arkadaşlar öncelikle merhaba yardımınıza ihtiyacım var 2 sorum olacak biri benim pc diğeride komşunun pc si ile ilgili
şimdi
1-benim sorunum asus dizüstü biligisayarımın power düğmesine basmama rağmen açılmaması pille ilgili bi sorun olduğunu zannettim ama değilmiş herşeyi denedim ama açıldığını gösteren lamba yanmasına rağman pc açılmıyor.bu sanırım hdd ile ilgili ama siz ne diyeceksiniz.??
2-komşumun ve arkadaşımın bilgisayarı ise bios ekranını yüklerken sona geldiğinde
CMOS Settings Wrong CMOS Date/Time Not Set Press F1 to Run SETUP Press F2 to load default values and continue
diyor.
f1 e basıldığında bıos setup utility geliyor ordan ne yapılacağını bilmiyoruz f2 ye basıp orjinal ayarları yüklemesini istediğimizdede pc açılmıyor ve siyah ekran geliyor ve öyle kalıyor.bu iki sorun için neler yapmalıyız.yardım ederseniz sevinirim teşekkürler.
up!
komsunun bilgisayarı için bilen birinin bios update i yapmasını oneririm seninkine bi yorum yapamıyorum bilen warsa arkadaslar aklınıza gelen bişey yazın gereksiz olduğunu düşünmeyin belki yardımı olur
1.Hard disk hatası ekrana hiç birşey gelmemesini sağlamaz. Sorun işlemci ya da RAM ile ilgili olabilir. Ya da anakarta gelen güçte problem olabilir. Herhangi bir PC Speaker sinyali alıyor musunuz?
2. Arkadaşınızın sorunu ise bios piliyle alakalı olmalı. Zira her defasında ayarlar yapılmasına rağmen bu sorunla karşılaşıyorsanız ayarlar kaydedilmiyor demektir. F1'e basarak hard diski tanımlayın, ardından sistemi yeniden başlatın. Boot edilecek hard disk bios tarafından tanımlandığında sisteminiz açılacaktır...
teşekkürler ben kendi bilgisayarımda 1-2 parça değişimi yapayım o zaman.inşallah dediğiniz gibi ram den falan kaynaklanıyordur hdd hatası olması biraz pahalıya mal olabilir.
komşum içinde bios update yapabilen birini bulucaz artık.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme