Şimdi Ara

2 Monitör arasında kaldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var 2 monitör arasında kaldım.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-215-vp228h-1ms-full-hd-hdmi-gaming-monitor.html?srt=RA#genel-bakis

http://www.vatanbilgisayar.com/benq-24-gl2460hm-2ms60hz-full-hd-hdmi-led-monitor.html?srt=PU#genel-bakis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitfetih -- 31 Ocak 2016; 2:08:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: saitfetih

Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var 2 monitör arasında kaldım.

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-215-vp228h-1ms-full-hd-hdmi-gaming-monitor.html?srt=RA#genel-bakis

http://www.vatanbilgisayar.com/benq-24-gl2460hm-2ms60hz-full-hd-hdmi-led-monitor.html?srt=PU#genel-bakis

Asus 1ms benq 2ms
    Asus da 3 yıl garanti benq 2 yıl
    Asus da mavi ışık ayarını yapabiliyorsun benq da bu modelde yapamıyorsun diyebiliyorum.

Bence en başta 3 yıl garanti ve 1 ms avantaj asus derim.

• İnceledim 2 ürünü de garanti avantajı servis kalitesi yönünden asus tercih sebebi sürekli piyasada ve devamlılık var benq da süreklilik yok. Özellik bakımından 1ms vga,dvi,hdmi ve hoparlör var dolu bir monitör. Tercihini asustan yana kullanırsan pişman olmazsın. Baktigim kadarı ile ayni monotrun farklı boyutları da mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cho35

İnceledim 2 ürünü de garanti avantajı servis kalitesi yönünden asus tercih sebebi sürekli piyasada ve devamlılık var benq da süreklilik yok. Özellik bakımından 1ms vga,dvi,hdmi ve hoparlör var dolu bir monitör. Tercihini asustan yana kullanırsan pişman olmazsın. Baktigim kadarı ile ayni monotrun farklı boyutları da mevcut.
    Asus 1ms ve tn panel kullanıyor.TN panellerde ghosting sorunu yaşamazsın.Tavsiyem Asus olur.
  • saitfetih S kullanıcısına yanıt
    Şiddetle Asus
    Garanti süresi 1 yıl daha fazla ve ben Asus monitörlerde sorun yaşamadım. 1 ms tepkime süresi ince tasarım panel dahili hoparlör ve göz yormayan mavi ışık teknolojisi Asus u tercih sebebi yapar. İşin inch boyutuna gelirsek aynı ürünün 23.6 sıda var. Gene Asus
  • quote:

Orijinalden alıntı: Filinta53

Şiddetle Asus
    Garanti süresi 1 yıl daha fazla ve ben Asus monitörlerde sorun yaşamadım. 1 ms tepkime süresi ince tasarım panel dahili hoparlör ve göz yormayan mavi ışık teknolojisi Asus u tercih sebebi yapar. İşin inch boyutuna gelirsek aynı ürünün 23.6 sıda var. Gene Asus

Bu cihaz nasıl sizce beyler oyun için uygun mudur yoksa Asus 1 Ms monitörlere bakacağım?

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-27--ls27d590csuf-4-ms-curved-monitor.html#genel-bakis

Bu ekran indirimde şuan normalde fiyatı 1.280 tl di. 4 Ms oyunlarda online da çok üzer mi sizce 1 Ms ye göre? Input Lag değeri 11.8 denmiş yabancı inceleme sitelerinde. Yani fena değer değil aslında ama tepki süresi üzer mi bilmiyorum. Çerçeve tasarım Curved ekran olması çok şık cezbediyor

• arkham92 kullanıcısına yanıt
    Fiyat olarak iyi daha prof isteyipte boyuttan feragat edersen bunada bi bak derimhttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-vg248qe-1ms-144hz-full-hd-hdmi-dp-3d-gaming-monitor.html#ozellikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Filinta53

Fiyat olarak iyi daha prof isteyipte boyuttan feragat edersen bunada bi bak derimhttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-24-vg248qe-1ms-144hz-full-hd-hdmi-dp-3d-gaming-monitor.html#ozellikler

Hocam en son 24'' kullanıyordum zaten kucuk gelmeye baslamıstı :) simdi 27'' ve ustu dusunuyorum. zaten biraz daha prof bise olarak sunu dusunuyordum 1 ms fln

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-vx278h-1ms-full-hd-hdmi-gaming-monitor.html

Ama bu Samsung Curved modeli 1.300 tl civarından bu fiyata indirime girince kararsız kaldım zira çok şık tasarım çerçeve ve panel kalitesi var

• arkham92 kullanıcısına yanıt
    Monitörde konu oyunsa belli başlı firmalar var bunların başında da ASUS gelir bana göre GAMING monitörlede lider firma ayrıntılı bir şekilde incelersen farkları görürsün. Bütçene göre seçenekler mevcut. Uygun fiyatlı istiyorsan tavsiyem VP247H,VN27H ve 2ms olan VS2747HR ama bütçem fazla diyorsanda VG248QE veya rogswift serilerini incele derim.
  • quote:

Monitörde konu oyunsa belli başlı firmalar var bunların başında da ASUS gelir bana göre GAMING monitörlede lider firma ayrıntılı bir şekilde incelersen farkları görürsün. Bütçene göre seçenekler mevcut. Uygun fiyatlı istiyorsan tavsiyem VP247H,VN27H ve 2ms olan VS2747HR ama bütçem fazla diyorsanda VG248QE veya rogswift serilerini incele derim.

Hocam Asus bu modelini almayı düşünüyordum;

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-vx278h-1ms-full-hd-hdmi-gaming-monitor.html

27'' bir monitör bakıyorum zaten. Bu cihazın Input Lag degeri vs. nedir bulamadım zaten nette. O yukarda attıgım Smsaung Curved modeli nin Piksel aralığı, Asus modeline göre daha iyi. Tek takıldıgım nokta 1 ms ve 4 ms olayı ona da nette bir çok kişi yabancı forumlarda dahil pek prof oyun manyagı değilseniz farkı gormek cok zor dediler. Genelde online Fps oyunlar olur fark belki dediler.

• Samsung va panelin türevi olan 8bit sva paneli kullanıyor.
    Gecikme süreleri griden griye 4ms fakat normal kullanımda 16.3msye kadar çıkmakta. Ghosting engelemek için bir özellik göremedim.
    Input lag ortalaması 13ms. Ve piksel aralığı 0.311 yani asustan daha düşük değil. Asus 1ms ve normal kullanımda samsung tan daha iyi tepki veriyor. Tn panel merak ettiğin diğer bir husus input lag ortalaması 10ms yani oyun yönünden her türlü belirttigin samsung ürününden iyi kavisli be görünüşü seni cezbedebilir fakat tekrar belirtiyorum oyun yönünden asusun monitörleri açık ara önde ki kullandığı materyler oldukça kaliteli. Tavsiyem vx278h düşünme al fps oyunlarında seni uzmez.
  • quote:

Samsung va panelin türevi olan 8bit sva paneli kullanıyor.
    Gecikme süreleri griden griye 4ms fakat normal kullanımda 16.3msye kadar çıkmakta. Ghosting engelemek için bir özellik göremedim.
    Input lag ortalaması 13ms. Ve piksel aralığı 0.311 yani asustan daha düşük değil. Asus 1ms ve normal kullanımda samsung tan daha iyi tepki veriyor. Tn panel merak ettiğin diğer bir husus input lag ortalaması 10ms yani oyun yönünden her türlü belirttigin samsung ürününden iyi kavisli be görünüşü seni cezbedebilir fakat tekrar belirtiyorum oyun yönünden asusun monitörleri açık ara önde ki kullandığı materyler oldukça kaliteli. Tavsiyem vx278h düşünme al fps oyunlarında seni uzmez.
    Bence tartışmasız Asus derim özellik bakımından da iki ürünü inceledim bariz farklar var asus baya önde bu konuda 1 ms olması ve (eye care ) teknolojisi kontrast oranı
    yüksek ve renk parlaklık değerinin diğer benq ya göre daha yüksek olması bu ürünü gerçekten kaliteleştirmiş Bide unutmadan 3 yıl garanti çok önemli bir monitörde sırf bu yüzden bile alınır. Tavsiyem Asus 'dan yana şimdiden hayırlı olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustWatch 81 -- 2 Şubat 2016; 23:23:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Abonouteikhos

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Valla bencede Asus çünkü ürünleri diğer arkadaşlarda kıyaslamış. Asus garanti ve teknik açıdan daha üstün. Benq daha önceleride vardı. Bir geliyor bir gidiyor. ama asus hep vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Raka355

Valla bencede Asus çünkü ürünleri diğer arkadaşlarda kıyaslamış. Asus garanti ve teknik açıdan daha üstün. Benq daha önceleride vardı. Bir geliyor bir gidiyor. ama asus hep vardı.

Alıntıları Göster
    Sadece özellik de değil malzeme kalitesi olarak da daha iyidir Asus. Daha öncelerden Benq, Philips ve Samsung da kullandım, yaklaşık 3 yıldır MX279H kullanmaktayım, aldığım gün gibi aynı monitör, ne renk solması ne ışık sızması ne ölü piksel ne de titreme var. Aynı zamanda uzun ömürlü bir tercih olur Asus .

• quote:

Bu verdiginiz degerler icin yani hem asus input lag ( 10) fln hemde samsung icin kaynaginiz var mi hocam link?

Yabanci bi site incelemesinde samsung curved bu model icin piksel araligi; 0,23 yazilmisti yani asus dan daha iyi.

• Asus ömür olarak daha uzun gidiyor benq'ya göre. Ayrıca benq'nun Türkiye pazarındaki halide ortada. Bir varlar bir yoklar. Yarın öbür gün monitörde sıkıntı çıktığı zaman başın ağrıyabilir. Benim tercihimde diğer arkadaşlarınki gibi Asus'tan yana olur. 3 yıl garanti 1 ms ve kalite. Daha ne olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendscorpion

Asus ömür olarak daha uzun gidiyor benq'ya göre. Ayrıca benq'nun Türkiye pazarındaki halide ortada. Bir varlar bir yoklar. Yarın öbür gün monitörde sıkıntı çıktığı zaman başın ağrıyabilir. Benim tercihimde diğer arkadaşlarınki gibi Asus'tan yana olur. 3 yıl garanti 1 ms ve kalite. Daha ne olsun.
    Arkadaşlar 2 yıldır Asus marka MX239H kullanıcısıyım. Monitör almadan önce aylarca araştırdım. Asus un diğer ürünlere göre 3 yıl garantisi mavi ışık teknolojisi var. Bu özellikler giriş seviyesinden en üst seviyesine kadar her ürünlerinde mevcut. Eğer monitör alacaksanız araştırın diğer markalarla Asus un daha fazla özelliği olduğunu anlayacaksanız. Bu karşılaştırmada da yine size Asus tavsiye ederim.

• Hocam kanitiniz var mi, kaynak linkiniz yukarda verdiginiz degerler hakkinda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkham92

quote:

Bu verdiginiz degerler icin yani hem asus input lag ( 10) fln hemde samsung icin kaynaginiz var mi hocam link?

Yabanci bi site incelemesinde samsung curved bu model icin piksel araligi; 0,23 yazilmisti yani asus dan daha iyi.

Dostum hangi siteden baktın bilmiyorum ama benim bildiğim araştırdığım kadarı ile 1920*1080p çözünürlüğe sahip tüm 27" monitörler 0.311 piksel aralığına sahiptir. Keza 23" ler 0.265 21.5" ler 0.248 piksel aralıklarına sahiptir. İnput lag değerini de gelecek olursak inceledigin asus monitörün 23" olanı vx238h var bende ayni panele sahip.http://www.displaylag.com sitesinde de belli başlı ürünlerin lag değerleri test edilmiş ve değerleri yazılmış inceleyebilirsin. Vx ve vs serilerinde input lag değeri 10ms mx serisi panellerinde ise 9ms olarak görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cho35 -- 3 Şubat 2016; 22:49:21 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arkham92

quote:

Dostum hangi siteden baktın bilmiyorum ama benim bildiğim araştırdığım kadarı ile 1920*1080p çözünürlüğe sahip tüm 27" monitörler 0.311 piksel aralığına sahiptir. Keza 23" ler 0.265 21.5" ler 0.248 piksel aralıklarına sahiptir. İnput lag değerini de gelecek olursak inceledigin asus monitörün 23" olanı vx238h var bende ayni panele sahip.http://www.displaylag.com sitesinde de belli başlı ürünlerin lag değerleri test edilmiş ve değerleri yazılmış inceleyebilirsin. Vx ve vs serilerinde input lag değeri 10ms mx serisi panellerinde ise 9ms olarak görünüyor.

Alıntıları Göster
    Hocam Diğer arkadaşların da dediği gibi ASUS farkı 3 Yıl Garanti 1 MS ve Hoparlör olması ve fiyatlarının birbirine çok yakın olması karar vermene yardımcı olacak temel faktörler. Bunları bile bile de gidip BenQ alınmaz heralde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.