Şimdi Ara

2000-3100 tl arasi yardim ederseniz sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar, bu sene bilgisayar muhendisligini kazandim ancak elimde bulunan 2 bilgisayar da çöp oldu(2si de 8 yillikti bu sene gömdüm birini digeri de yakinda gider gibi) hazirlik okuyacagim, hazirlik zamaninda biraz oyun da oynayabilecegim okulda da sorun cikartmayacak(yazilim programlarinda vs vs) bi bilgisayr toplamak istiyorum. 5 yil dayansin istedigim icin i7 dusunuyorum.. monitor ve diger ekipmanlar dahil 3000lirayi fazla asmayan bi sistem oneriniz varsa sevinirim..
    Derseniz ki bu sene zaten hazirlik okuyacaksin bilgisayar alma seneye 4b uzeri bilgisayar al,onu da dusunebilirim mantikli geliyor bana da ama okul zamani yurda dondugumde sıkıntıdan öleceğim gibi(odada tv yok sadece telefon nereye kadar yani)
    Cevap atan arkadaslara simdiden tesekkur ediyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Manchefters M kullanıcısına yanıt
    Hangi sistemi alırsan al beş yıl gitmeyecek herhangi bir parçasını ille yenilemek zorunda kalacaksın.
    SSD alacaksın beş yıl sonra yavaşlık sorunu çekeceksin.
    Grafik kartına güncelleme gelmeyecek, eskiyecek iki yıla.
    Öğrencisin yaz aylarında evine döneceksin kasayı devamlı ordan oraya sürükleyecek misin?
    İşlemci teknolojisi zamanın ötesinde olsada beş yıla oda eskiyecek.

Kendine 17.3 " ekranlı bir laptop almalısın hem yazılımda sorun çıkarmaz hemde oyunlarda.
    Marka: ASUS / MSI / LENOVO (Fanboyluğum yok F/P ürünleri genelde)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Globalrush1

Hangi sistemi alırsan al beş yıl gitmeyecek herhangi bir parçasını ille yenilemek zorunda kalacaksın.
    SSD alacaksın beş yıl sonra yavaşlık sorunu çekeceksin.
    Grafik kartına güncelleme gelmeyecek, eskiyecek iki yıla.
    Öğrencisin yaz aylarında evine döneceksin kasayı devamlı ordan oraya sürükleyecek misin?
    İşlemci teknolojisi zamanın ötesinde olsada beş yıla oda eskiyecek.

Kendine 17.3 " ekranlı bir laptop almalısın hem yazılımda sorun çıkarmaz hemde oyunlarda.
    Marka: ASUS / MSI / LENOVO (Fanboyluğum yok F/P ürünleri genelde)

Toplama pc çoook rahat 5 yıl gider
    İleride her oyunu ultrada açmaz ancak akıcı biçimde oynatır
    Adam diyor ki yazılım programı kullancam sen diyosun ki laptop al
    Senin deyimine göre masaüstü 2 yıl gidiyorsa o fiyata alınan laptop 1 yıl bile gitmez

• Yazılıma göre değişeceği gibi o fiyata gayet istediği yazılımları kaldıracak bir bilgisayar bulabilir. Oyunlarıda aynı masaüstünde olduğu gibi akıcı bir şekilde oynar. Gerektiğinde de okula bilgisayarını götürür.
    Başka şehirde okuyacaksan laptop alman taşınabilirliği açısından daha iyi olucaktır ama rahatım ben kasa ile takılcam dersen ona göre yardımcı olalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Globalrush1

Yazılıma göre değişeceği gibi o fiyata gayet istediği yazılımları kaldıracak bir bilgisayar bulabilir. Oyunlarıda aynı masaüstünde olduğu gibi akıcı bir şekilde oynar. Gerektiğinde de okula bilgisayarını götürür.

Mobillik açısından yorum yapmıyorum ancak
    Kesinlikle aynı şekilde akıcı oynayamaz dizüstü bilgisayarda
    Mesela gtx850m lik bir laptop düşünelim
    Bununla gtx970 ya da r9 380-280x performansı aynı mı olacak?

• Adam laptop için seneye 4bine çıkabilirim demiş.
    i7 4720hq + gtx 970m + 8gb ram bir sistem alabilir.
  • O fiyata GTX 960M bulunabiliyor mobil olarak.
    Bütçe içerisinde monitorde alınması gerekiyor şimdi bu adam GTX970 alıp 100FPS çekip 60HZ monitor kullansa ne işe yarar kaldıki monitör için fazladan +1000TL bütçesi yok.
    O yüzden aradaki performans farkı hissedilmez / öğrenci olduğunuda düşünürsek 17.3 " bir laptop işini çok iyi görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LETHARIN -- 25 Ağustos 2015; 22:50:37 >
  • Bu da farklı bir bakış açısı tabi
    Son düşüncemi aktarayım; konu sahibinin kullanacağı programlar da önemli
    Eğer autocad gibi çok sistem istemeyen programlar kullanacaksa laptop daha mantıklı seçim olur

• Arkadaşlar hazırlık okuyacağım için ilk sene gta 5 cs go tarzi oyunlar oynarim, fazla oyun oynayan biri degilim.. Ama 3000lira vermisken de iyi bi ekran karti olsun 4 5 sene dayansin diye iyi seyler bakiyorum, aslinda kararsizim yani ben de ne istedigimi tam olarak bilemiyorum hala masaustu mu baksam laptop mu baksam diye dusunuyorum.. Masaustu almak mantikli geliyor bana (parcalarini degistirmek falan daha kolay diye) ama okula bilgisayarimla gidemeyecegim veya evime dondugumde masaustunu tasiyamayacagim her seferinde.. Laptop daha cazip bu bakimdan ama parca degistirme sikintisi var ve daha pahali oluyor.. 17.3 biraz buyuk, 15.6ya tamamim ben, kafam hala karisik yardimci olursaniz sevinirim..

• up beyler

MSI
    H97 PC Mate Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI&VGA Anakart
    303 TL

Intel
    Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    652 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    217 TL

WD
    3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    200 TL

ZALMAN
    Z3 Plus Mid Tower Kasa/Beyaz
    174 TL

Zalman
    ZM600-LX 600W 120mm Fanlı Güç Kaynağı
    200 TL

Sapphire
    R9 380 NITRO Dual-X 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
    852 TL

Toplam : 2639 TL

Vatanbilgisayar

AOC
    E2461Fwh 23.6" Geniş Ekran LED Monitör
    499 TL (Bimeks kampanya)

• hocam niye bilgisayar toplayan herkes islemci olarak i5 seciyor?? monitore daha az para verip i7 almak daha mantikli degil mi?? veya evdeki monitoru goturup i7 almak?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.