Şimdi Ara

2000-2500 arası Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

INTEL tabanlı sistem toplamak istiyorum.Son çıkan crysis 2,cod gibi oyunları takılmadan full çözünürlükte oynayayım yeter.

şunu da belirtmek istiyorum yaşadığım yurtda aniden 5 sn gibi kısa sürekli elektirk kesintileri oluyor bunun sistememe zararı olur mu ne yapmak lazım ?,,belki bunu dikate alırak psu veya additional güç kaynağı falan tavsiye edebilirsiniz

2 gündür araştırmalarım sonucu sistemin son hali şöyle oldu.

MSI P67A-GD55 (B3)
    INTEL Core i5-2500k
    MSI R6950 Twin Frozr II/OC, HD6950
    SAMSUNG Spinpoint (HD103SJ) 1TB
    G.SKILL RipjawsX (F3-12800CL7D-4GBXM), 4GB Dual KIT, (2x2GB) DDR3-1600MHz, CL7
    COOLER MASTER HAF 912
    SEASONIC SEA-X-750, 750W

KDV dahil 2300 lira..

SDD kartı şimdi değil daha sonra almak istiyorum şimdilik hardisk yeterli.

şimdi değil ama ilerleyen günlerde 2. ekran kartını takmak isterim.OC yapmayı şimdi değil ileri de düşünüyorum.Sistem OC ve CF için uygunmudur ?

anakartı ASUS P8P67 PRO alsam ne gibi artısı eksisi olur ?

Hardiski WD 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm olarak değiştirsem artısı olur mu ? birisi 32 mb diğeri 64mb önbellekli.

sorularımı cevaplarsanız daha makbule geçersiniz .hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldenarrow99 -- 30 Nisan 2011; 22:45:30 >

• elektrık kesıntısı ıcın bu sısteme 1000w 1200w cıvarı ups eklemelısın tuncmatık ucuz ve ıyıdır daha kalıtelı ıstersen apc tavsıye ederım
    sıstem konusundada hdd samsung kalsın wd bıraz seslıdır performans olarakta samsung daha ıyı zaten sıstemın o.c ve cf ıcın uygun ama stock fan ıle oc pek olmaz ılerde ıslemcı sogutucusu alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

elektrık kesıntısı ıcın bu sısteme 1000w 1200w cıvarı ups eklemelısın tuncmatık ucuz ve ıyıdır daha kalıtelı ıstersen apc tavsıye ederım
    sıstem konusundada hdd samsung kalsın wd bıraz seslıdır performans olarakta samsung daha ıyı zaten sıstemın o.c ve cf ıcın uygun ama stock fan ıle oc pek olmaz ılerde ıslemcı sogutucusu alırsın

samsung spinpoint almaya karar verdim.ilere 1 gb daha alıp raid yapma şansım var mı ? bir de raid yaparak SSD performansına ulaşabilir miyiz ?

anakart olarak hangisi daha iyidir..MSI vs ASUS.. malum overclock olsun garanti koşulları olsun .hangisi daha uygundur.aradaki 50 lira fark önemli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyboys90001

merhaba arkadaşlar

INTEL tabanlı sistem toplamak istiyorum.Son çıkan crysis 2,cod gibi oyunları takılmadan full çözünürlükte oynayayım yeter.

şunu da belirtmek istiyorum yaşadığım yurtda aniden 5 sn gibi kısa sürekli elektirk kesintileri oluyor bunun sistememe zararı olur mu ne yapmak lazım ?,,belki bunu dikate alırak psu veya additional güç kaynağı falan tavsiye edebilirsiniz

2 gündür araştırmalarım sonucu sistemin son hali şöyle oldu.

MSI P67A-GD55 (B3)
    INTEL Core i5-2500k
    COOLER MASTER HAF 912
    SEASONIC SEA-X-750, 750W

KDV dahil 2300 lira..

SDD kartı şimdi değil daha sonra almak istiyorum şimdilik hardisk yeterli.

şimdi değil ama ilerleyen günlerde 2. ekran kartını takmak isterim.OC yapmayı şimdi değil ileri de düşünüyorum.Sistem OC ve CF için uygunmudur ?

anakartı ASUS P8P67 PRO alsam ne gibi artısı eksisi olur ?

Hardiski WD 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm olarak değiştirsem artısı olur mu ? birisi 32 mb diğeri 64mb önbellekli.

sorularımı cevaplarsanız daha makbule geçersiniz .hoşçakalın.

sistemin çok iyi.. samsung hdd 1tb 32 mb cache olan daha hızlıdır ..
    anakartın iyi asus p8p67 almana gerk yok..

MSI P67A-GD55 (B3)
    INTEL Core i5-2500k
    COOLER MASTER HAF 912
    SEASONIC SEA-X-750, 750W

sistemin çok iyi. aynen bunu alırsan çok rahat edersin ..eksenbilgisayar.com ' dan kapıda ödeme ( nakit olarak ) şeklinde ödersen daha da ucuza gelebilir .. 2 tane 1tb alıp raid yapabilirsin ..

• msı ıyıdır o.c gene tusu ıle oc yapmak cok kolaydır 50 lıra bosa para verme onunla ıslemcı sogutucusu alırsın ılerde aynı dısk ıle raıd yapabılırsın raıd ssd performansanı veremesede yakın bır performans verecektır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 30 Nisan 2011; 23:32:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

msı ıyıdır o.c gene tusu ıle oc yapmak cok kolaydır 50 lıra bosa para verme onunla ıslemcı sogutucusu alırsın ılerde aynı dısk ıle raıd yapabılırsın raıd ssd performansanı veremesede yakın bır performans verecektır

Hocam OC olayını tam anlamadım sanırım.OC yi anakart mı yapar,işlemci mi yapar yoksa ekran kartı mı yapar ? (: cahilliğime verin.

bir de aklıma şu takıldı.İntel OC uyumlu işlemci çıkarıyor ama kullanıcılar intelin i5 2500k nın stok soğutucusu yeterli değil diyor ..burda intel mi saçmalıyor yoksa kullanıcılar işlemciyi tehlikeye atmak mı istemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldenarrow99 -- 1 Mayıs 2011; 11:41:27 >
  • o.c yı anakart uzerınden ayarlıyarak ıslemcıye yapıyorsunuz anakart bu ayar seceneklerını destekleme acısından onemlı + ekran kartınada ayrıca yapılabılır ıslemcıden bagımsız olarak ıntel stock sogutucuların genelolarak yetersızlıgı dogrudur ıslemcıye oyle 300- 500 mhz o.c de ıdare eder genelde ama ılerı o.c de kesınlıkle ıyı bır sogutucu almak gerekır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.