Şimdi Ara

2 UPS'e 1 modem baglama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde 2 bilgisayarim var. 2sindede ups var. Modemi 2 upsede baglamak istiyorum ancak direk baglayamiyorum.

Bana 220v'da tek yonlu akım gecirecek bir devre/cihaz gerek.

Yardimci olabilirmisiniz...

• O iş olmaz UPS'leri yakarsın.
  • iki bilgisayar arasında kablo çek kabloya bi adaptör daha bağla adaptörlerin çıkışlarınıda paralel bağla iş tamam
    am bana sorarsan sen bu işten vazgeç
  • Tesekkurler...

Farkli fikirleri olan arkadaslar neredesinizzzz ?? :)
  • iki ups'i seri olarak bağlayacaksın.. yani birinciyi tak fişe, ikinciyi de bunun çıkışına ve ikincinin çıkışına da istediğin aleti takabilirsin...

önce birincinin gücü tükenecek bitince otomatik olarak ikinci ups devreye girecektir.. ;)

kolay gelsin..
  • güçleri yeterliyse ve birbirine yakınsa seri bağlayabilirsiniz. (ikisi de çalışıyorsa tabi)
    yada çift kontaklı 220V röleye 2 ups'den gelen AC 220V'u girip (normalde açık kontaklara 1.ups, kapalı kontaklara 2.ups)
    röle bobin uçlarını da 1 veya 2. ups'den besleyecek şekilde bağlayacaksınız.
    röle çıkışını da modem adaptörüne bağlayacaksınız. (adaptör DC çıkışına da büyük değerde bir kondansatör bağlayın, röle geçişi sırasında voltaj değişimini engellemek için. ama bazı modem adaptörleri AC çıkışlı oluyor buna bakmak lazım.)

anlaşılmıştır umarım, şu anda çizemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garfie -- 15 Ekim 2008; 9:30:19 >
  • 2 ayri pc oldugu icin upsler bu pc lerde bagli.
    benim istedigim su hangi pc acilirsa upse o pcden elektirik gitsin. 2 pcde acikken cakisma olmamasi icin 1 upsin cikisina oyle bir devre baglayayimki akim sadece tek yonlu olarak gecsin. geri donus olmasin:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: quadcore

2 ayri pc oldugu icin upsler bu pc lerde bagli.
    benim istedigim su hangi pc acilirsa upse o pcden elektirik gitsin. 2 pcde acikken cakisma olmamasi icin 1 upsin cikisina oyle bir devre baglayayimki akim sadece tek yonlu olarak gecsin. geri donus olmasin:)

yukarıda dediğim gibi modem'e 2 ups'den de elektrik çekin.

çift kontak 220V AC röle alın.
    normalde kapalı (NC) kontaklara 1. ups'den gelen faz-nötr uçlarını bağlayın.

normalde açık (NO) kontaklara 2. ups'den gelen faz-nötr uçlarını bağlayın.
    aynı faz-nötr uçlarını röle bobin uçlarına bağlayın.

röle çıkış uçlarına modem adaptörünü bağlayın.
    adaptör DC çıkışına 4700-6600mf kondansatör bağlayın.

1.ups açıkken (NC) kontaklar üzerinden modem beslenecek.
    2.ups açıldığında röle çekecek ve modem 2.ups üzerinden beslenecek.

bu kadar!.

• quote:

Orjinalden alıntı: garfie

quote:

Orjinalden alıntı: quadcore

2 ayri pc oldugu icin upsler bu pc lerde bagli.

yukarıda dediğim gibi modem'e 2 ups'den de elektrik çekin.

çift kontak 220V AC röle alın.
    normalde kapalı (NC) kontaklara 1. ups'den gelen faz-nötr uçlarını bağlayın.

normalde açık (NO) kontaklara 2. ups'den gelen faz-nötr uçlarını bağlayın.
    aynı faz-nötr uçlarını röle bobin uçlarına bağlayın.

röle çıkış uçlarına modem adaptörünü bağlayın.
    adaptör DC çıkışına 4700-6600mf kondansatör bağlayın.

1.ups açıkken (NC) kontaklar üzerinden modem beslenecek.
    2.ups açıldığında röle çekecek ve modem 2.ups üzerinden beslenecek.

bu kadar!.

tesekkur ederim yardimlarin icin.

• çift kontak 220V AC röle internette arastirdim ancak ornek bulamadim. inceleyebilecegim bir site varmi? ucret vb. :)
    ayrica devre kurman gerekecekmi yoksa baglantilarin yapilmasi yeterlimi?

birde adaptor cikisina baglanacak kondansatoru nasil baglayacagim devre nasil olur?

yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
  • hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama elektronik malzeme satan yerlerde bulabilirsiniz. 220V. çift kontaklı röle alacaksınız. akımı düşük olabilir. (1-2Amp) 3-4YTL civarındadır.
    Modem adaptörüne bakın. çıkışı DC ise kondansatör bağlayabilirsiniz. kondansatör, ups değiştiğinde (röle çektiğinde veya bıraktığında) modemin etkilenmemesi için.
    adaptör kablosuna (yani + ve - uçlarına paralel) bağlayacaksınız. bu konuda fazla bilginiz yoksa bağlamayın, sadece röle ile kullanın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: garfie

hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama elektronik malzeme satan yerlerde bulabilirsiniz. 220V. çift kontaklı röle alacaksınız. akımı düşük olabilir. (1-2Amp) 3-4YTL civarındadır.
    Modem adaptörüne bakın. çıkışı DC ise kondansatör bağlayabilirsiniz. kondansatör, ups değiştiğinde (röle çektiğinde veya bıraktığında) modemin etkilenmemesi için.
    adaptör kablosuna (yani + ve - uçlarına paralel) bağlayacaksınız. bu konuda fazla bilginiz yoksa bağlamayın, sadece röle ile kullanın.

yardimlariniz icin cok tesekkur ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.