Şimdi Ara

2. ÜNİVERSİTE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zorakimüh

quote:

Orijinalden alıntı: bfme888

quote:

Orijinalden alıntı: balroog

quote:

Arkadaşlar merhaba; 2 yıl önce üniversitede 4 yıllık lisans eğitimimi bitirdim. Bu sene tekrar sınava girdim ve ilgi duyduğum için istanbulda 4 yıllık başka bir lisans programına kayıt olacağım. Üniversiteden atılmak kalkmış galiba bizim zamanımızda yoktu böyle bişey siz okuduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Hazır bu sene kazanıyorken üniversiteye kayıt yaptırayım diyorum. Atılmak kalktığına göre her yıl harç yatırsam ve 5 yıl sonra öğrenim hayatıma başlasam (bi şirkette çalıştığım için ancak 5 yıl sonra başlayabilirim okumaya) ve 5 yıl boyunca ders kaydı yapıp derslere gitmezsem sorun olur mu?? Atılma kalktığına göre 20 yıl bile kaydımız durabiliyor mu üniversitede?? Bu arada İTÜ elektronik/elektrik/bilgisayar veya kontrol mühendisliğine kaydolmayı düşünüyorum.

ygs nasıldı?

4800. oldum ygs1de. ygs 1 önemli heralde mf4 için

helal olsun size nasıl başardınız bizlerlede paylaşırmısınız?

Lise sondayken yazın sistem değişmişti 2005ten 2006ya gecerken türev fln geldi işte. Oturdum onları öğrendim mesela yazın.Yazdan tüm konuları bitird,m ama her konuyu yani felsefeye bile çalışmıstım. Onun haricinde sene içinde sürekli soru çözdüm ilk 2 ay fln. 2 aydan sonra her gün deneme çözerdim ve denemede mesela momentumdan yanlıs yaptıysam oturur momentum çalısırdım ve yanlıs yaptığım soru basına 3 test çözerdim yani momentumdan 3 test çözerdim mesela. Böyle böyle sene içinde hem netlerim yükseldi hem de çok iyi öğrendim konuları. Üniversiteye gecince de dershanede etüt hocalığı yaptım soru çözümü yapıyodum sadece. Böyle olunca da pek unutmadım konuları. Ama düekli deneme çözüp yanlıslarınıza iyi çalısmanız bence çok önemli

• 2006 da itü elektronik ve haberleşme tutmuyormuydu neden odtü makina yazdın?
  • 2 yil once dediginize gore 2011 mezunusunuz. 2011 yilinin 2. yarisinda (subat sonu ya da mart basi) torba yasasi ile 7 yil sonu sinavlari, ogrencilerin tabiriyle supurme sinavlari kaldirilmisti. Dolayisiyla okuldan atilma devri de sona erdi.

Orgun ogretimde harc kalkti ama 4 yilda bitiremediginiz takdirde katli harc odeyeceksiniz. Misal 5. senenizde normalde olmasi gereken harc 250 tl ise 500 odersiniz. Kanunu tam okumadim ama muhtemelen suresinde bitiremezseniz boyle bir uygulamayla karsilasacaksiniz.

Basarilariniz daim olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

2006 da itü elektronik ve haberleşme tutmuyormuydu neden odtü makina yazdın?

tutuyordu ama makine mühendisliğini de çok seviyorum. İkisine de ilgim var yani. Madem ilgim var 2. üniversiteyi de okuyayım dedim
  • quote:

quote:

tutuyordu ama makine mühendisliğini de çok seviyorum. İkisine de ilgim var yani. Madem ilgim var 2. üniversiteyi de okuyayım dedim

okumanın yaşı yok başarılar inşallah itü yide bitirirsiniz
  • quote:

quote:

quote:

okumanın yaşı yok başarılar inşallah itü yide bitirirsiniz

teşekkürler. umarım kazanırım

• sonuç nasıl geldi hocam yetiyor mu puanın
  • quote:

sonuç nasıl geldi hocam yetiyor mu puanın

10 bininci oldum :) elektrikle kontrole yetiyo galiba da elektronik yalan oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bfme888 -- 1 Temmuz 2013; 22:18:54 >
  • quote:

quote:

10 bininci oldum :) elektrikle kontrole yetiyo galiba da elektronik yalan oldu

aceleniz yok hocam seneye girersiniz zaten potansiyel var
  • quote:

quote:

quote:

10 bininci oldum :) elektrikle kontrole yetiyo galiba da elektronik yalan oldu

aceleniz yok hocam seneye girersiniz zaten potansiyel var

evet. ya bu sene elektrik yazacam ya da seneye elektroiik için girerim artık :) bilseydim lysye daha cok çalısırdım ya ygsden sonra basladım resmen zor yetişti bazı konular :) tecrübesiz olunca böyle oluyomus :)

• 3-4 yıl sonra sınava girin siz de boşu boşuna kontenjan doldurmayın.O mesleklere sizin ihtiyacınız olmamasına rağmen Türkiye de on binlerce genç o 1 kişilik kontenjan için aylarca çalışıyor.Biraz da dışarıdan bakın lütfen olaya.Sonuçta okumadan 3-4 yıl boyunca o kontenjanları doldurmanın alemi yok değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

3-4 yıl sonra sınava girin siz de boşu boşuna kontenjan doldurmayın.O mesleklere sizin ihtiyacınız olmamasına rağmen Türkiye de on binlerce genç o 1 kişilik kontenjan için aylarca çalışıyor.Biraz da dışarıdan bakın lütfen olaya.Sonuçta okumadan 3-4 yıl boyunca o kontenjanları doldurmanın alemi yok değil mi?

tamam son derece haklısınız. ama sonuçta benim ilgim var ve eğitim almak istiyorum. Bizim ülkemizde hiç belli olmuyor yarın bir gün kaldırırlar sınavı, okul puanıyla alacaz derler veya ne bileyim sınav sistemini çok değiştirirler girmek çok zorlaşır. Bizim ülkede yarının garantisini kimse veremez ki. Ayrıca bu sene kazanmamla 4 sene sonra kazanmamın pek bi farkı yok. Bu sene de 1 kişi eksik girecek 4 sene sonra kazansam da aynı durum. 3-4 yıl doldurmayla bişey olmuyor yani. Yani sonuç olarak haklısınız ama ben de haksız değilim çünkü sistem yanlış ben de eğitim almak istiyorum dediğim gibi o da bu yolla mümkün oluyor ancak

• quote:

quote:

3-4 yıl sonra sınava girin siz de boşu boşuna kontenjan doldurmayın.O mesleklere sizin ihtiyacınız olmamasına rağmen Türkiye de on binlerce genç o 1 kişilik kontenjan için aylarca çalışıyor.Biraz da dışarıdan bakın lütfen olaya.Sonuçta okumadan 3-4 yıl boyunca o kontenjanları doldurmanın alemi yok değil mi?

tamam son derece haklısınız. ama sonuçta benim ilgim var ve eğitim almak istiyorum. Bizim ülkemizde hiç belli olmuyor yarın bir gün kaldırırlar sınavı, okul puanıyla alacaz derler veya ne bileyim sınav sistemini çok değiştirirler girmek çok zorlaşır. Bizim ülkede yarının garantisini kimse veremez ki. Ayrıca bu sene kazanmamla 4 sene sonra kazanmamın pek bi farkı yok. Bu sene de 1 kişi eksik girecek 4 sene sonra kazansam da aynı durum. 3-4 yıl doldurmayla bişey olmuyor yani. Yani sonuç olarak haklısınız ama ben de haksız değilim çünkü sistem yanlış ben de eğitim almak istiyorum dediğim gibi o da bu yolla mümkün oluyor ancak

neyse hocam sizin hayatınız sizin kararınız bana bu konu hakkında pek bir şey demek düşmez artık.Ne diyelim Allah yardımcınız olsun

• quote:

quote:

quote:

neyse hocam sizin hayatınız sizin kararınız bana bu konu hakkında pek bir şey demek düşmez artık.Ne diyelim Allah yardımcınız olsun

teşekkür ederim. zaten belki bu sene tercih yapmayabilirim elektroniği tutturamadım seneye bırakırım belki bu sene elektrik yazmaktansa. bu hafta karar verecem

• İlla İTÜ mü diyosun hocam YTÜ yaz ikinciye de garanti olsun

İmrenmedim desem yalan olur valla bakma burdakilere gir direk, illegal bir şey yapmıyosun sonuçta

Yerinde olsam dediğim gibi 1.İTÜ 2.YTÜ yazardım. YTÜ gelirse de harcını yatırır seneye sınava tekrar girerdim İTÜ için. Tutarsa eyvallah tutmazsa YTÜ'yü bitirirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: _lee

İlla İTÜ mü diyosun hocam YTÜ yaz ikinciye de garanti olsun

İmrenmedim desem yalan olur valla bakma burdakilere gir direk, illegal bir şey yapmıyosun sonuçta

Yerinde olsam dediğim gibi 1.İTÜ 2.YTÜ yazardım. YTÜ gelirse de harcını yatırır seneye sınava tekrar girerdim İTÜ için. Tutarsa eyvallah tutmazsa YTÜ'yü bitirirdim

çok teşekkür ederim dediğiniz şey çok mantıklı aslında ama tercih yaparsam seneye okul puanının yarıya düşme durumu oluyo. 2006 yılında böyleydi yani halen geçerli bu durum heralde. O yüzden seneye kazanmam daha da zorlaşır ama tercih dönemi iyice düşünüp bi karar verecem İTÜ YTÜ vb için fln

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim. zaten belki bu sene tercih yapmayabilirim elektroniği tutturamadım seneye bırakırım belki bu sene elektrik yazmaktansa. bu hafta karar verecem

her şey gönlünüzce olsun

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.