Şimdi Ara

2 yillik üniversiteyi Almanya'da okumak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: excolizma

Arkadaslar yardim eden herkese cok teseskkur ederim.Lutfen dusuncelerinizi benimle paylasirsaniz hem ben hem de benim durumumda olacak arkadaslara faydamiz dokunur.

Hocam ne yaptın okulu?
  • sanayide işe başlamış
  • Burada çalış ve oku?
  • bazi arkadaslar hic almanca bilmeden vize alamazsin filan demis bir kac yorum daha okudum bizim millet bol keseden sallamayi ne kadar seviyor.

oncelikle sifir almanca ile vize alabilirsin gelen ogrencilerin %90 i zaten sifir almanca ile geliyor kaldiki sen zaten oraya almanca ogrenmeye gidiyorsun akil var mantik var . almanca bilmiyor diye red mi versinler

ikincisi senin almanyaya gelebilmen icin konsoloslukta kanitlaman gereken en buyuk sey sadece egitim ogretim amaciyla gittigin ve ulkene geri donecegin. eger bu cocuk geri donmucek orda kalmaya devam edicek tarzindan bir izlenim uyandirirsan reddi yersin.

ucuncusu verdikleri vize zaten 2 aylik.2 yil oturum iznin iki ay vizen olur. her 2 ayda bir vizeni uzatmaya gidersin ve seni kontrol ederler. bakarlar bu cocuk ne yapmis almanyada. derslerine devamsizligina bakarlar cart curt

dorduncusu okullarin basvuru suresi bitti. hic almanca bilmedigini varsayiyorum. okula basvuru yapip ogrenci vizesi alman bir seyi degistirmez. DSH sinavini (almancanin toeflini) vermen gerekiyor. almanca ogrenmek basli basina bir dert zaten. en az 7-8 ay duzenli calisma ve kurs esliginde bu sinavi verebilirsin. hayvan gibi calisma kasma yok yani. disiplinli bir sekilde her gun

besincisi 2 yillik bolum almanyada okunur mu diye sormussun. oncelikle almanyada okumak icin o 2 yillik bolumu turkiyede kazanman gerekiyor. fazla uzerinde durmucam bu maddede cunku fazla ilgilendirmiyor seni

altincisi almanyada egitim duzenli disiplin ve sistem ister. yani turkiyede oldugu gibi bi vizeye calis bi finale calis geceyim mantigi yok. almanin kopeginden tut kusuna kadar her sey bir duzen icinde. bu sisteme gunluk duzene ayak uydurup calisirsan almanyada basaramayacagin bir sey yok. fakat sunuda belirtmeden gecemeyim. almanyaya gelen yabanci ogrencilerin basvurduklari bolumu zamaninda bitirme durumu %8 . yani gelen yababci ogrencilerin %92 si ya okulu uzatiyir ya birakiyor. bana ilk geldigimde 3 yillik muhendislik bolumune 7 yili goze al demislerdi hakilarda

ozet olarak gercekten almanyayi istiyorsan gercekten almancayi seviyorsan almanyada kalmaktan zevk ve mutluluk aliyorsan gel. yoksa hic bulasma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.