Şimdi Ara

2 modül ramin sadece tek modülü kullanılırsa performans ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir süre önce bu linkteki 2x4gb 1600 mhz ddr3 rami aldım.Daha sonra bu iki modülü iki ayrı bilgisayara taktım.Yani iki bilgisayarda da 4 gb ram var ayrı ayrı.Fakat şimdi windows testinde ram puanı 5,9 çıkıyor.Tam olarak bilmiyorum fakat 2 modül 1600 mhz ramler ayrı ayrı 800+800 mhz olmak üzere toplam 1600 mhz hıza mı ulaşıyorlar.Yani şuan bu iki bilgisayardaki ramler 800 mhz hızında çalıştığı için mi performansları düşük görünüyor.Biosdan bakıyorum ram frekansı 1600 görünüyor ama tek modül olduğu için aslında 800 mhz olarak mı çalışıyor acaba.Durumu bilen ve çözüm önerisi sunacak olan varsa sevinirim.Teşekkürler.

• cavcavcv C kullanıcısına yanıt
    bu mantıkla 4 ram taksanız 16 gb 3200mhz olurdu ve ne güzel olurdu ama maalesef öyle değil mhz leri değil gb leri toplanıyor sadece ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fallofahero

bu mantıkla 4 ram taksanız 16 gb 3200mhz olurdu ve ne güzel olurdu ama maalesef öyle değil mhz leri değil gb leri toplanıyor sadece ;)

Aynen öyle.
  • fallofahero kullanıcısına yanıt
    buna göre bende performans düşüşü de olmaması lazım o zaman .düşüklüğün sebebi ne peki eğer frekans hızında değilse sorun ?
    Ayrıca benim dediğim durum szin dediğiniz gibi değil.2x4gb şeklinde üretilen ramlerde o iki modülün toplamda 1600 mhz da çalışması hedeflenmiş.yani 2x4gb 1600mhz+2x4gb 1600mhz takarsanız ayrı ayrı 2 tane 8gb 1600 mhz raminiz olmuş olur 3200 mhz değil
    yanlış anladınız neyse iyi araştırmalar.
  • Arkadaşlar iki ram taktığınızda ramler dual çalışır performansta ikiye katlanır. Tek ram singel çalıştığı için performans yarıya iner. Dual ram daha hızlı çalışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programlar ram hızının yarısını gösterir. o 800 gözüken x2 = 1600 dür.

iki ram i de aynı pc ye takın yine 800 gözükecek onlar.
  • Windows puanlarına takılmayın . 4 Gb olarak 1600 Mhz de çalışıyor şuan ramlerin . Performansda gözle görülür bir fark yoksa problem yoktur.
  • windovsun puanlaması, delinin hesap yapmasına benzer. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadaş orhan -- 1 Aralık 2013; 23:29:19 >
  • peki arkadaşlar bu puanlamanın sebebi ne ki acaba yani windows puanlaması çok önemli olduğu için demiyorum ama önceden ddr2 2x2gb 800 mhz ram kullanıyordum 7.4 puan veriyordu yani 5.9 verdiğine göre bariz bi sıkıntı var ama ne onu çözemedim malesef
  • Çift (dual) ram kullanmadığın için performans düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cavcavcv

peki arkadaşlar bu puanlamanın sebebi ne ki acaba yani windows puanlaması çok önemli olduğu için demiyorum ama önceden ddr2 2x2gb 800 mhz ram kullanıyordum 7.4 puan veriyordu yani 5.9 verdiğine göre bariz bi sıkıntı var ama ne onu çözemedim malesef

boşuna dual olarak satmıyorlar ramleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: piramit17

Arkadaşlar iki ram taktığınızda ramler dual çalışır performansta ikiye katlanır. Tek ram singel çalıştığı için performans yarıya iner. Dual ram daha hızlı çalışır.

Selamlar,

Dual çalışırken performans ikiye katlanmaz. Genel olarak %3-4 arası bir getirisi vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech guru -- 2 Aralık 2013; 21:04:19 >
    Selamlar,

CPUz'den belleklerin frekansına bakabilir misiniz, Windows üzerinde kaç MHz'de çalışıyorlar?
  • Hocam bende daha yeni 4 gb 1600 mhz ram aldım tek olarak pc'ye taktım aida 64'te 10.700civarı puan aldı. Bende bu performansı beğenmedim gittim dual aldım. Bu kez puanım 21.500 puan aldım. Windows puanım tek slot 5.9' du. Dual olarak 7.8 puan aldı. Durum bu. Yūzde 3 fark var gibi gelmedi bana. Bu bende olan somut örnek. İhtimal veya okuduǧum bir şeyi yazmıyorum.

• Size ben yapiyim açıklamayı şuan tek başına 4gb 1600mhz corsair ram kullanıyorum 5.9 puan alıyorum windows 7 64 bitte 32 de ise 7.7 alıyor...
    Bu ramin yanına 4gb 1333mhz ram ekleyince 64 bitte puan oluyor 7.3 (çünkü hem birbirinden ayrı hemde 1333mhz e düsüyor otomatik olarak...)
    Sadece 4 gb 1333 ü takıncaysa yine 5.9 kalıyor 32 bitte ise bu sefer düşüyor 7.3 e....

Kısacası 64 bit işletim sisteminde 4gb dan sonrası 5.9un üzerinde puan alır derecelendirme buna göre yapılmıştır... 6gb ramin oldugu zaman otomatik 7.0+ olacaktır ddr3 ise
    gelelim dual işine kit olarak aldıgın o ramler birbirileriyle çalışmak için üretilmiştir onlar birbirlerini tamamlar dual olarak calısıp normal 2 farklı ramin oldugundan daha cok hız verir neden:
    Çünkü bu ramleri raid sistemi gibi düşünebilirsin nasıl 2 harddiske raid yaptıgın zaman 1 veriyi ikisine bölerek yazıyorsun hah işte tam olarak buda o... Veriyi ikisinin hızıyla okuyor o bilgisayarda bu demek değilki ikisini takınca 3200mhz rammi oluyor? hayır... ama söylenecek tek bisey kalıyor 2x1 gb ddr3 1600mhz ram (yani toplam 2 gb dual kit ram) tek kalem 8gb 1600mhz ramden hızlı calısır

• quote:

Orijinalden alıntı: cavcavcv

Arkadaşlar merhaba
    Bir süre önce bu linkteki 2x4gb 1600 mhz ddr3 rami aldım.Daha sonra bu iki modülü iki ayrı bilgisayara taktım.Yani iki bilgisayarda da 4 gb ram var ayrı ayrı.Fakat şimdi windows testinde ram puanı 5,9 çıkıyor.Tam olarak bilmiyorum fakat 2 modül 1600 mhz ramler ayrı ayrı 800+800 mhz olmak üzere toplam 1600 mhz hıza mı ulaşıyorlar.Yani şuan bu iki bilgisayardaki ramler 800 mhz hızında çalıştığı için mi performansları düşük görünüyor.Biosdan bakıyorum ram frekansı 1600 görünüyor ama tek modül olduğu için aslında 800 mhz olarak mı çalışıyor acaba.Durumu bilen ve çözüm önerisi sunacak olan varsa sevinirim.Teşekkürler.

mhz'ler değişmez hep aynıdır gb'ler değişir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.