Şimdi Ara

200 dolar seviyelerinde ekran kartı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • açıklayıcı anlatım için teşekkür ederim. aslında uyguladığınız mantık benim içinde hiç uzak değil sıklıkla benzer şekilde düşünüp elektronik alışverişleri yaptım ve çok fazla da işime yaradığını söyleyebilirim. en son anakartımda benzer bir durum yaşadım p5Q pro dan gigabyte ga x48 e geçiş yaptım. ekran kartımı tercih ederken iceq fabrika çıkış overclock lu model tercih etmiştim şimdi aynısını bulmak güç tabi o yüzden bende bir değişim yapacağım bakalım :)
  • 4850 kullanıyosan haliyle 5850 alman lazım ama 200$'ın çok üstünde. nvidia 460ları bekle bence. 300$ falan olur ama 5850 biraz düşer. aslında 5830 un düşmei lazım. 350 falan olsa çok iyi
  • kardeş galaxy filan alma galaxy vtx axle denen kartlar beş para etmez. his sana paranı vermiş ama bu firmalar vermez adamlar en kötü malzemeyi kullanıyor ucuza gelsin diye para iadesi alma deki üzerine para vereyim bana 5850 verin de 400watt psu ile bile çok rahat çalışır merak etme ben 2 adet 4890 ı 650 watt psu ile kullandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heinrich Himmler

kardeş galaxy filan alma galaxy vtx axle denen kartlar beş para etmez. his sana paranı vermiş ama bu firmalar vermez adamlar en kötü malzemeyi kullanıyor ucuza gelsin diye para iadesi alma deki üzerine para vereyim bana 5850 verin de 400watt psu ile bile çok rahat çalışır merak etme ben 2 adet 4890 ı 650 watt psu ile kullandım.

yani bende ati almak istiyorum zaten ama dediğim gibi internette de baya baktım 5850 için minimum 650 watt gözüküyo önerilen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rectum Basher

4850 kullanıyosan haliyle 5850 alman lazım ama 200$'ın çok üstünde. nvidia 460ları bekle bence. 300$ falan olur ama 5850 biraz düşer. aslında 5830 un düşmei lazım. 350 falan olsa çok iyi

yani 5770 kötü bir kart değil ona da inanıyorum ama dediğiniz gibi iceq 4 4850 kullandıktan sonra 5850 nin altına düşmek benimde içimi rahat ettirmiyo açıkcası
  • bu kadar kafaya takacak birşey yok. Donanım haberin videolarına veya pc labs ın inceleme yazılarını takip edersen 15-20 dakika içinde kaç fps fark edeceğini anlayabilirsin. aslına bakarsan dx11 kartlar anormal pahalı satılıyo burda. en nihayetinde kart işte.en babasını alsan en fazla 3 yıl kullanabilirsin. 400 den fazlası gerçekten ziyan. biraz daha beklemek lazım
  • GTX250 VEYA GTX260
  • HD5770 yada GTX260 Öneririm.
  • dx10 kart önermeyin artık. eyvallah performansları çok iyi de onu alan en fazla 6 ay kullanır. sonra satmaya kalktığında ucuza gider. 1 yıl kullanırım derseniz başka ama dx11 ile dx10 arasında çok fark var. dayanmak zor olabilir. oyunlara bakmak lazım
  • esasen nedense 5770 içime sinmiyo 5830 da gözüm var 70 dolar kadar koyup onu almak istiyorum ancak psu kaldırımı sorusuna net bi yanıt bulamadım en büyük endişem o
  • 5830'a para verilmez, 5850 al. PSU yeter ve artar.
  • kardeşim herkes 5830 un 5770 e yakın bir performans verdiğini söylüyor. 5800 lerden fiyat performans en makulu 5850 dir bi araştır istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heinrich Himmler

kardeşim herkes 5830 un 5770 e yakın bir performans verdiğini söylüyor. 5800 lerden fiyat performans en makulu 5850 dir bi araştır istersen.

performans olarak yakın olrak gözükmesi şu an için 5770 inde yeterli olması ancak biraz daha ileriyi düşünmek lazım elbetteki 256 bit olması 5830 için büyük bir avantaj getirecektir bir süre sonra ben böyel düşünüyorum. 5850 alabilmeyi bende isterdim ancak çok uçuk bir fiyat farkı çıkıyor ortaya nerden baksanız 80 lira fark var şuan 5830 5850 arasında
  • 5830 1120 paralel işlem birimine sahip 5850 ise 1440 paralel işlem birimine. herşeyleri aynı olsun çekirdek hızları bellek boyutları hızları vs. paralel işlem birimi fazlalılığı oranında perfformans farkını gösterecektir.
  • peki arkadaşlar 4890 için ne söylersiniz yani directx 11 özelliği yok aslında şu an için belki çok gerekli gözükmüyo ancak sene sonunda falan işe yarayacak bir özellik olacağı kesin. 5770 in yanında da gözle görülür bi performans farkı da var tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: janghood

peki arkadaşlar 4890 için ne söylersiniz yani directx 11 özelliği yok aslında şu an için belki çok gerekli gözükmüyo ancak sene sonunda falan işe yarayacak bir özellik olacağı kesin. 5770 in yanında da gözle görülür bi performans farkı da var tabi

4890 55 mikron 5770 40 mikron yani 5770 daha az güç harcar ve daha az ısınır ve dolayısıyla daha az ses yapar. 4890 tek üstünlüğü 256 bit bellek arayüzüne sahip olması.
  • hd 4890 alanlardan ısınma problemi sesleri gelmişti kulagıma. Ben olsam hd 5770 alırdım.
  • illaki fazla ısınır ama 256 bit bellek arayüzüne sahip olması münasebetiyle oluşacak performans farkı için ısı göz ardı edilebilir.
  • tabi bu arada yine kafamdaki psu sorunu hortlamış oluyor 4890 çok fazla güç istediği için 5830 dan falan aşağı kalıcağını sanmıyorum eğer 500 wattlık psu yeticekse 5770 i kafamdan silicem http://www.msi.com/index.php?func=power bu linke göre sorun yokmuş gibi duruyo ama başka linklerde de 500 watt üzeri güç gerektiği çıkmıştı
  • o zaman msi4890 2. el al. sahibindende var galiba.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.