Şimdi Ara

2 tane 1 GB 667 MHZ mi yoksa 1 tane 1 GB 800 Mhz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 tane 1 GB 667 MHZ mi yoksa 1 tane 1 GB 800 Mhz mi ve neden?
    Bende 1 tane 667 Mhz ve 1 tane 800 Mhz DDR2 ram var.Ben bunlardan ikisini birlikte 667 mhz olarak kullanıyorum.Sizce tek başına 800 Mhzliği taksam daha mı iyi olur?İşletim sistemim XP.

• 2 tane 1 GB 667 MHZ tabi ki.667-800 mhz arasındaki fark teorik olarak yüksektir. Ne kadar çok ram o kadar rahat çalışan sistem. Bu arada 32 Bit işletim sistemlerin 3.25 gb ramden fazlasını görmediğini unutmamak lazım.
  • Doğru. 2 tane 1 gb 667 mhz daha iyidir.
  • yanı 4 gb ram taktıgımızda 3.25 gozukecek ama 4 mu kullanacak yoksa gozuktugu gıbımı performansı olacak cok merak ettım sımdı :)
  • 2 adet 2gb 667 daha iyi ama, 1 gb 800 mhz yanıda bir tane daha alırsanız daha iyi olur.
  • Sanırım 32 bit için de sınırsız ram desteği sağlanabiliyor.

32 Bit Windows XP ve Vistada 4 GB RAM Desteğini Açmak

Ağustos 26th, 2008 at 11:27 am

Sistemlerini ciddi paralara ugdare edenlerin derdidir xp nin 3 gb ram fazlasini desteklememesi. Ama yapacaginiz küçük bir ayarla bunu ortadan kaldirabilirsiniz. Aslinda Windows XP 4 GB ve üzeri ram i destekler ama bu özellik kapali gelir.

Eger 4 GB ve üzeri ram kullanmak istiyorsaniz yapmaniz gerekenler nedir mi? öncelikle bir yerden Everest ultimate edition indirip kurun
    Everestte ”Physical Address Extension (PAE) altinda asagidaki degerleri gördügünüze emin olun. Bu degerler islemcinizn PAE yi destekleyip desteklemedigini gösterecek ( ki bu zamanda bu destegi vermeyen islemci yok neredeyse)
    Isletim Sistemi Destekli > Evet
    Islemci Destekli > Evet
    Etkin > Hayir ———-> İşte burayı etkin yapacağız
    Daha sonra anakartınızın bios güncellemeleri var ise onları yapın.
    Ardindan C:boot.ini dosyasini açarak multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=”Micros oft Windows XP Professional” /noexecute=optin /fastdetect /PAE
    satirina sondaki PAE ilavesini ekleyin. Bu sekilde xp 4 GB ram i sorunsuz görecektir. ( eger islemciniz PAE (PAE=physical address extension) yi destekliyorsa)
    Not: Eger C: nin altinda boot.ini dosyasini bulamazsaniz c: nin altinda bir tane text dosyasi acip asagidakileri içine yapistirin
    [boot loader]
    timeout=4
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOW S
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=”Micro soft Windows XP Professional” /noexecute=optin /fastdetect
    ayrica PAE nin registrydeki yeri:
    HKLMSYSTEMCURRENTCONTROLSETCONTROLSESSIONMANAG ERMEMORYMANAGEMENTPhysicalAddressExtension
    vista 32 bit te 4 Gb üstü ram destegini açmak
    4 Gb lik Ram i olan bir Pc de bazen sistem özelliklerine baktıgımızda 4 Gb tan az ram gösteridiğine şahit olabiliriz bunun nedeni vistanin 4 Gb ten büyük ramleri görmesini sağlayan bir ayarının default olarak kapalı gelmesindendir , bunu gidermek için Cmd ekranında aşağıdaki komut kullanılmalıdır
    BCDEdit /set pae ForceEnable
    Not: DEP (Data Execution Prevention) destegi olan Pc lerde bu özellik otomatik olarak açıktır , fakat eğerki DEP i kapatıp bu özelliği açmak istiyorsaniz asağıdaki komut işinize yarayacaktır:
    BCDEdit /set nx AlwaysOff & BCDEdit /set pae ForceEnable
    Önemli Not : Lütfen yukaridaki islemleri yapmadan önce mutlaka yedeginizi alin. Ne olur ne olmaz?
    Kaynak Tolga Yuzuncu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.