Şimdi Ara

20 Yaşında basketbol kariyerine başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun öncelikle.

Kücüklüğümde ailemin derslerimi boşlayacağım korkusundan beni spora teşvik etmediğinden,gün yüzüne çıkmamış basketbol yeteneğim var.
    İki yıldır gerek spor salonlarına,gerek internetten olabildiğince araştırıyorum fakat hiçbir şekilde insanların yaşımdan ötürü bana yardımcı olduğunu görmedim.
    Nasıl oynadığıma,nasıl istekli olduğuma değil,yaşıma bakıyorlar.
    Ünilig dışında nasıl bu kariyere başlayabilirim?
    Yardımcı cevaplarınızı bekliyorum..
    Teşekkürler

• Yani çok geç kalmışsın insanlar ellerinde topla büyüyorlar, anca ve anca özel yeteneğin olduğuna inanıyorsan seçmelere git koçlara ulaş ve konuş, yerel bir kulüp olması önemli değil seni görücüye çıkarmaları yeter sonra bir üst takım bir üst diye diye anadolu efes fenere kadar yükselirsin ama bunlar hep yeteneğine bağlı maalesef kimse seni görmeden bir şey diyemez
  • Kosünüs mü o kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • İdeal başlama yaşı maksimum 2-3
    Geç kalmışsınız.
  • geç falan kalmamışsın. bu konuda aile desteği çok önemli. ve işini ciddiye alan alt yapı hocası bulman lazım. fakat bu hocaların çoğu atm memurudur. bu yüzden bu ülkeden sporcu çıkmaz. sonra lisans alacaksın. ciddi çaba sarf etmen gerekir özellikle seni yönlendirecek hoca bulma konusunda.

bende o yaşlarda basketbolda çok iyiydim oyun kurucu mevki. Harlem takımında ne izlediysen aynı çalımları kusursuz yapar elimden kimse top alamazdı. karşı takımla resmen başşak geçerdim. attığım her üçlük de %90 girerdi. o zamanlar Allen Iverson dan daha iyi olduğumu düşünüyordum. sonra tabi aile pek yanımda durmadı destek alamadım bir alt yapıya da başvurmadım. kafamda basketbol kariyeri yoktu. unideydim. zaten ya meslek yapacaksın ya basketbolcu olacaksın. sporu bıraktığın zaman ne yapacaksın? birikimin yoksa en baba antrenör olursun dandik kluplerin kapılarında yatarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 30 Ekim 2019; 17:22:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: por favor

İdeal başlama yaşı maksimum 2-3
    Geç kalmışsınız.
    Anne karnında mı başlasın yani aw
  • bak sana da yardımcı olmamışlar

sana bir anımı anlatayım üniversite yıllarımda çok iyi yüzüğümü düşünmüyor biliyordum. sadece kelebek te sıkıntı vardı düzelirdi. amacım okulun takımına girip Amerika ya yüzme bursuyla gidip master yapmaktı. yani hem okul takımına hemde kendime faydam olacaktı.

bana okuldan bi herifin telefon numarasını verip gönderdiler bu herif Ataköy de bir havuz var ordaymış bunla konuş dediler. adam nereye bağlı bilmiyorum. herifi aradım telefonu açmadı belediye otobüsüne binip havuza gittim herif orda yoktu bende telefonumu bıraktım. bana kimse dönmedi.

aradan geçen bu sürede herşeyin aynı teranede olması. alt yapının bu sıfatsız beceriksiz atm memurlarının elinde olduğunu görmek beni üzdü. Amerika da olsa seni evinden arabayla alırlar randevu verip izlerler. fakat bu ülkede işte bu sıfatsız tembel takımın iki dudağının arasındasın.

zaten bu dandik alt yapı sayesinde Galatasaray 11 yabancı ile sahaya çıkıyor diğer takımlar da durum aynı şekilde. Altınordu %100 yerli diye adamları alkışlıyoruz. aslında ağlanacak halimizi alkışlıyoruz. bu iş spor bakanlığının işi de takan yok

• sioux kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle dostum. Cevapların için teşekkür ederim..
  • sioux kullanıcısına yanıt
    ''Allen İverson dan daha iyi olduğunu düşünüyordun.''

Biraz fazla abartmadın mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.