Tecrübeli donanım forum yazarlarına bir kaç sorum var. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
1 sene önce bir bilgisayar aldım. 1TB HDD ve 250 GB Samsung SSD var.
Şimdi 1 adet daha SSD takmak istiyorum. Sorularım ise;
1-Anakartım MSI Z87-G45 Gaming. 3. diski takıcak yer var mıdır? 2-Var ise nasıl kontrol edebilirim? 3-Takma işlemi zor mu yoksa internetten izleyerek yapabilir miyim? 4-BİOS'da yapmam gereken detaylı ayar var mıdır?
Buna ek görüşlere ve tavsiyelerede açığım.
AelA
kullanıcısına yanıt
1. Evet 2. Anakartınız üzerindeki sata slotlarına bakın (diğer Harddiskinizden çıkan kabloyu takip edin ve bağlandığı yerde boş slot varmı diye kontrol edin) 3. Çok kolay bir şekilde takabilirsiniz.SSD'yi kasanızdaki bölüme sabitleyin(Ekstra aparata ihtiyaç duyabilirsiniz) bir sata kablosu ile power kablosu takın (Diğer ssd 'den referans alabilirsiniz) 4. Evet/Hayır doğru taktığınız zaman muhtemelen tanıyacaktır ve windows görecektir ama tanımama durumları veya boot ayarlarını değiştirmek isteyebilirsiniz bunun için bios da boot menüsüne uğramanız gerekebilir.
Kolay gelsin.
birinci diskin nasıl takıldığına ve kablo bağlantılarına bakarak ikinci disk monte edilebilir herhangi bir ayara gerek olmadan çalışacaktır
Açıklamalarınız için çok teşekkürler.
AelA
kullanıcısına yanıt
biosa girmeden boot menüden seçebilirsiniz hangi diskin ilk çalışacağını markalara göre değişen bir tuş ile misalen asus f8 kullanır bazı anakartlar f12 vs...