..dEnZeL..'in yaptığı muzipliğe göre, maaşallah senin araç çok kuvvetli E bu kadar zamanda kapıların yapışması da normal yani
quote:
Orjinalden alıntı: Bekir__
bizim araba senede 1 ay falan yatıyo kapıda. boşalmayla ilgili bişey hiç başımıza gelmedi. hatta çalışmamış olduğunu anlayacak bişey bile olmuyor. sadece kapılar yapışıyo, ilk açarken biraz zorlanıyo o kadar.
quote:
Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online
arkadaşlar ben okulu bitirince askere gidecem ailede benden başka araba kullanan yok ne yapmam gerkiyor peki uzun süre çalışmayacak araba ne tavsiye edersiniz.
hocam bence arabayı sat...
quote:
Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..
quote:
Orjinalden alıntı: profuzman
bu olay bizim başımıza çok geldi her seferinde takviye yaptırdık şimdi sorun yok
İyide arabanın kılavuzunda kesinlikle takviye yapmayın yazıyor.Elektronik aksamlara zarar veriyormuş.
valla bizimkinin kitabında nasıl yapılacağı bile anlatılmış ama normaldir ne de olsa 5 yıllık araç
quote:
bizim araba senede 1 ay falan yatıyo kapıda. boşalmayla ilgili bişey hiç başımıza gelmedi. hatta çalışmamış olduğunu anlayacak bişey bile olmuyor. sadece kapılar yapışıyo, ilk açarken biraz zorlanıyo o kadar.
Kapılarına akü boşalmıştır yapıştıgına göre
quote:
Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..
quote:
Kapılarına akü boşalmıştır yapıştıgına göre
Kapıların yapışmaması için arabaya çadır çekmeniz lazım. Hem kirlenmez de
bir kaç ay olsa tamamda 20 günde akü boşalmaması lazım
normalde 20 günde boşalmaması lazım, (eski) toyotama 2 ay boyunca kimse dokunmadı ama 2 ay sonra tıkır tıkır çalıştı araba.. akü delphi marka idi, araçda 30000km.de..
belkide aküler yaşlanınca daha kısa sürede bitiyordur..
Biraz hort olacak ama bilgiler halen güne uygun.
Konuda net bir cevap bulamadım. Bir arkadaş demiş sağlam bir akü 20 günde bitmez, başka bir arkadaş demiş biter. Açıkçası biraz acemiyim ve "net" bir cevap arıyorum.
Araba yaklaşık 2.5 aydır yatıyordu (hiç çalıştırılmadı) ve bugün çalıştırmayı denediğimde akünün bittiğini anladım. Zaten anahtarla uzaktan kapılar açılmayınca şüphelenmiştim.
Akü yeni sayılır. Şimdi sormak istediğim:
2.5 ayda bu akü biter mi yoksa arabada bir kaçak mı var?
Alarm varsa biter.Yoksa bite de bilir bitmeye yakında olabilir ama kesin olan birşey varki o akünün yeniden şarj edilmesidir.Buda yetkili tamircilerde yapılır.Aracın km yapması ile o kadar süre sarj olmayan bir akü yeniden sarj olmaz.2,5 ay oldukça uzun bir süre.
Arabaya sonradan bir elektriksel eklenti yapılmamış ise(buzdolabı takma,ses sistemi,alarm vs) kolay kolay kaçak oluşmaz,genelde sebep unutulan bagaj lambası,iç aydınlatma lambası vs olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme