Şimdi Ara

2 Ülkenin vatandaşı olmanın faydaları varmıdır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
37.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herhangi bir Avrupa Birliği ülkesi vatandaşı olursan diğer Avrupa Birliği ülkelerinde sınırsız dolaşım hakkına sahip olur ve bu ülkenin vatandaşlarına sunduğu diğer birtakım haklardan faydalanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjakrosto -- 24 Aralık 2011; 22:55:40 >
  • Başka ülkeden aldığınız arabayı Türkiye'de belirli bir süreden fazla tutamazsınız. Eğer tutacağım diyorsanız muhtemelen vergi isteyeceklerdir. %60-130 arası vergi var normal arabalarda, sanırım o arada bir şey isterler.
  • bende bulgaristan vatandaşıyım.avrupada serbest dolaşım hakkından başka bir artısını görmedim başka artılarıda vardır tabii muhakkak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Abd, ingiltere, japonya, isvicre ulkelerinden birinden cifte vatandas olmak isterdim, daha rahat kosullar, daha rahat imkanlar ama secme sansimiz olmadigindan her insan gibi farkli bir millette dogmusuz. Su an annem hamile, 6aydan sonra abd, ingiltere veya isvicreye gidip orada dogum yapmayi dusunuyor, bari kardesimin secim sansi olur.

Cifte vatandasligin en buyuk yarari, Istedigin zaman ulkeye restini cekip cikip gidebilirsin. Babamin halasinin oglu hem ingiliz hem turk vatandasiydi, kanserle ilgili arastirmasinda turkiyeden destek yerine kostek gordu, cekti ingiltereye gitti. Tabi bunlar 90li yillardaydi su an devlet kafasini taslara vurdugundan destek veriyor, 90yillardaki turk gocunu gorebilirsiniz. su an vefat etti, adi sani duyulmis baya unli doktordu. Bende sahsen bu vergiler yuzunden gitmeyi dusunuyorum gelir arttikca vergi orantisiz artiyor su an dolayli ve dogrudan odedigimiz vergi yuzde 50civarinda, ust duzey devlet memerundan bu kadar vergi alinmiyor ama aldigi maas o vergiyi gerektiyor. Babam bu dusunceme cok karsi ama cogu ulke gel yatirim yap diye yalvarirken bizimki ithal et diye yalvariyor. Vatanhainligi ile suclana bilirim ama benim kazandigim parayi harcamama devlet karisamaz, ileride ben basa gectigimde hala ayni vergi durumu olursa gulu gule der giderim

Bende dediklerini bir avantaj olarak görmüyorum bilakis fırsatçılıktan başka birşey değil.Karşılaştırma yaparsak eşi yaşlandığında veya hastalandığında boşanıp geçn birisi ile evlenmek gibi birşey bana göre bu dediğin.Millet olmanın en büyük amacı budur zaten,iyi günde kötü günde belirli bir kaderi paylaşmak.Zoru gördüğünden kaçmak kusura bakma ama korkakların yaptığı birşeydir.

Örneğin senin bu dediğin lafı Bulgar göçmeni arkadaşların bazılarından çok duydum( hepsinden değil tabi) zamanında başları sıkıştığında Türkiye kuçak açtı,devlet elinden geldiği kadar yardım yaptı,tabi toplumda yardımlarda bulundu o yılları hatırlayanlar bilir,sonuçta yeterli olsa da olmasada devletin yaptığı yardımlar hepimizin vegilerinden toplanan para ile yapıldı.Fakat şimdi şartlar değişti,özellikle Bulgaristanın AB ye girmesi ile parası olan için özellikle Bulgar vatandaşı olmak ciddi avantaj sağlıyor.Şimdi bize yok Bulgar böyle,yerleşeceksin orada,yaşayacaksın şöyle olacak böyle gidecek,Türkiyede birşey mi var vs vs türü laflar söylüyorlar( eleştiri anlamında değil,tiksinerek söylüyorlar bunları).Eee güzel kardeşim zamanında bu adamlar seni katlederken kötü şimdi mi iyi oldular? Daha sana düşman olan Bulgar nesli ölmedi bile.Bu mu millet kültürü?İşine gelince Türkiye işin bitince Bulgaristan...

Neyse diyecek çok şey var ama salla gitsin.Gidecek olan temelli gitsin bence,bir daha da dönmesin hele başı sıkışında nerde bizim devlet bizi sahipsiz bıraktı şu oldu bu oldu hiç demesinler.Özgürlüğe karşı değilim ama senin özgürlüğün benim özgürlüğümü engellemediği müddetçe.( Başın sıkıştığında ülkeye getirilmen,barınman vs bedava olmuyor sonuçta,benim vergim niye sana gidecek aynı mantıkla bakarsak).

• Var tabi ki.Baktın bulunduğun ülke batmaya başladı diğerine geçiş yaparsın
  • Keanu reeves triple vatandaştı yanlış hatırlamıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Abd, ingiltere, japonya, isvicre ulkelerinden birinden cifte vatandas olmak isterdim, daha rahat kosullar, daha rahat imkanlar ama secme sansimiz olmadigindan her insan gibi farkli bir millette dogmusuz. Su an annem hamile, 6aydan sonra abd, ingiltere veya isvicreye gidip orada dogum yapmayi dusunuyor, bari kardesimin secim sansi olur.

Cifte vatandasligin en buyuk yarari, Istedigin zaman ulkeye restini cekip cikip gidebilirsin. Babamin halasinin oglu hem ingiliz hem turk vatandasiydi, kanserle ilgili arastirmasinda turkiyeden destek yerine kostek gordu, cekti ingiltereye gitti. Tabi bunlar 90li yillardaydi su an devlet kafasini taslara vurdugundan destek veriyor, 90yillardaki turk gocunu gorebilirsiniz. su an vefat etti, adi sani duyulmis baya unli doktordu. Bende sahsen bu vergiler yuzunden gitmeyi dusunuyorum gelir arttikca vergi orantisiz artiyor su an dolayli ve dogrudan odedigimiz vergi yuzde 50civarinda, ust duzey devlet memerundan bu kadar vergi alinmiyor ama aldigi maas o vergiyi gerektiyor. Babam bu dusunceme cok karsi ama cogu ulke gel yatirim yap diye yalvarirken bizimki ithal et diye yalvariyor. Vatanhainligi ile suclana bilirim ama benim kazandigim parayi harcamama devlet karisamaz, ileride ben basa gectigimde hala ayni vergi durumu olursa gulu gule der giderim

Bende dediklerini bir avantaj olarak görmüyorum bilakis fırsatçılıktan başka birşey değil.Karşılaştırma yaparsak eşi yaşlandığında veya hastalandığında boşanıp geçn birisi ile evlenmek gibi birşey bana göre bu dediğin.Millet olmanın en büyük amacı budur zaten,iyi günde kötü günde belirli bir kaderi paylaşmak.Zoru gördüğünden kaçmak kusura bakma ama korkakların yaptığı birşeydir.

Örneğin senin bu dediğin lafı Bulgar göçmeni arkadaşların bazılarından çok duydum( hepsinden değil tabi) zamanında başları sıkıştığında Türkiye kuçak açtı,devlet elinden geldiği kadar yardım yaptı,tabi toplumda yardımlarda bulundu o yılları hatırlayanlar bilir,sonuçta yeterli olsa da olmasada devletin yaptığı yardımlar hepimizin vegilerinden toplanan para ile yapıldı.Fakat şimdi şartlar değişti,özellikle Bulgaristanın AB ye girmesi ile parası olan için özellikle Bulgar vatandaşı olmak ciddi avantaj sağlıyor.Şimdi bize yok Bulgar böyle,yerleşeceksin orada,yaşayacaksın şöyle olacak böyle gidecek,Türkiyede birşey mi var vs vs türü laflar söylüyorlar( eleştiri anlamında değil,tiksinerek söylüyorlar bunları).Eee güzel kardeşim zamanında bu adamlar seni katlederken kötü şimdi mi iyi oldular? Daha sana düşman olan Bulgar nesli ölmedi bile.Bu mu millet kültürü?İşine gelince Türkiye işin bitince Bulgaristan...

Neyse diyecek çok şey var ama salla gitsin.Gidecek olan temelli gitsin bence,bir daha da dönmesin hele başı sıkışında nerde bizim devlet bizi sahipsiz bıraktı şu oldu bu oldu hiç demesinler.Özgürlüğe karşı değilim ama senin özgürlüğün benim özgürlüğümü engellemediği müddetçe.( Başın sıkıştığında ülkeye getirilmen,barınman vs bedava olmuyor sonuçta,benim vergim niye sana gidecek aynı mantıkla bakarsak).

Avantajın anası babasıdır, olmayan fırsatçılık olarak görür.

• quote:

quote:

Sana sunu soyleyim devletimin daha 1gram yararini gormedim, devlet seni terorden korumuyormu diceksin, tabiki koruyacak hangi devlet vatandasini korumaz, korumuyorsa zaten devlet degilir, ben turk oldugumdan gurur duyuyorum ama turkiye cumhiriyetinin bana cikardigi zorluklardan nefret ediyorum. Ben ygs-lys hazirlanirken yabanci ogrenciler rahatca yös sinavina girip istedigi yere benim ulkemde benden rahat sekilde yerlesiyor, cogu yabanci arkadasim biz sizden daha iyi bu ulkede yasiyoruz, kendi vatandasina sahip cikmiyor ulkeniz diyiyor.

Egitim sistemi berbat
    Vergi sistemi berbat
    Sehir yapilanmasi berbat
    Yollar berbat
    Universiteler berbat otesi
    Silah sanayisi daha yeni gelismekte
    Askeriye daha yeni yeni modernize ediliyor
    Her yeri akarsu olan ulkemizde susuzluk sorunu var
    Basartulu basartusuz sorunu var
    Insanlarin saygisi yok
    Rusvet diz boyu
    Sahtekarlik cezalandirilmaz, bazen devlet tesvik eder

Evet ulkemiz eskisine gore daha iyi, dedelerimiz nasil bi ulke birakmiski bize hala onlarin kurallari isleri, ben bu ulke icin her seyi yaparim ama her seferinde ulkem bana engel olunca bende ceker giderim, ne zaman 90lardaki beyin gocunden pismanlik duyup simdi cagirdiklari gibi akillanirsa o zaman gelirim. Elin alman vatandasi 2.dunya savasindan sonra gelecek nesillere suanki almanyayi biraktilar, bizim dedelerimizde hala sagci solcu kavgasi yaparak berbar bi ulke biraktilar ve dusman ulkeler koseleri kaparak bizimde hareket etmemizi engelliyorlar. Sadece benim cikarima degil esit sartlar istiyorum sadece, eger benim gelirime yuzde 50vergiyse, bu devlet memurunuda, holdinglerede olmak zorunda, sadece durust insana vergi odetip, kacakciyada tesvik eden bi ulke olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Avantaj farklı birşey benim dediğim farklı birşey.Avantajdır elbette.Read again
  • Çifte vatandaşlık dediğin ABD+isveç ,almanya+isviçre vb şekillerde olmalı.Yoksa tunus gibi türkiye gibi hiçbir yaptırım gücü olmayan ufak tefek ülkelerin vatandaşı olsan ne olur olmasan ne olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 24 Aralık 2011; 23:44:09 >
  • quote:

*

Hocam,bence senin kafan aşırı karışık.Devlet,millet kavramlarını bir daha incelemeni tercih ederim.Devlet dediğin sanal birşey değildir, sensin,benim o dur işte,daha ötesi değil.Herkes mükemmel,devlet kötü yok böyle birşey.

Yine demişsin ki dedelerimin ne yapmış,sen söylüyorsun kendi ağzın ile kaçmış veya güçlülerle beraber olmuş işte,sonuçta mücadele etmemiş.Şimdi de sen aynısını yapacağım diye uğraşıyorsun.Sonra da geçmiştekileri beğenmiyorsun.Gelecekte seni beğenmeyecek,bu kadar basit.Kendi kendin ile çelişkiye düşüyorsun yine.

Ayrıca özgürsün elbette,gidebilirsin ama başın sıkıştığı zaman geldiğinde insanlar seni kabul etmediğin de onları da eleştiremezsin benim demek istediğim bu.Ben şahsen böyle bir insanı kabul etmem dışlarım.Bu da benim özgür düşüncem.

Ülkende bazı fırsatlar verilmez,alanında daha ileriye gitmeyi düşünüyorsundur,güzel bir iş teklifi almışsındır vs vs bunun için gitmişsindir sonra ilk fırsatta tekrar geri dönmüşsündür bu kişilere diyecek birşeyim yok.Şartlar onu gerektirmiş,gitmişsindir.

Ama para için veya sırf orada daha rahat bir hayat sürmek için( buradakileri hakir görerek) gitmiş olanlar için benim de fikrim budur.Başları sıkıştğı zaman geri dönmesinler,artık gittikleri yerden başka nereye gidebilirseler gitsinler derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tassa

bende de türk bulgar vatandaşlığı var çift vatandaşım.bg avrupa birliği ülkesi olduğu için sorunsuz dolaşım hakkına sahibim avrupada.ayrıca bulgarda arabalar sudan ucuz merak edenwww.cars.bg bakabilir.burda 20-25 milyarlık arabaya ben orda 5 milyara biniyorum.

bende tr de ki 100 bin tl lik araclara 20 bine biniyorum nolcak simdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: un momento

quote:

bende de türk bulgar vatandaşlığı var çift vatandaşım.bg avrupa birliği ülkesi olduğu için sorunsuz dolaşım hakkına sahibim avrupada.ayrıca bulgarda arabalar sudan ucuz merak edenwww.cars.bg bakabilir.burda 20-25 milyarlık arabaya ben orda 5 milyara biniyorum.

bişey olmucak kazasız belasız sürüşler sana

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: un momento

quote:

bişey olmucak kazasız belasız sürüşler sana

çok teşekkür ederim

• bulgaristan, tunus falan bunlar 3. dünya ülkeleri pek bir yarar sağlamaz sadece bulgaristan ab üyesi olduğu için avrupa'da rahatça dolaşırsın o kadar.
  • quote:

quote:

Avantaj farklı birşey benim dediğim farklı birşey.Avantajdır elbette.Read again

Dediklerininde alakası yok, hangi göçmen devletten adam gibi yardım aldı? Göçmen konutu yaptılarda parasızmı verdiler? Hepsinin parasını aldılar, üstüne parasını alıp söz verdikleri konutların çoğunuda teslim etmediler. Koca devlet göçmeninin parasını çarptı.

Alıntı:

Gelen göçmenlerin büyük bir bölümü daha önce Türkiye'ye göç eden akraba veya komşularının yoğun olduğu bölgelere kendi imkanları ile yerleşirken, bir bölümü de devlet tarafından 14 il merkezi ile 23 ilçe ve beldede göçmen ailelerin parasal katkısı ve borçlandırılması esasına dayalı bir yöntemle yapılan konutlara yerleştiler.

TOKİ'den verilen bilgiye göre, Bulgaristan;dan 1989 yılı ve sonrasında zorunlu göçe tabi tutulan soydaşların iskanı amacıyla, devlet bir uygulama başlattı. Göçmen vatandaşlardan, dönemin parası ile 2,5 milyon liradan 14 milyon liraya kadar peşinat alınarak, devlet eliyle iskan konutları yaptırıldı ve bu vatandaşlara 10 yıla varan taksitlerle satıldı. Bu kapsamda inşa edilen göçmen konutlarına 44 bin 452 göçmen başvururken, bunlardan 23 bin 495'ine konut, 3 bin 975'ine de arsa verildi. Ancak, geri kalan yaklaşık 17 bin göçmen vatandaş, parasını yatırdığı hale konut sahibi olamazken, toplanan paraların iadesi de sorun oldu.

Çoğunluğu orada doğmuş insanlardan bahsediyoruz, tabiiki doğduğu yere, hayatının en mutlu zamanlarını yaşadığı yere gitmek isteyecek. Birçok insan anlatır memleketini şöyle güzel böyle güzel, bi bakarsınız dağ tepe hiçbişey yok. Herkese kendi memleketi güzel. Türkiyedeki Bulgaristanda doğan Bulgaristan göçmenlerin %90'ı abartısız söylüyorum Bulgaristana dönmek ister. Bunun sebebide Türkiyeye uyum sağlayamamalarıdır.

Mesela benimde ailem emekli olayım 1 saniye kalmam diyor Türkiyede kaldıki haklılar. Burada rüşvet, burada terör, benzin pahalı, ulaşım zor, hayat zor. Bulgaristanda hem hayat ucuz, hem hayat rahat. Ne yobazlar var ne bişey var, göçmenlerin en rahatsız olduğu şeyde şu zaten, yobazlar. Şortla gezersin öküz öküz bakarlar. Bulgaristanda kıçın açık gez bakmazlar, neden? Çünkü bir kültür aşılanmıştır oradaki insanlara. Burada ilkokul mezunu cahil adam kaynıyor ortalık, İstanbulda gelip tinercinin biri doğrar gece, kimsede bişey yapmaz.

Bulgaristan göçmenleri hiçbir zaman devlet bize kucak açmadı vs dememiştir, herşeyi çalışarak yapmışlardır.

O gözünüzde büyüttüğünüz yardımlarıda devletin herkesi soyduğu gibi sizide soyması olarak düşünün, nede olsa bizde yardım almadık. Verilen evlerin, arsaların parasını ödedik. Zaten 150 bin Türk Jivkovun istifasıyla istifasıyla geri döndü Bulgaristana.

Ha o vergileride Naim Süleymanoğlu, Taner Sağır, Halil Mutlu, Sunay Bulut, Fedail Güler, Reyhan Arabacıoğlu gibi sporcular fazlasıyla ödemiştir. Rahat olun.

• Tunus vatandaşı olup ne yapıcaksın ki kazanmak için o vatandaşlığı sen mi uğraştın yoksa doğuştan mı nasıl bir bağlantın var orayla çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Monkey D. Dragon

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

banada söylenen bir şey vardı mesela bg den aldıgın arabayı türkiyede kullanabilirmisin nasıl oluyor cifte vatandas oldugun icin alabiliyormussun falan

bulgar vatandaşlığı olduğu için arabayı çok rahat alıyorsun problemsiz.türkiyede en fazla 6 ay durabilir sonra gidiyorsun yani arabanın ruhsatı kimin adınaysa araba onunla beraber 6 ay orda 6 ay burda kalabilir

6 ayda bir giriş cıkıs yapmamız gerekiyor yani arabayı alsakta buna çözüm yokmu peki ?

Giriş çıkış değil, araba senede en fazla 6 ay Türkiyede kalabilir.

bir çözümü yok yani

Olsa Avcılar Hummer-x5 kaynardı.

Az kaldı yakında araba fiyatları 2 katından fazla olacak burada o zaman 2 tane alıp 6 ay birini kullanırsın 6 ay sonra bulgaristana gidip diğerini alırsın. Hem 2 araban olur hemde daha az ödersin .

adam geleceği görmüş

• bulgardan 2 araba alsak birinin süresi dolunca diğerini alıp gelsek daha karlı değilmi la :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eiens.Upload

Tunus vatandaşı olup ne yapıcaksın ki kazanmak için o vatandaşlığı sen mi uğraştın yoksa doğuştan mı nasıl bir bağlantın var orayla çözemedim.

Tunusta doğdum hocam o yüzden hem türkiye hem tunus vatandasıyım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.