Şimdi Ara

2000-2500 tl arası sistem için İşlemci ve Ekran kartı tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sistemi topladım,amaç BF3 vb. oyunlar ve tarih öncesi eski kasamdan kurtulmak:) ama iş güçten dolayı çok fazla oyun oynayamıyorum,dolayısıyla beni 2-2 buçuk sene götürecek,overclockla uğraştırmayacak bir sistem yapmak istiyorum..
    Ekran kartı ve işlemcim zayıf biliyorum ama gtx 560 ti veya i5 2500k koyduğumda fiyat çok fırlıyor,bu sistem beni ne kadar götürür yada daha mantıklı seçimler yapabilirmiyim? neler önerirsiniz? (SSD markası ve modelini gelişigüzel seçtim,o fiyatlarda daha başarılı bir model bilen ve SSDden anlayan varsa ve beni aydınlatırsa çok sevinirim?

okuyan ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim..

2000-2500 tl arası sistem için İşlemci ve Ekran kartı tavsiyeleriniz?

• aynı şekilde anakart hakkında da pek bilgim yok,ve PSU olarak 700W fazla mı gelir? sonra düşük alıp ileride sorun yaşamıyım
  • Bütçeyi 3000 e zorlarsan monitörsüz mükemmel bi sistem çıkartırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redemptionx

Bütçeyi 3000 e zorlarsan monitörsüz mükemmel bi sistem çıkartırız.
    malesef,2.500 bile zor yani..monitör işi bozuyo biliyorum ama daha ucuzada yokki
  • quote:

Orijinalden alıntı: redemptionx

Bütçeyi 3000 e zorlarsan monitörsüz mükemmel bi sistem çıkartırız.
    sistemi nerden topladın bilmiyorum ama kişisel kanaatim ramlerde kingston yerine yakın fiyatlı geill ya da corsair'lere yönelmen.http://www.hepsiburada.com/Liste/kingston-hyperx-8gb-ddr3-1600mhz-cl9-xmp-bellek-kiti2x4gb-khx1600c9d3k28gx/productDetails.aspx?productId=bd131887&categoryId=47 burdan gördüğüm kadarıyla kingston 1.65V kullanıyor 1.5v'luk bi model seçersen daha sağlıklı olur.

ayrıca seçtiğin ssd asenkron bir model. ve forumlarda bir çok sorun yaşayan insan var, almışken farkını verip senkron bir model tercih etmen anladığım kadarıyla daha iyi olur. (bu arada bana da benzer şeyler söylendi ve daha bugün 120 gb senkron ssd aldım yani okuduklarımdan kendime çıkardığım dersi paylaşıyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: b¤cek

sistemi nerden topladın bilmiyorum ama kişisel kanaatim ramlerde kingston yerine yakın fiyatlı geill ya da corsair'lere yönelmen.http://www.hepsiburada.com/Liste/kingston-hyperx-8gb-ddr3-1600mhz-cl9-xmp-bellek-kiti2x4gb-khx1600c9d3k28gx/productDetails.aspx?productId=bd131887&categoryId=47 burdan gördüğüm kadarıyla kingston 1.65V kullanıyor 1.5v'luk bi model seçersen daha sağlıklı olur.

ayrıca seçtiğin ssd asenkron bir model. ve forumlarda bir çok sorun yaşayan insan var, almışken farkını verip senkron bir model tercih etmen anladığım kadarıyla daha iyi olur. (bu arada bana da benzer şeyler söylendi ve daha bugün 120 gb senkron ssd aldım yani okuduklarımdan kendime çıkardığım dersi paylaşıyorum)

Alıntıları Göster
    tşk.ler SSD seçiminde dikkat edicem buna.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alexander Mahone

tşk.ler SSD seçiminde dikkat edicem buna.

Alıntıları Göster
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/intel-i5-2500k-core-i5-2500k-soket-1155-33ghz-6mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=50997

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FDC9156E7

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/intel-i5-2500k-core-i5-2500k-soket-1155-33ghz-6mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=50997

Alıntıları Göster
    dostum 567 tl yaa benim amd 250 tl

• quote:

dostum 567 tl yaa benim amd 250 tl

Alıntıları Göster
    bende buna yakın bir sistem düşünüyodum(ekransız) işlemci ve özellikle ekraan kartı ile ilgili kesin bir kanıya vardıysanız buraya yazarmısınız ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: remy lebeau

bende buna yakın bir sistem düşünüyodum(ekransız) işlemci ve özellikle ekraan kartı ile ilgili kesin bir kanıya vardıysanız buraya yazarmısınız ??

Alıntıları Göster
    henüz pek bir fikrim yok,yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum
  • quote:

henüz pek bir fikrim yok,yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum

Alıntıları Göster
    birde şunu sormak istiyorum Monitor için,genelde hepsinde analog çıkış var,gidip ekran kartına 400 500 tl verip analog vga çıkış kullanmak mantıklı mı? yoksa illa HDMI yada en azından DVI çıkışlı bir monitor mu almak gerek?
  • quote:

birde şunu sormak istiyorum Monitor için,genelde hepsinde analog çıkış var,gidip ekran kartına 400 500 tl verip analog vga çıkış kullanmak mantıklı mı? yoksa illa HDMI yada en azından DVI çıkışlı bir monitor mu almak gerek?

Alıntıları Göster
    X4 965 'in yanınada Sunbeam Core Contact Freezer alıp işlemciye oc yaparsan iyi olur. Ekran kartı yeterli, 2 GB olması daha da iyi olmuş. Ramleri Corsair 8gb XMS3 alırsan daha iyi olur. Vengeance alırsan işlemci soğutucu takarken problem çıkartır. Kasayı da Zalman Z11 almaya çalış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

X4 965 'in yanınada Sunbeam Core Contact Freezer alıp işlemciye oc yaparsan iyi olur. Ekran kartı yeterli, 2 GB olması daha da iyi olmuş. Ramleri Corsair 8gb XMS3 alırsan daha iyi olur. Vengeance alırsan işlemci soğutucu takarken problem çıkartır. Kasayı da Zalman Z11 almaya çalış.

Alıntıları Göster
    Ram öneriniz için tşk.ler, ama hala işlemci yeter mi yetmez mi güvenemiyorum,aynı şekilde ekran kartı..performans değerleri ortada gerçi ama herkes 2500k ve 560 ti önerince kafam çok karıştı..ama o zamanda fiyat uçuyo,başka bir yerdende kısamıyorumki :(

• quote:

Ram öneriniz için tşk.ler, ama hala işlemci yeter mi yetmez mi güvenemiyorum,aynı şekilde ekran kartı..performans değerleri ortada gerçi ama herkes 2500k ve 560 ti önerince kafam çok karıştı..ama o zamanda fiyat uçuyo,başka bir yerdende kısamıyorumki :(

dostum anakartın işlemcinden pahalı neredeyse,o işlemciyi i3 yaparsan çok daha iyi performans alırsın oyunlarda,1155 soketli olan,ramini şimdilik 4 al,ileride paran olunca bir 4 daha alıp takarsın,ram olmazsa olmaz değil sonuçta ama işlemci ve ekran kartı en önemli 2 nokta...ekran kartı olarakta bunu önerebilirim size,hem fiyatı çok uygun şu anda hemde bf3 hediyeli,sizin eklediğiniz 2 gb ancak 100 liralık fark var arada,100 liralık bir performans farkı yok aslında 1 ve 2 gb arasında ,boşu boşuna 100 lira fazla vermeyin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lizarazu77 -- 27 Nisan 2012; 9:59:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lizarazu77

quote:

dostum anakartın işlemcinden pahalı neredeyse,o işlemciyi i3 yaparsan çok daha iyi performans alırsın oyunlarda,1155 soketli olan,ramini şimdilik 4 al,ileride paran olunca bir 4 daha alıp takarsın,ram olmazsa olmaz değil sonuçta ama işlemci ve ekran kartı en önemli 2 nokta...ekran kartı olarakta bunu önerebilirim size,hem fiyatı çok uygun şu anda hemde bf3 hediyeli,sizin eklediğiniz 2 gb ancak 100 liralık fark var arada,100 liralık bir performans farkı yok aslında 1 ve 2 gb arasında ,boşu boşuna 100 lira fazla vermeyin....

Alıntıları Göster
    i3 konusunda pek tatmin olmadım performans testlrei sonucunda açıkçası,ram 4 ile başlanabilir evet..ve ekran kartı için 1 gb daha mantıklı sanırsam,çok büyük fark olacağını bende zannetmiyorum,HD6850 yeter mi işte sorum o? 1 sene sonra elimde patlamasın

• quote:

i3 konusunda pek tatmin olmadım performans testlrei sonucunda açıkçası,ram 4 ile başlanabilir evet..ve ekran kartı için 1 gb daha mantıklı sanırsam,çok büyük fark olacağını bende zannetmiyorum,HD6850 yeter mi işte sorum o? 1 sene sonra elimde patlamasın

hocam i3'u beğenmiyorsun,o işlemciyi neden ekledin o zaman,dahamı iyi oldugunu düsünüyorsun?herneyse,ekran kartına 100 lira verme fazla,ramleride 4 yap,o monitörede 370 TL vermeyin,bunu alırsan eğer ,250 lira paran oluyor elinde,i5 alabilirsin o zaman..

https://www.trdukkan.com/Products-16236-benq-gl2230a-215-5ms-led-monitor-siyah.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lizarazu77 -- 27 Nisan 2012; 10:14:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lizarazu77

quote:

hocam i3'u beğenmiyorsun,o işlemciyi neden ekledin o zaman,dahamı iyi oldugunu düsünüyorsun?herneyse,ekran kartına 100 lira verme fazla,ramleride 4 yap,o monitörede 370 TL vermeyin,bunu alırsan eğer ,250 lira paran oluyor elinde,i5 alabilirsin o zaman..

https://www.trdukkan.com/Products-16236-benq-gl2230a-215-5ms-led-monitor-siyah.html

Alıntıları Göster
    eyw,peki intel-ati olacak,sıkıntı olmaz mı? hep intel nvidia,amd ati önerirler ya

• quote:

eyw,peki intel-ati olacak,sıkıntı olmaz mı? hep intel nvidia,amd ati önerirler ya

Alıntıları Göster
    @Alexander Mahone
    topladığın sisteme 80+ 500W bile yeterli olur
    kasa + PSU 380 TL ayırıyorsan
    kasa + 600W 80+
    inventus
    CORSAIR CC-9011011-WW-600CX 400R Carbide Serisi USB3.0 Mid-Tower Corsair CX v2 600W 80+ BRONZE Kasa - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4986

340 TL daha cazip

tasarruf yapılabilecek (SSD alacağından) tek ürün HDD
    eğer fazla arşivin (video,fotoğraf,oyun gib) yoksa
    HDD yi sonraya bırakabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 27 Nisan 2012; 11:11:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Münebbih

@Alexander Mahone
    topladığın sisteme 80+ 500W bile yeterli olur
    kasa + PSU 380 TL ayırıyorsan
    kasa + 600W 80+
    inventus
    CORSAIR CC-9011011-WW-600CX 400R Carbide Serisi USB3.0 Mid-Tower Corsair CX v2 600W 80+ BRONZE Kasa - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4986

340 TL daha cazip

tasarruf yapılabilecek (SSD alacağından) tek ürün HDD
    eğer fazla arşivin (video,fotoğraf,oyun gib) yoksa
    HDD yi sonraya bırakabilirsin

Alıntıları Göster
    öneriniz için tşk.ler.. kasa konusunda pek emin olamadım yani powersız alıp ayrıca mı power alsam yada direk ikisini birlikte mi alsam,kasa görselliği pek önemli değil,o yüzden ne kadar az para verirsem o kadar iyi,işimi görsün ve gücü yetsin bana yeter :)

• quote:

öneriniz için tşk.ler.. kasa konusunda pek emin olamadım yani powersız alıp ayrıca mı power alsam yada direk ikisini birlikte mi alsam,kasa görselliği pek önemli değil,o yüzden ne kadar az para verirsem o kadar iyi,işimi görsün ve gücü yetsin bana yeter :)

Alıntıları Göster
    Yeni gelecek oyunlar için bellek daha önemli bir hal kazandı. O yüzden ekran kartını 2 GB almanız daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.