) da partition(1) de xp,partition(2) de wiin server vardı..alttaki örnekte ne yaptım peki?disk(0) da yine xp var 1. partitionunda hddnin.ama disk(1) de yani 2. diskte server 2003 oldu onuda partition(1) de atadık

NOT:default ile başlayan satır varsayılan olarak hangisinin açılacağını belirtir.süre verirsen ilk seçenek olarak çıkar süre vermezsen varsayılan olarak açar.vs. vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratsevdin -- 16 Haziran 2007; 1:50:01 >

• Teşekkürler sevgili Muratsevdin

yine olmadı sanırım bir yerde bir yanlış yapıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.