Şimdi Ara

200-250 TL'ye ekran kartı? Sapphire R7 240 mı? HD 7730 Gddr5 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi 200-250 Tl arası bir ekran kartı almam lazım. Şuan acil ihtiyacım var. Daha fazlası için zamanım yok maalesef.

Şimdilik beni idare etsin yeterli. Aklımda Sapphire r7 250 (246 TL) vardı. Yalnız stoklarda bulunmuyor. O yüzden Sapphire R7 240 (183 TL) ya da buna yakın birşey önerir misiniz?

O fiyatlardaki hepsinin performansı R7 240 a yakınsa hiç düşünmeden alıyım.

Bir ihtimal de Sapphire R7 250 modelini nereden bulabilirim? R7 240 ile arasında çok fark var mıdır (performans olarak)?

Sapphire HD 7730 Gddr5 olması sebebiyle gündeme aldım ama hiç bir fikrim yok.

Aşağıdaki kartlardan hangisini önerirsiniz?

Sistem özelliklerim:

İşlemci : AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Önbellek 95W 32nm İşlemci

Anakart : MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 usb 3.0 Anakart

Kasa ve Güç Kaynağı : XIGMATEK Asgard 382 Pure Black Edition 600W 80+ MidT ATX Siyah Kasa

Ram : Kingston 4 GB DDR3 1600MHz PC Ram

Ekran kartı ihtiyacım : Pes 2013, GTA 4, Call of Duty 5 gibi oyunlar.

200-250 TL'ye ekran kartı? Sapphire R7 240 mı? HD 7730 Gddr5 mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.k.17 -- 13 Mart 2015; 9:29:15 >

• Vatandan almak zorunda degilsen r7 250 bulabilmen lazim.240 ile arasinda %25 fark var.islemmci anakart guc kaynagini yazarsan iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

Vatandan almak zorunda degilsen r7 250 bulabilmen lazim.240 ile arasinda %25 fark var.islemmci anakart guc kaynagini yazarsan iyi olur.
    Sistem özelliklerimi ilk mesajımda güncelledim. R7 250 için Vatan dışında baktığım yerlerde fiyatlar hep 300 TL üzerindeydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.k.17

Sistem özelliklerimi ilk mesajımda güncelledim. R7 250 için Vatan dışında baktığım yerlerde fiyatlar hep 300 TL üzerindeydi.

sinerji.gen.tr ye baktin mi ddr5 modeli 260 lira gibiydi ama bitmis olabilir.iyi arastirabilen biri baksin bir ihtimal.dolar diye ucmus fiyatlar acelesi var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

quote:

sinerji.gen.tr ye baktin mi ddr5 modeli 260 lira gibiydi ama bitmis olabilir.iyi arastirabilen biri baksin bir ihtimal.dolar diye ucmus fiyatlar acelesi var mi?

Alıntıları Göster
    sinerji.gen.tr de en düşük GDDR5 modelleri,

Asus VGA R7250 1 GB 128Bit GDDR5 286 TL (6 taksit)
    Asus VGA GT640 1GD5-L 1 GB 64Bit GDDR5 16X 287,25 TL (6 taksit)
    Sapphire HD6850 1 GB 256Bit 329,21 TL (6 taksit).

Şuan kullandığım Ati HD 2600 modeli. Aldığım ne olursa bundan çok daha iyi olacağı kesin. Pes 2013 oynamak için yetiyordu bana ama bir arkdaşıma eski kasam anakartım işlemcim ile beraber vereceğim. O yüzden fazla da zamanım yok. Doların zirve yaptığı günlere denk geldik ama yapacak birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.k.17 -- 11 Mart 2015; 11:51:35 >

• quote:

sinerji.gen.tr de en düşük GDDR5 modelleri,

Asus VGA R7250 1 GB 128Bit GDDR5 286 TL (6 taksit)
    Asus VGA GT640 1GD5-L 1 GB 64Bit GDDR5 16X 287,25 TL (6 taksit)
    Sapphire HD6850 1 GB 256Bit 329,21 TL (6 taksit).

Şuan kullandığım Ati HD 2600 modeli. Aldığım ne olursa bundan çok daha iyi olacağı kesin. Pes 2013 oynamak için yetiyordu bana ama bir arkdaşıma eski kasam anakartım işlemcim ile beraber vereceğim. O yüzden fazla da zamanım yok. Doların zirve yaptığı günlere denk geldik ama yapacak birşey yok.
    2. el ilanlara bak durduk yere o kadar para verme kartlara üstad. Forumda gayet makul güvenilir satıcılar var. bahsettiğiniz kartların fiyatları 2. elde 100 tl ye düşüyor.

Benim önerim gtx rilerinden 480 amp, 560ti, 570 gibi kartlar almanız 650 ,650ti de bulabilirsiniz. o kadar paraya gt640 komik olur yazık olur saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: B@MM-B@MM

2. el ilanlara bak durduk yere o kadar para verme kartlara üstad. Forumda gayet makul güvenilir satıcılar var. bahsettiğiniz kartların fiyatları 2. elde 100 tl ye düşüyor.

Benim önerim gtx rilerinden 480 amp, 560ti, 570 gibi kartlar almanız 650 ,650ti de bulabilirsiniz. o kadar paraya gt640 komik olur yazık olur saygılar.

Alıntıları Göster
    İşlemcin sistemin güzel bütçe kısıtlı. ama o paraya bence sıfır yerine temiz ikinci el düşünmen daha mantıklı olur. bir 650 650ti ve ya 750 ti olmayan sanırım 200-250 arası bulunur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fixriterzi

İşlemcin sistemin güzel bütçe kısıtlı. ama o paraya bence sıfır yerine temiz ikinci el düşünmen daha mantıklı olur. bir 650 650ti ve ya 750 ti olmayan sanırım 200-250 arası bulunur.

Alıntıları Göster
    kart eski kullandım markası zotas 460 getforce 2GB 256 GTA 4 ve Call of Duty 5 oyun açılıyor 20 dk sonra kapanıyor olmuyor

erkan kart ucuz alırsa bütün oyun açması zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deafs

kart eski kullandım markası zotas 460 getforce 2GB 256 GTA 4 ve Call of Duty 5 oyun açılıyor 20 dk sonra kapanıyor olmuyor

Alıntıları Göster
    İkinci ele maalesef yönelemiyorum. Kredi kartına taksitle alacağım. 0 da Asus GT 730 240 TL alabilirim. Benim ekran kartından çok bi beklentim yok. Tüm oyunlar full ayarlar gibi. Kaç yıllık ekran kartım Ati HD 2600 ile Pes 2013 de oynuyorum en düşük ayar da olsa Call of Duty 5'i kasmadan oynuyorum. Grafiği elbette çok iyi değil. Ama oynanabilir olsun ksama donma olmasın yeterli benim için. GTA 4'ü de en düşük ayar da açıyor ama çok az da olsa bazen takılmalar oluyor. Bu olmasın yeterli. O yüzden R7 240 aklıma yatıyor. Almışken biraz daha iyisi ne olabilir diye düşünüyorum.

• quote:

İkinci ele maalesef yönelemiyorum. Kredi kartına taksitle alacağım. 0 da Asus GT 730 240 TL alabilirim. Benim ekran kartından çok bi beklentim yok. Tüm oyunlar full ayarlar gibi. Kaç yıllık ekran kartım Ati HD 2600 ile Pes 2013 de oynuyorum en düşük ayar da olsa Call of Duty 5'i kasmadan oynuyorum. Grafiği elbette çok iyi değil. Ama oynanabilir olsun ksama donma olmasın yeterli benim için. GTA 4'ü de en düşük ayar da açıyor ama çok az da olsa bazen takılmalar oluyor. Bu olmasın yeterli. O yüzden R7 240 aklıma yatıyor. Almışken biraz daha iyisi ne olabilir diye düşünüyorum.
    Asus GT 730 sorunundan ötürü pek tavsiye ettiğim bir model değil, onun yerine GTX 780/780 ti veya R9 290 almanız daha mantıklı. Full HD'de 3GB RAM rahatlıkla yeter ama bütçeniz doğrultusunda 6GB alabilecek durumunuz varsa tabii ki onu alın fazla RAM daima iyidir neticede.

GTX 780/780 ti veya R9 290 almanız daha mantıklı. Full HD'de 3GB RAM rahatlıkla yeter ama bütçeniz doğrultusunda 6GB alabilecek durumunuz varsa tabii ki onu alın fazla RAM daima iyidir neticede.

Ekran kartında RAM'in yüksek olması uzun vadede daha çok götürür sizi. Her yeni oyunda dokular geliştiği için RAM ihtiyacı da artıyor. RAM'i sömüren bir numaralı kıstas AA teknolojileridir. Bu sebeple eğer çok önemli değilse ya kapatın ya da SMAA/FXAA ile yetinin. Halihazırdaki en iyi AA teknolojisi Nvidia'nın TXAA teknolojisi. Görüntü kalitesini gözle görülür biçimde iyileştiren bir teknoloji bu. Tabii aynı oranda performanstan da çalıyor. Örneğin AA kapalı bir oyunla TXAA 2X açık bir oyun arasında %25-30 dolayında fps yitimi oluyor ki bu önemli bir fark.

Ekran kartının RAM'i dolduğu zaman oyun sistem RAM'inden tampon borç alır bu transfer esnasında fps düşüşleri yaşanıp yaşanmaması ise işlemcinin gücüne bağlıdır.

Ekran kartında ise kesin bir süre vermek zor ama örneğin bir 290 alırsanız muhtemelen bir 2 yıl kadar götürür sizi. Tabii 2 yıl sonraki bir oyunda detaylardan kısmak zorunda kalırsınız.

ben yazmadım bunu kım yazdı arkadasım üye erdemms

• quote:

Asus GT 730 sorunundan ötürü pek tavsiye ettiğim bir model değil, onun yerine GTX 780/780 ti veya R9 290 almanız daha mantıklı. Full HD'de 3GB RAM rahatlıkla yeter ama bütçeniz doğrultusunda 6GB alabilecek durumunuz varsa tabii ki onu alın fazla RAM daima iyidir neticede.

GTX 780/780 ti veya R9 290 almanız daha mantıklı. Full HD'de 3GB RAM rahatlıkla yeter ama bütçeniz doğrultusunda 6GB alabilecek durumunuz varsa tabii ki onu alın fazla RAM daima iyidir neticede.

Ekran kartında RAM'in yüksek olması uzun vadede daha çok götürür sizi. Her yeni oyunda dokular geliştiği için RAM ihtiyacı da artıyor. RAM'i sömüren bir numaralı kıstas AA teknolojileridir. Bu sebeple eğer çok önemli değilse ya kapatın ya da SMAA/FXAA ile yetinin. Halihazırdaki en iyi AA teknolojisi Nvidia'nın TXAA teknolojisi. Görüntü kalitesini gözle görülür biçimde iyileştiren bir teknoloji bu. Tabii aynı oranda performanstan da çalıyor. Örneğin AA kapalı bir oyunla TXAA 2X açık bir oyun arasında %25-30 dolayında fps yitimi oluyor ki bu önemli bir fark.

Ekran kartının RAM'i dolduğu zaman oyun sistem RAM'inden tampon borç alır bu transfer esnasında fps düşüşleri yaşanıp yaşanmaması ise işlemcinin gücüne bağlıdır.

Ekran kartında ise kesin bir süre vermek zor ama örneğin bir 290 alırsanız muhtemelen bir 2 yıl kadar götürür sizi. Tabii 2 yıl sonraki bir oyunda detaylardan kısmak zorunda kalırsınız.

şakamısın sen ?

• quote:

Orijinalden alıntı: desparados_532

quote:

şakamısın sen ?

Alıntıları Göster
    Bir de benim monitör de VGA ve DVI girişleri var. Şimdiye dek VGA kullandım. Yeni ekran kartıyla birlikte bir ucu HDMI bir DVI olarak kullanmam iyi midir?

Bu ürünü de alıyım mı ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/ak-330300-020-s-hdmi-erkek-dvi-erkek-kablo-2m.html

• quote:

Bir de benim monitör de VGA ve DVI girişleri var. Şimdiye dek VGA kullandım. Yeni ekran kartıyla birlikte bir ucu HDMI bir DVI olarak kullanmam iyi midir?

Bu ürünü de alıyım mı ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/ak-330300-020-s-hdmi-erkek-dvi-erkek-kablo-2m.html

VGA çok eski yaşladi bitti yeni sistemi HDMI çok güzel erkan kartı ıcınde hmdı desteği var önce ilk erkan kart özellikleri bakman lazım sonra olur.

2 sene önce Görüntü Kablosu HDMI/4K fiyat 360 TL almiştim

• quote:

quote:

Bu ürünü de alıyım mı ?

VGA çok eski yaşladi bitti yeni sistemi HDMI çok güzel erkan kartı ıcınde hmdı desteği var önce ilk erkan kart özellikleri bakman lazım sonra olur.

Allahın seviyorsan sen öneride bulunma

• Kardeşim ben sana baştan söylüyorum hiç o taraklara girme boşuna, forumun ikinci elinde gtx750 ti veya 650 ti boost bulabilirsin uygun fiyata, yada bütçeyi biraz daha düşük tutmak istersen ti olmayan 750 bulabilirsin. Üçü arasında tavsiyem 750 ti..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flocky88

quote:

quote:

Bu ürünü de alıyım mı ?

Allahın seviyorsan sen öneride bulunma

Ne oldu rahatsız mı oluyorsun ? Buyrun.

• quote:

üstad kartla alabileceğin kart gtx650 ti modelidir sahibinden yada sanalpazardan ilan istersen satanla açıyor. ben sattım misal bugün kargoladım kartla aldı akadaş 9 taksit canavar gibi karttı. öyle bi kart bul
    senin dediğin kartlardanda elime geçiyor ara ara al bi tane daha geldi kargo dahil 100 tl
    şimdi benim 100 tl ye aldığım kartı sıfır olsun diye 250 tl ye mi alacaksın

• quote:

üstad senin mantık 850 watt power aldım 50 tl ye arkadaştan , ucuz mu ucuz hemde çok

senin mantığa göre pc yi açmaması lazım di mi? Ama o pcden yazıyorum sana

parayla bir bağlantısı yoktur. g1820 gibi f/p da diğerlerine benchlerde +221 atan işlemcilerde var.

paraya göre olsa p4 ayarında olması gerek ama %70 i5 performansı veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: B@MM-B@MM

quote:

üstad senin mantık 850 watt power aldım 50 tl ye arkadaştan , ucuz mu ucuz hemde çok

senin mantığa göre pc yi açmaması lazım di mi? Ama o pcden yazıyorum sana

parayla bir bağlantısı yoktur. g1820 gibi f/p da diğerlerine benchlerde +221 atan işlemcilerde var.

paraya göre olsa p4 ayarında olması gerek ama %70 i5 performansı veriyor

Alıntıları Göster
    Bende de sıfır ürün takıntısı var. :) İkinci el alıp da içim sinerek kullanamıyorum. emanetmiş gibi geliyorbana. :) Sıfır olsun benim olsun.

• quote:

Bende de sıfır ürün takıntısı var. :) İkinci el alıp da içim sinerek kullanamıyorum. emanetmiş gibi geliyorbana. :) Sıfır olsun benim olsun.

Üstad şöyle düşün,

Ürünü aldın cihazına taktın di mi? o anda 2. el oldu hatta paketi açtığın anda. Paket açmaya bu kadar çok para verilir mi aga?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.