Şimdi Ara

2 lastik değiştirme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
19.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: basketplayer

quote:

Orjinalden alıntı: alisaglam

quote:

benim durumu için yorumunuz ne olurdu?
    arkadaslar bide benim sorum olucaktı

bende 99 palio 1.4 el

kışlıkları değiştircektim
    2005 in 24 haftası yazlıkları taktırcaktım

adam 2 tanesini değiştirmek lazım dedi yazlık lastiklerimde goodgyear gt3 serisi
    iyi olan 2 tanesini arkaya takarız dedi tamam dedim
    2 tanede öne goodyear duragrip taktırdım yeni 2009 4 haftası
    sizce iyi bir tercih olmuşmu
    imkanım olsa 4 tane taktırcaktım ama yoktu
    uyumsuzluk yaşarmıyım
    bilgilerinize sunuyorum
    şimdiden sağolun
    saygılar :)

Teknik anlamda mümkün mertebe aynı diş profiline sahip lastiklerin 4 tekerde de olmasını arzu ederiz. Mümkün olmadığı durumlarda da aynı aks üzerinde ki 2 lastiğin mutlaka aynı olması gerekir ki siz bunu gerçekleştirmişiniz.

Son yapılan araştırmalar neticesinde ise eski uygulamalarda olan 2 lastik değişimlerinde yeni lastiklerin çeker aksa takılması olgusu yerini tamamen, 2 lastiğin değişiminde mutlaka aracın arka aksına takılması yönünde değişikliğe uğramıştır.

Sebebi de, araçlarda meydana gelen yanal savrulamaların aracın arkasından başlamasıdır. Son 2-3 sene ye ait olan bu yeni değişkliği maalesef alışkanlık gereği uygulamada hala eski ye göre yapılmakta...

Bizim uygulamalarımızda dahi müşterilerimize durumu izah etmemize rağmen kullanıcıların eski uygulamayı tercihleri ile sık sık karşılaşmaktayız.

peki araç hangi lastiklerle duruyor ozaman ön mü arkamı savrulmayı geçersek?

Araç 4 lastiği ile birlikte durur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim durumu için yorumunuz ne olurdu?
    arkadaslar bide benim sorum olucaktı

bende 99 palio 1.4 el

kışlıkları değiştircektim
    2005 in 24 haftası yazlıkları taktırcaktım

adam 2 tanesini değiştirmek lazım dedi yazlık lastiklerimde goodgyear gt3 serisi
    iyi olan 2 tanesini arkaya takarız dedi tamam dedim
    2 tanede öne goodyear duragrip taktırdım yeni 2009 4 haftası
    sizce iyi bir tercih olmuşmu
    imkanım olsa 4 tane taktırcaktım ama yoktu
    uyumsuzluk yaşarmıyım
    bilgilerinize sunuyorum
    şimdiden sağolun
    saygılar :)

Teknik anlamda mümkün mertebe aynı diş profiline sahip lastiklerin 4 tekerde de olmasını arzu ederiz. Mümkün olmadığı durumlarda da aynı aks üzerinde ki 2 lastiğin mutlaka aynı olması gerekir ki siz bunu gerçekleştirmişiniz.

Son yapılan araştırmalar neticesinde ise eski uygulamalarda olan 2 lastik değişimlerinde yeni lastiklerin çeker aksa takılması olgusu yerini tamamen, 2 lastiğin değişiminde mutlaka aracın arka aksına takılması yönünde değişikliğe uğramıştır.

Sebebi de, araçlarda meydana gelen yanal savrulamaların aracın arkasından başlamasıdır. Son 2-3 sene ye ait olan bu yeni değişkliği maalesef alışkanlık gereği uygulamada hala eski ye göre yapılmakta...

Bizim uygulamalarımızda dahi müşterilerimize durumu izah etmemize rağmen kullanıcıların eski uygulamayı tercihleri ile sık sık karşılaşmaktayız.

peki araç hangi lastiklerle duruyor ozaman ön mü arkamı savrulmayı geçersek?

yapmam gereken başka birşey varmı
    ancak seneye alabilirim yeni 2 tane lastik

• Ben de otomobilin freninin 4 lastikle birlikte durduğuna ve 4 lastiğinde aynı anda değişmesi gerektiğine katılıyorum.

Özellikle virajlarda 4 lastikte önemli.

Ancak en çok karşılaşılan 2 örnek var.

1. Kısa mesafede öndekine çarpmak.

Kırmızı ışık yandı ve önünüzdeki geçecekken vazgeçti frene bastı.

Sizde frene bastınız önler kabak arkalar iyi.

Arabanın bütün ağırlığının %70 den fazlası ön lastiklerin üzerine binecek; Arkalarda ağırlık %30; En iyi ihtimalle ön kayacak belki arka tutunacak çünkü yeni. O araba durmaz. Herkes bilirki bir araba hareket halindeyken el frenini çekerseniz arabayı yavaşlatamazsınız bile. Bir örnekte motorsikletler; Ani frende arka havaya kalkar. Arkada en süper lastik olsa frene ne faydası var.

2. Kışın

Önden çekişli araba,hava karlı, yol buzlu bile olmamasa önler kötü arkalar iyi olsa o arabayı hareket bile ettiremezsiniz. Ettirseniz bile çok az bir buzlu yerde gene kalırsınız.

Birde madem arka tekerler daha önemli frende. Neden üreticiler arka fren disklerini önden daha küçük yaparlar?

Örnek 2009 Honda Civic Sedan Ön Fren Diski Çapı : 282 mm Arka: 260 mm

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: sinan_i

Ben de otomobilin freninin 4 lastikle birlikte durduğuna ve 4 lastiğinde aynı anda değişmesi gerektiğine katılıyorum.

Arabanın bütün ağırlığının %70 den fazlası ön lastiklerin üzerine binecek; Arkalarda ağırlık %30; En iyi ihtimalle ön kayacak belki arka tutunacak çünkü yeni. O araba durmaz. Herkes bilirki bir araba hareket halindeyken el frenini çekerseniz arabayı yavaşlatamazsınız bile. Bir örnekte motorsikletler; Ani frende arka havaya kalkar. Arkada en süper lastik olsa frene ne faydası var.

2. Kışın

Önden çekişli araba,hava karlı, yol buzlu bile olmamasa önler kötü arkalar iyi olsa o arabayı hareket bile ettiremezsiniz. Ettirseniz bile çok az bir buzlu yerde gene kalırsınız.

Birde madem arka tekerler daha önemli frende. Neden üreticiler arka fren disklerini önden daha küçük yaparlar?

quote:

imkanım yoktu 2 tane değiştirdim sorun olurmu sence?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sinan_i

Ben de otomobilin freninin 4 lastikle birlikte durduğuna ve 4 lastiğinde aynı anda değişmesi gerektiğine katılıyorum.

2. Kışın

quote:

imkanım yoktu 2 tane değiştirdim sorun olurmu sence?

Herkez 2 sini değiştiriyor aslında bende dahil. Lastikleri değiştirmenin çok faydası var nasıl olursa olsun.

4 sene önce R19 vardı satmaya karar verdim. Yazın sonu gibi havalarda iyi. R19 olan bir arkadaştan çıkma 4 lastik aldım. Dişler var kapak ta değildi. Ama çok eski.

Ama taktığıma takacağıma pişman oldum araba geziyor, dalıyor, fren de durmuyor 2 hafta dayanamadım çıkarttım gene. Yeni lastiklerle sattım sonra 4-5 ay sonra.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.