Şimdi Ara

2000-3000 TL arası Oyun Bilgisayarı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jojgunx

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: Crystfall

Arkadaşlar 2000-3000 TL arası bir bilgisayar istiyorum, monitör dahil. Oyun oynamanın yanı sıra stream yapacağım, video düzenleyeceğim. Önerilerinizi bekliyorum.

MSI
    Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    407 TL

INTEL
    Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    586 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    190 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    158 TL

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ 300R 80PLUS 600W MidT ATX SİYAH KASA
    333 TL

ASUS
    GTX760 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11 EKRAN KARTI
    800 TL

AOC 23.6" E2461FWH GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    502 TL

TOPLAM : 2975 TL

Hepsi alanında lider kaliteli en iyi parçalar.

bjk__murat

Moniötürü bununla değiştirip maliyet düşürülenilir

ASUS 23" VS238H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

Gerisi tek kelimeyle mükemmel

Hocam bir arkadaş o bütçede bir sisteme ssd ve soğutucu gerekir demişti. Siz ne düşünüyorsunuz?

• Crystfall kullanıcısına yanıt
    İlk aşamada oc yapmıcam diyosan stok soğutucu rahat rahat yeter bende var bu anakart ve işlemci ısı değeri hakkında o yüzden rahat konuşuyorum ssd konusuna gelince bence ahım şahım gerekli bir parça değil paran çoksa alabilirsin ama şu aşamada gereksiz bende 500gb wd hdd var ssd yi aratmıyor
  • konu hala güncel. şu anda bjk__murat isimli arkadaşın önerdiği sistem iyi gözüküyor
  • quote:

konu hala güncel. şu anda bjk__murat isimli arkadaşın önerdiği sistem iyi gözüküyor

Ekran kartini 7950 yapip sogutucu olarak cooler master 212x alinabilir.

Monitorude degistirme harika monitor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 13 Ekim 2013; 20:07:01 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

konu hala güncel. şu anda bjk__murat isimli arkadaşın önerdiği sistem iyi gözüküyor

ekran kartını değiştirmeden ekledim soğutucuyu. bu arada 100-200 lira eklesek aslında çok daha iyi bi parça var dediğin bi şey varsa ekleyebiliriz hocam.
  • quote:

quote:

quote:

ekran kartını değiştirmeden ekledim soğutucuyu. bu arada 100-200 lira eklesek aslında çok daha iyi bi parça var dediğin bi şey varsa ekleyebiliriz hocam.

Anakarti Gd65 gaming alabilirsin harikadir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de bir ssd alın derim. Bu hızda bir sisteme ssd yakışır. Zaten 120 GB ssd'ler 250 lira falan. 100-200 lira eklesek kısmını ona kullanın bence pişman olmazsınız.
  • keko keko K kullanıcısına yanıt
    haklısınız aslında, bana f/p oranı çok yüksek olan bir ssd önerebilir misiniz?
  • Vallaha geçen sene kasayı topladıktan sonra çok ilgilenmedim ama Corsair Force 3 yada biraz daha para verirsen Force 3 GT iyidir diye biliyorum. Benim asıl söylemek istediğim şudur. Bende sata2 hdd vardı kasayı alınca onu kullanırım dedim geçen sene. Sonra fifa oynarken takılıyordu arada. Sonra en ucuz ssd'yi aldım ve takılma geçti. Onun ötesinde ssd'nin her türlü farkını yaşadım. Bilgisayar açılırken, oyun yüklenirken. Adeta 120 GB'lık bir ram. Sessiz sedasız ve çok seri. Hdd ile arasında çok fark var. Onun için nacizane bir kullanıcı olarak o kadar para verilirken kullanım zevkini bence çok etkileyecek bir şeyin eksik kalmamasını tavsiye ederim.
  • 120 gb sandisk ssd ekledim. toplam fiyat 3500 civarı bir şey oluyor, aylık taksidi 300 lira civarına denk geliyor. iyi para ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

quote:

Orijinalden alıntı: BeranSetaou

Usta sana yakıştıramadım.GTX 760 Öneriyorsun.7950 İle aynı gtx 660 Ti ile aralarında taş çatlasa 7-8 fps fark var , HD 7950 den 100 lira , gtx 660 Ti dan 225 lira daha pahalı.Dünyadaki en kötü F/P kartı bu.

Dostum kesinlikle gtx 760 dan uzak dur.

Kullanılan uygulamaya göre kartın F/P durumu değişir. Söylediğin kartlar arasında HD7950 ile kıyaslanabilir , onda da yeni nesil bir kart olması veya Nvidia olması nedeni ile tercih edilebilir. Yani bunlar kart seçimini belirler.
    Oyun performansı söz konusu olduğunda da ' taş çatlasın 7-8Fps fark var ' gibi bir tabir kullanmak kesinlikle yanlıştır. % sel farklar kullanılmalıdır. 7-8 Fps bir oyunun oynanabilirliğini %100 oranında etkileyebilir. Hepsini geçelim, kartın F/P oranının daha düşük olduğu bir çok kart vardır ama bu sınıfta ve bu fiyat çerçevesinde alınamaz diye bir şey olamaz çünkü Nvidia ve güncel bir kart. Soğutması da özel. Dediğim gibi gerisi kullanıcının elinde.

Bence sen bana ' Usta sana yakıştıramadım ' gibi bir yorum yapmayı kendine yakıştırama.

--

Herkes bir şeyler bilir ve bir şeyler konuşur oldu bu forumda. Herkesin birbirine taslamaya çalıştığı çok bilmişlik ukalalıktan daha önde gider durumda. Sağdan soldan okudukları gördükleri ile herkes uzman olduğunu sanıp sağda solda yalan yanlış yorum yapar olmuş. Bilgi sahibi olunmadan , fikir sahibi olunmaz. ( Sizi tenzih ediyorum genel yazdım bu parağrafı, alınmayınız.)

Bu biraz ağır olmuş ya

• Benim tavsiyemle aldığın için bir sorumluluk hissettim şimdi. İnşallah memnun kalırsın ssd'den.
  • Crystfall kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar önermişler güzel sistemler Sistemler tamam ama 3000 liralık bir sistemde Ekran kartı Gtx770 olmalı Gerekirse ssd alma şuan sonra al bütçeyi az daha arttır 3000 lira az para mı ya Gtx760 nedir Bana göre bu şekilde olmalı Söylediğimi dikkate alın derim.
  • Adam da ne alacağını şaşırdı ama haklısınız ssd sonra da alınabilir duruma göre ama ekran kartını değiştirmek sıkıntılı olur. Bence de bu tavsiyeye uymakta fayda var eğer kurtarıyorsa.
  • "Adam ne alacağını şaşırdı" ahahahah gece gece iyi güldüm ya allahta seni güldürsün
  • Cümlemizi ama en başta Crystfall arkadaşı güldürsün
  • cidden ne alacağımı şaşırdım :) ekran kartını güncellemek bana da mantıklı geliyor ama ssd'den vazgeçmek istemiyorum :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: quadrorex

> Intel Core i5-4670k işlemci
    > Gigabyte Z87M D3H anakart
    > Patriot 8 GB ( 2×4) 1600 Mhz ram
    > Corsair Neutron 120 GB SSD + WD Caviar Blue 1 TB 7200 rpm HDD
    > Zotac GTX 770 2 GB GDDR5 256 Bit Ekran kartı
    > Corsair Carbide 400R 750 Watt 80+ PSU’lu ATX Siyah kasa
    > Asus 27” PB278Q IPS Led monitör ( 2560×1440 )

Bu kadar harcamışken iyi bir işlemci soğutucusu da fena olmaz ;) Hız aşırtma ile işin yoksa 4570'te iyi bir seçenek. Z87 anakart ile 4 Ghz hıza FSB üzerinden çıkabilirsiniz de.

Donanımcı Baba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sistem olarak bjk__murat arkadaşımızın en başta söylediği sisteme gene onun tavsiyesi cooler master 212x soğutucuyu ekle, ben olsam bu sistemi tercih ederdim. Onun haricinde, kurtarıyorsa Gtx770 al ssd'yi sonra eline para geçerse alırsın. Kurtarmıyorsa Gtx760 ve ssd alırsın. Sonuçta bu da canavar gibi kart ve gayet uyumlu sisteme.
  • Konsollarla beraber yıl sonuna doğru AMD 8 çekirdek için optimize oyunlar ve portlar doluşacak ortalığa. O zaman (1 sene filan) 3770K bile anca FX8 işlemcilerle yarışabilir.

Şimdi 3570K alıp mutlu olursunuz. İhtiyacınızdan fazlasını verir. Ama en geç iki yıl içinde niye FX almadım diye kıvranırsınız. FX alanlar gerekirse 3 yıl sonra steamroller/excavator ile güncelleyip 2-3 yıl daha rahat rahat gider. Siz ise kaldıysa 3770K filan bulmaya çalışır veya ikinci elde sürünürsünüz. Üstelik iki katı fiyata. Veya MB+ CPU+ belki RAM değişimi için tekrar tonla para dökersiniz.

Bunun dışında AMD kendi geleneklerine uyarsa (niye uymasın, uymak işine gelir) alacağınız 3/4 nesil FX işlemcileri DDR3/DDR4 combo anakartlarla kullanarak yumuşak ve maliyeti az geçiş de yapabilirsiniz..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.