Şimdi Ara

2 internet hattını birleştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
23.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar benim evimde 35 mbps hızda 2 mbps upload hızında internet hattım var odamda ana modem bilgisayarım ve siwictlerim var

şimdi benim diğer internet hattım var oda 24 mbps 2 mbps upload hızında

ben bu iki hattı birleştirip tüm interneti 50 mbps download 4 mbps upload hızına çıkarabilirmiyim

eğer varsa nasıl yapabilirim?

modemlerim airties air 5650

şöyle bişi düşündüm acaba olurmu ana hat 35 mbps 2 mbps upload dsl ile bagli modeme diper modemden ethenet alip ana modemin wan portuna baglasam birleşirmi?

• Merhaba,
    2 veya daha çok hattı birleştirmek için çözümler var. Eğer ilgilenirseniz özel mesaj yoluyla irtibata geçebilirsiniz.
  • Yapabilirsiniz. Bunun için cihaz alacak mısınız? Bütçeniz var mı?

Upload ve download i tek bilgisayardan tek sunucuya doğru 50/4 olarak mı kullanmayı planlıyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: resolutex

Yapabilirsiniz. Bunun için cihaz alacak mısınız? Bütçeniz var mı?

Upload ve download i tek bilgisayardan tek sunucuya doğru 50/4 olarak mı kullanmayı planlıyorsunuz?

iki hattı birleştirip ev içindeki tüm ağıma yaymak istiyorum.
  • Sorulara cevap verdiğinizde ben de size yöntem önerebileceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: resolutex

Sorulara cevap verdiğinizde ben de size yöntem önerebileceğim.

sorulara cevap verdiğimi umuyorum

1. hatta : 35 mbps download 2 mbps upload
    2. hatta: 24 mbps download 2 mbps upload

upload ve download hızlarnı birleştirip
    49 mbps download 4 mbps upload çıkışı almak istiyorum
  • Bütçeniz var mı?
    Tek bilgisayarda 4 mbit upload almayı planlıyor musunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mert_1638 kullanıcısına yanıt
    tek bir bilgisayarda bu iki interneti kullanabilirsin ama iki hat cihazlarla birleştirilebilir mi bilmiyorum.

pc de yapmak için connectify dispatch programıyla kullanılabilir.

1. hattın modeminden ethernet kablosuyla

2. hattın modeminden wireless ile internet bağlantısı kuracaksınız

daha sonra connectify dispatch programı bu iki interneti birleştirecek. bir bilgisayar için bu şekilde yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lodos denizcisi

tek bir bilgisayarda bu iki interneti kullanabilirsin ama iki hat cihazlarla birleştirilebilir mi bilmiyorum.

pc de yapmak için connectify dispatch programıyla kullanılabilir.

1. hattın modeminden ethernet kablosuyla

2. hattın modeminden wireless ile internet bağlantısı kuracaksınız

daha sonra connectify dispatch programı bu iki interneti birleştirecek. bir bilgisayar için bu şekilde yapabilirsiniz.

sundugunuz programı biliyorum fakat ben evde bir lunix tabanlı sunucu bilgisayarı yapsam

3 ethernet olsa

ağ 1 de birinci hattım
    ağ 2 de ikinci hattım

ikisini birleştirip ağ 3 den çıkış alıp swicte baglayıp tüm ağımı o sekilde swicte baglayabilirim fakat evimde iptv de var karmaşık bir ağ sistemim var
    ben tüm ağı basit bir şekilde birleştirmek istiyorum

kısaca sizlerden basit ve alternatif çözümler bekliyordum :)

• Hat hızlarınızı birleştirerek kullanabilmek için router veya bilgisayara takacağın ethernet kartı ya da sanal birleştirme yöntemle yapabilirsin.

Mikrotik cihazı en makul olanıdır. Mikrotik RB951-2n cizı ile 4 hattı birleştirebilir tek hat olarak kullanabilirsiniz. Araştırınız load balance ( NHT & PCC )

Bir bilgisayar kasası üzerine mikrotik veya pfsense kurarak bu işlemi yapabilirsiniz

Aktif devamlı açık windows bilgisayar üzerinde vmware ile sanal olarak mikrotik veya pfsense kurabilir ve burada yine sanalda birleştirebilir hat üzerinde çıkabilirsiniz.

Unutmayın bunları yaparken network bilgisine ihtiyacınız var. Forumlarda bununla ilgilili yardımcı doküman bulabilir youtubede eğitici videoloara bakabilirsiniz.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Followmen

Hat hızlarınızı birleştirerek kullanabilmek için router veya bilgisayara takacağın ethernet kartı ya da sanal birleştirme yöntemle yapabilirsin.

Mikrotik cihazı en makul olanıdır. Mikrotik RB951-2n cizı ile 4 hattı birleştirebilir tek hat olarak kullanabilirsiniz. Araştırınız load balance ( NHT & PCC )

Bir bilgisayar kasası üzerine mikrotik veya pfsense kurarak bu işlemi yapabilirsiniz

Aktif devamlı açık windows bilgisayar üzerinde vmware ile sanal olarak mikrotik veya pfsense kurabilir ve burada yine sanalda birleştirebilir hat üzerinde çıkabilirsiniz.

Unutmayın bunları yaparken network bilgisine ihtiyacınız var. Forumlarda bununla ilgilili yardımcı doküman bulabilir youtubede eğitici videoloara bakabilirsiniz.

Saygılar.

network hakkında bilgim var zaten fakat ben basit yöntemle yapmak istiyorum evde harici sunucu kullanmak istemiyorumm.

Mikrotik RB951-2n cihazi bir swict gibi eğer iki hattın ethernetini takip bir ethernet alip evdeki ağa katarsam birleşecek galiba
    anlattıgınıza göre böyle bir işlevi varsa ne kadar nereden teymin edebillirim?

ben olayı basit şekilde çözmekten yanayım :)

• İnternette satan yer çok. Google amcaya sorun çıkar :) Firma ismi reklam olmasın diye yazmadım. Bunlardan biri ile hat hızlarını birleştirip kullanabilirsin.

Mikrotik RB951-2n = 200 Tl 10/100 Normal Port router 400 MHz / 32 mb Ram

Mikrotik RB951G-2HnD = 300 TL 10/100/1000 Gigabit portlu router 600 MHz / 128 mb Ram
  • quote:

İnternette satan yer çok. Google amcaya sorun çıkar :) Firma ismi reklam olmasın diye yazmadım. Bunlardan biri ile hat hızlarını birleştirip kullanabilirsin.

Mikrotik RB951G-2HnD = 300 TL 10/100/1000 Gigabit portlu router 600 MHz / 128 mb Ram

hocam peki diyelim 2 tane ethenet portuna ben taktım 2 hattanda gelen etherneti

peki birleşmiş halini nasil alacagım yani ikisini birleştirdigi baglantıyı nasıl alacagım wireless ile veriyor galbia

2 internet hattını birleştirmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_1638 -- 1 Ekim 2015; 19:36:34 >

• mert_1638 kullanıcısına yanıt
    iyide arp nasıl çalışacak bu sistemde her iki modemde arp tablosu kime nasıl trafik verecek bence nete dahi çıkamazsın
    istediğin şey tcp/ip protokolünün çalışma mantığına aykırı, çift ethernet kartlı bir pcyi server yapasan belki mümkün olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_1638

quote:

İnternette satan yer çok. Google amcaya sorun çıkar :) Firma ismi reklam olmasın diye yazmadım. Bunlardan biri ile hat hızlarını birleştirip kullanabilirsin.

hocam peki diyelim 2 tane ethenet portuna ben taktım 2 hattanda gelen etherneti

peki birleşmiş halini nasil alacagım yani ikisini birleştirdigi baglantıyı nasıl alacagım wireless ile veriyor galbia

Alıntıları Göster
    Ehter 1.2.3.4 hatlarına girer 5 hattından çıkarsınız. Burada yapacağınız yönlendirmeye göre cihaz size hizmet eder. wifi yada ethernet ikisi bir arada tek çıkış ip bloğu yada wifi farklı ethernet farklı ip bloğu vs vs.

Modemleri pppoe olarak tanımlayıp dchp kapatabilir ya da modemlerden gelen farklı ip grupları olmalı ether1 için 192.168.1.1 ehter2 için 192.168.2.1 vs. vs girebilirsiniz.

Örneğin;

Pcc methodu ile yaparsanız size ekte görüldüğü gibi iki tane 16 mbpsden alınan ortalama 14 mbpsyi tek çıkışa yönlendirerek verir 28 mbps olarak verir. Bu yöntemde yük dengeleme mantığını kullanarak ve route kuralına göre hareket eder.

Nht olarak birleştirirsen ilk öncelik verdiğin hattı hız dolduktan sonra diğer modemi ekler. Yine route kuralları devrededir ama ilk öncelikli hat esas alınır.

Bu örnekler ve uygulama kişinin ihtiyaçlarına göre değişir.

Birleştirilmiş hız örnek resim linki.. Resim ekleme kısmı sanırım sorun var aşağıdaki linke bakın

http://i.hizliresim.com/a0qyJ4.gif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Followmen -- 2 Ekim 2015; 9:57:02 >

• quote:

Ehter 1.2.3.4 hatlarına girer 5 hattından çıkarsınız. Burada yapacağınız yönlendirmeye göre cihaz size hizmet eder. wifi yada ethernet ikisi bir arada tek çıkış ip bloğu yada wifi farklı ethernet farklı ip bloğu vs vs.

Modemleri pppoe olarak tanımlayıp dchp kapatabilir ya da modemlerden gelen farklı ip grupları olmalı ether1 için 192.168.1.1 ehter2 için 192.168.2.1 vs. vs girebilirsiniz.

Örneğin;

Pcc methodu ile yaparsanız size ekte görüldüğü gibi iki tane 16 mbpsden alınan ortalama 14 mbpsyi tek çıkışa yönlendirerek verir 28 mbps olarak verir. Bu yöntemde yük dengeleme mantığını kullanarak ve route kuralına göre hareket eder.

Nht olarak birleştirirsen ilk öncelik verdiğin hattı hız dolduktan sonra diğer modemi ekler. Yine route kuralları devrededir ama ilk öncelikli hat esas alınır.

Bu örnekler ve uygulama kişinin ihtiyaçlarına göre değişir.

Birleştirilmiş hız örnek resim linki.. Resim ekleme kısmı sanırım sorun var aşağıdaki linke bakın

http://i.hizliresim.com/a0qyJ4.gif

benim amacım sahit şekilde upload ve downloadı arttırmak asıl amacım upload hızı canli yayinlar falan yapinca 4K video stream edecegim upload yüksek olmak zorunda ama ülkede 2 mbps üstü upload yoookk!

• Teorik olarak hızın iki hatta birleştirsen ve tamamını alsa bile 4 mbps yapmaz!.. Sen 4k streaming diyorsun o işi bir rafa kaldır hayal kırıklığı yaşarsın. Belki 720p olabilir ama 1080p bile zor kaldı ki 4k!..
  • quote:

Teorik olarak hızın iki hatta birleştirsen ve tamamını alsa bile 4 mbps yapmaz!.. Sen 4k streaming diyorsun o işi bir rafa kaldır hayal kırıklığı yaşarsın. Belki 720p olabilir ama 1080p bile zor kaldı ki 4k!..

nasil bir ülkedeyim ya upload hızları çöppp
  • ben mikrotiklerde iki internet birleşimiyle sadece balans oldugunu biliyorum. iki neti birleştirip , birbiriyle toplayıp o hızda neti kullanılmaz sadece balans yapılır diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeLee

ben mikrotiklerde iki internet birleşimiyle sadece balans oldugunu biliyorum. iki neti birleştirip , birbiriyle toplayıp o hızda neti kullanılmaz sadece balans yapılır diye biliyorum

Mikrotik ile iki veya daha fazla hattı birleştirip hızların toplamı kadar kullanabilmek mümkün.
    Şahsen denedim ve olumlu sonuçlar aldım.

Benim tavsiyem eski/ucuz bir PC alıp pfsense ile bu işi yapmak.
    Ayrıca Netinizi başkalarıyla paylaşıyorsanız yada canlı yayın site v.s. nette paylaşım yapıyorsanız kesinlikle pfsense öneririm.(ücretsiz ve bol kaynak bulabilmek mümkün.)

https://forum.pfsense.org/index.php?board=47.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hit85 -- 23 Ekim 2015; 16:39:47 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.