Şimdi Ara

2. Özel Koruma Tabur Karargahı ISTANBUL / Küçükyalı bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadşlar kütahya hava er eğitim tugayında askerlik yapıyorum.usta birliğim burası çıktı
    Havacı PKT Çvş olarak gideceğim..
    Ankaradan seçimlere gelmişlerdi orda benide seçmişleri sonucunda buraya düştü usta birliğim..
    Burda yapan eden bu taburu bilen arkadaşlarımız varsa kısa bilgiler verirseniz sevinirim nasıldır nasıl askerlik geçer. koruma flnmı olucaz gibi.. zormudur kolaymıdır rahat bir askerlikmidir vs gibisinden muhakkak orda yapan arkadaşlarımız vardır ve atıyorum emekli bir paşanın yakın koruması olmak için ne yapmamız gerekiyor kriterleri nedir gibi..
    Şimdiden teşekkürler iyi günler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

2. Özel Koruma Taburu Küçükyalı

Özel koruma taburları, hükümet yetkilileri, yabancı misyonlar ve diğer önemli kişilerin güvenliğini sağlamakla görevli askeri birliklerdir. 2. Özel Koruma Taburu, İstanbul ilinde bulunan ve Küçükyalı ilçesinde konuşlanmış bir özel koruma taburudur.

Askerde koruma olmak isteyen kişiler, özel koruma taburlarına başvurabilirler. Başvuru şartları ve seçme süreci birlikten birliğe değişiklik göstermektedir.

1. Özel Koruma Taburu, İstanbul'da bulunan resmi kurumların ve önemli kişilerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Bu görev, devriye gezmek, güvenlik noktaları oluşturmak ve tehditlere karşı müdahale etmek gibi faaliyetleri içerir.

Özel koruma taburları, ülkenin güvenliği için hayati öneme sahiptir. 2. Özel Koruma Taburu, İstanbul ilinde görev yapan ve vatandaşların ve devletin güvenliğini sağlamaya kendini adamış bir birliktir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ++++++++++++++++++++
  • k. yalida gördüm, elerinde mp5 var. hayal mayal hatırlıyorum zaten. uzaktan bakinca rahat gibi amq icini bilemem o sinifin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim oturduğum semt çok güzel bir yer keşke benim usta birliğide orası çıksa tabi tabur nasıl orası bilemem ama güzel bir semte düştün herşey ayağının altında ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xb-treck

benim oturduğum semt çok güzel bir yer keşke benim usta birliğide orası çıksa tabi tabur nasıl orası bilemem ama güzel bir semte düştün herşey ayağının altında ;)

Semt güzelmiş evet biliyorum :)
    ortamdan birhaber olsak daha iyi olurdu..
  • ++++++++++++++++
  • Buraya askerliği düşen adamlara hayret ediyorum hiç mi internet kullanmıyorsunuz. Arkadaş konu açmışsın sormuşsun cevap alamamışsın sonra askerliğe buraya gitmişsin ve sende gelip bir cevap yazmamışsın nasıl olduğunu vs.

Neyse ben anlatayım ikamet koruma, yakın koruma ve karargah hizmet bölüğü vardır. Genelinde emekli paşalar için hizmet ederler, şoförler karargahtan korumalar ise yakın korumadan seçilir. Boy pos ve ehliyet durumlarına ve yetenek durumlarına göre ise bölükler arası geçişler olabilir ama bir problem değil çünkü yapmış olduğunuz iş ortak sadece evraklarda farklı bölük yaziyor. İkamet korumanın görevi sadece nöbettir buraya düşen arkadaşlara üzüldüğümü belirtmek isterim.

Karargah bölüğünün görevide sadece şoförlük değil kantinci kademeci vs. diye bölümlerde de görev yapabilirler. Adı üzerinde karargah hizmet.

Devrecilik değil ama burada bir sıracılık sistemi vardır. Mesela mıntıkayı üst devre yapmaz ve sabah erkenden kalkıp mıntıkanızı yaparsınız bunda gocunacak bir şey de yok çünkü o anki üst devrenizde zaten bu yollardan geçti, mıntıkadan düşmek için sizin gelmenizi 4 gözle bekliyordu yani :D

Bu arada unutmadan İkametin görevi sadece nöbet ama karargah ve yakında eğer farklı bir yere görevlendirilmezseniz sizinde nöbetleriniz vardır. Geceleri 2 şer saat olmak üzere garaj nöbeti

Bu kadar ön bilgi yeter, tahminimce 22-23-24-25 Şubat gibi tabura gideceksiniz daha fazla detayı taburda üst devrelerinizden öğrenebilirsiniz. Bu arada komutanların çoğu sivil kıyafetli olabilir aman dikkat patlamayın :D

Bunu demeden geçemeyeceğim; ilk geldiğiniz gün akıllı telefon getirirseniz nizamiyede kaptırabilirsiniz x rayden geçiyorsunuz, ilerleyen günlerde usulü öğrenince sokabilirsiniz. Bedelli askerlerin bile ellerinde android telefonlar gördüm adam revirde gevşek gevşek kimseyi umursamadan sanki sivil hastanedeymiş gibi görüntülü konuşuyordu :D

Ve nizamiyeden tabura doğru attığınız ilk adımdan sonra yanınızda kimse olmayacak mesafe biraz uzun olabilir dağ bayır devam edin etraftan geçenlere taburun yerini sorun, minimum 10 dakika yokuş aşağı ve yukarı yürüyeceksiniz ellerinizde valizlerle o yüzden fazla şey almamaya çalışın veya tekerlekli valiz kullanabilirsiniz, ama kendinizi güçlü hissediyorsanız farketmez maximum 15 dakika yürüyeceksiniz ama askerlik bitse bile o yolu unutamazsınız :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün kuzenimi teslim ettim buraya. Sivil kıyafetlerle gezeceklermiş, paşalara korumalık yapılıyormuş. Ayrıntı öğrenirsem yazarım buraya.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.