Şimdi Ara

2.üniversiteye 22 yaşında başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Bölüm #Psikoloji
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba hiç foruma yazmadım çok kararsızım tercih dönemindeyiz ama bir türlü karar veremiyorum.Lisede alanım sayısaldı her ne kadar ortaokulda orta bir öğrenci olsam da lisede çok çalıştım 10.sınıfta okul 3'üncüsü oldum.Bu özgüvenle sayısal seçtim.İlk üniversite sınavına girdiğimde başarılı olamadım.İkinci girdiğimde yine aynı sıralamayı yaptım.Bende 2 yıllık hemde iş imkanım olsun diye tıbbi görüntüleme teknikleri bölümü yazdım bu sene bitiyor.Üiveriste sınavına yeniden girdim.Bu sefer hep içimde olan gerçekten yapabileceğime inandığım psikoloji bölümü için girdim çalışmadan girdiğim için beklediğim sonucu aldım.Şimdi psikoloji için yeniden bir sene daha çalışmalı mı yoksa sosyolojiden çap imkanlarını mi denemeyelim ? Ailemin yanında okudum.Bu süreç gerçekten çok zordu benden küçük kız kardeşim var.Yeniden evde bu süreci göze almalı mıyım ?
    Görüşlerinizi,tavsiyelerinizi bekliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ben 22 yaşındayım ben de aynı şekilde lisede hiç kitap açmayan hatta okuldan kaçıp spor salonuna giden kafayı futbolda, fitnessle ve bilgisayarla bozan birisiydim. Şuan 22 yaşındayım, liseden mezun olduktan sonra iş aradım işe girdim ardından çıktım 1 sene yarım yamalak ders çalışıp bu sene 2 yıllık mekatronik yazdım. Üniversiteye başlayınca tamamen 2 yıl boyunca YKS'ye çalışıp tekrar sınava gireceğim yani o zaman yaş 24 olacak. Evet kağıt üzerinde geç mi kaldım kesinlikle ama geç olacağına güç olmasın. En azından bundan 20 sene sonra "ulan keşke zamanında okusaydım" dememiş olurum. Üniversiteye aslında maddi olarak değil de akademik olarak bakarsak sorun olmayacak tabi bizim ülkemiz şartlarında bu çok da kolay olmayacak.

• 22 o kadar da geç değil, ben 24 yaşında bilgisayar mühendisliğine başlayacağım. daha 2001lisin kardeşim.

• Geç diye bir şey yok

• Naçizane tavsiyem: önlisans kpss'ye 2 ay var daha en az. Otur o sınava çalış. Ekonomik özgürlük çok önemli. Atandıktan sonra sınava tekrar hazırlanır, psikoloji yazarsın istersen. 22 geç değil. Ben ikinci lisansıma 28'imde başladım ve benden yaşlılar vardı 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanka inan ki hiçbir şey için geç değil. öyle zor bir süreçten geçiyoruz ki hepimiz bambaşka zorluklarla karşılaşıyoruz. ben de 2 yıl mezuna kaldım, üzerine hazırlık, üzerine yatay geçiş yaptım 2000'li olmama rağmen daha 1. sınıfa başlayacağım tekrardan. 2 yıl mezuna kalacağıma şu an okuduğum bölümü %50 burslu çok rahat okuyabilirdim mesela ve şu an mezundum ama annem kanserdi ve o süreçte psikolojim yerinde değildi. 30'undan sonra bile başlayabilirsin, hayat senin hayatın kimseye bakıp da hayatını onlara göre şekillendirme. unutma herkesin imkanları ve yaşadıkları aynı değil, sen ne istiyorsan onu yapmalısın.

bu arada benim de kız kardeşim var 2008'li. Arada dalgaya vuruyoruz beraber aynı üniversiteye gidicez bu gidişle diye. Takılma böyle şeylere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blendStairs -- 8 Ağustos 2022; 16:1:3 >
  • ben 21 yaşındayım 22 ye az kaldı daha ilk ünime geçen sene başladım çok da şey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiijii -- 8 Ağustos 2022; 16:7:49 >
  • Doğru söylüyorsun ellerine sağlık sağolasın

• ben 22 yaşındayım ben de aynı şekilde lisede hiç kitap açmayan hatta okuldan kaçıp spor salonuna giden kafayı futbolda, fitnessle ve bilgisayarla bozan birisiydim. Şuan 22 yaşındayım, liseden mezun olduktan sonra iş aradım işe girdim ardından çıktım 1 sene yarım yamalak ders çalışıp bu sene 2 yıllık mekatronik yazdım. Üniversiteye başlayınca tamamen 2 yıl boyunca YKS'ye çalışıp tekrar sınava gireceğim yani o zaman yaş 24 olacak. Evet kağıt üzerinde geç mi kaldım kesinlikle ama geç olacağına güç olmasın. En azından bundan 20 sene sonra "ulan keşke zamanında okusaydım" dememiş olurum. Üniversiteye aslında maddi olarak değil de akademik olarak bakarsak sorun olmayacak tabi bizim ülkemiz şartlarında bu çok da kolay olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultras1943 -- 8 Ağustos 2022; 16:20:30 >
  • ultras1943 U kullanıcısına yanıt

10 saniyelik bir google araması sonucu 2 yıllık mekatronik bölümü sonrası DGS ile:

Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Endüstri Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Uçak Bakım ve Onarım, Uçak Gövde ve Motor Bakımı, Uzay Mühendisliği

bölümlerine geçiş yapabileceğinizi gördüm. YKS ile uğraşmayın boşuna, DGS ile EE, Makine veya Mekatronik, Endüstri, Uzay Müh. falan girin. Hem bilgisayar gibi sınavda aşırı rekabeti de yok, çok zorlanmadan iyi üniversitelere geçiş yaparsınız.

Siz bilirsiniz yani, YKS boşuna çok zorlar, DGS işine girecekseniz zaten okul notunu da yüksek tutmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 10 Ağustos 2022; 21:57:34 >
  • ikigai kullanıcısına yanıt

eskiden hiç merakım yoktu fakat artık bu konulara çok hevesliyim. Yani matematik, fizik veya kimya gibi konuları öğrenmek beni mutlu ediyor. DGS'yi her türlü düşünüyorum çünkü OBP çok kötü olduğu için DGS orada YKS'nin önüne geçiyor sonuçta OBP'nin DGS'de bir önemi kalmıyor fakat ben işimi yine de sağlama almak istiyorum zaten YKS çalışırken aynı zamanda DGS konularını da halletmiş olacağım. Ama bir yandan da olur ya DGS'de çok başarılı olur ve çok iyi bir sıralama ile büyük bir üniversiteye girersem oradaki insanların bana tuhaf yaklaşır diye endişeleniyorum sonuçta onlar YKS'de başarılı olmuş ben YKS'de başarılı olamayıp sadece DGS'de başarılı olmuşum.

Siz üniversiteye girip diplomanızı almaya bakın, gerisine fazla takılmayın. OBP kötüyse YKS'de iyi okullar için fazla şansınız yok diyebiliriz. DGS ile yukarıda saydığım bölümlerde ODTU, ITU gibi okulları hedefleyebilirsiniz.

• 40 yasında bir kadın varmış ve piyano çalmayı öğrenmek istiyormuş ama çok yaşlı olduğunu düşündüğünden hiç denememiş. Aradan 20 sene geçmiş ve piyano çalan bir çocukla karşılaşmış. O an düşünüp kendine demiş, eğer 40 yaşındayken piyano çalmaya başlasaydım 20 yıldır piyano çalıyor olurdum.

Hiçbir şey için geç değil.

• Geç diye bir şey yok.

• 23 yasindan sonra yenisine basliycam gibi gozukuyor hocam bence gec degil gecse de umrumda degil hemşirelik okuyorum garanti bir isim var zaten ya ordan devam ederim ya akademi ya yurt disi yaparim

Hocam bunlari kimse takmıyor bizim okulda lisans bitirip tekrar lisans baslayan insanlar var yasini bunu yaptiginj soylemese hicbir sey anlamam

• 26 yaşındayım, ikinci lisansımı okuyorum. 60-65 yaşında üniversite okuyan insanlar var.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.