Şimdi Ara

2000 $ civarı tasarım-oyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç farklı sistem sordum,konu açtım. fiyat aralığım değişiyor. galiba 2000$ aralarda bi makine toplayacağım.acayip modellemeler ve ona animasyonlar hazırlamıyorum ama küçük çaplı 3D var işimde, kurgu-montaj da tek tük var. sizden tek isteğim, değişiklik istediğiniz parçanın yada farklı bi sistemi neden tavsiye ettiğinizi bi kaç cümle ile yazarsanız sevirim. bu işi yıllar önce takip ediyodum, işin temeli hakkında bilgim var ama güncel konuları bu pc yi toplucağım zaman öğrenmeye başladım. mesela mantle.
    -sizce bir çok oyun bunu desteklermi? yada opengl tarafı bunu ezicek bi sistem getirip bizim makinelerimizi çöpe cevirir mi? yada çok pahalıdan alıp kazık yemeyelim.
    -bu arada parçaları seçerken performanslı ama yeni teknoloji olan pahalı parçaları seçmemeye çalıştım mesela işlemci. Core i7 4820K. 2011 soket, cache'i bi alt modeli 8mb, bu 10 mb. 10tl oynuyor(indirimde şuan ama normalde de 20-30 tl yonuyordu yanlıs hatırlamıyosam). bunun gb yaklaşımlarla sistemimi incelerseniz sevinirim.
    - son olarak anakart çipseti Intel X79 -C602 mi olmalı bu sistemde ? şöyle ki ASUS Rampage IV Extreme düşünüyorum ama ASUS Z9PE-D8 WS çift işlemci takarsam ileride, eskiyince bilgisayar bi tane daha işlemci takıp sli yapıp ramm artırıp kasayı güçledirebilirmiyim.
    -ve ASUS Z9PE-D8 WS üsteki dediklerimi yapınca anakart kaldırır mı? yani ısınma fln açısından
    -ASUS Z9PE-D8 WS tek işlemci ile kullana biliriz diyimi ilk aldığımızda.
    -OC anakartın ömrünü azaltır diyimi. sadece anakarta oc yapsam mı? ram takmak için ihtiyaç duyabilirim.(not: hiç oc yapmadım)
    -1600 mhz cl7 1.5V - 2400 mhz cl10 1.65V sizce hangisi daha performanslı.(ssd ile cl7 ram kullandım çok memnun kalmıstım)
    - Full tower a sığar mı bu anakartlar. yada ilerde su suğutma yapınca sığar mı?

2000 tl verip aMd bi amkine toplayıp, yakında 'yeni teknolojiler çıkar, ozamanı bekle, o zmn bi sitem al,fiyatlar ucuzlar' mi dersiniz. piyasayı takip eden arkadaşlara bu sorum

sabır gösterip buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler ve işte sistemim

ASUS Rampage IV Extreme 527 $
    Core i7 4820K 375 $
    pny GTX780ti- asus poseidon gtx780 -fiyatları arasında ucurum yoksa sizce hangisi
    G Skill TridentX 8GBx2 1600 mhz cl7 1.5V - 8GBx2 2400Mhz CL10 1.65V (Türkiyede bulabileceğim Mhz yüksek, CL7 altında bir ram istiyorum) 150 $
    Redwing Series 700W 145 $
    THERMALTAKE CHASER MK-I FULL TOWER 156 $
    harddisk ayarlanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midnight737 -- 8 Mart 2014; 14:00:51 >

• midnight737 M kullanıcısına yanıt
    o ekran kartını almak hiç akıllıca değil o paraya 3 tane gtx760 alır anakarta takarsın zaten anakart destekliyor ya git msi gtx 780 al yada 2 adet asus gtx GTX760 DirectCU II O.C alıp tak anakarta
  • dostum 2 tane takabilirsin, evet anakart da destekliyor ama içinde olması 2 tane gpu nun daha serileştirmez mi işleri?
    ROG POSEIDON-GTX780 belki olabilir. değerleri yakın ama bit farkı var ve fiatlarda yakın. posoidon un tek artsı soğutması baya güzel gb me geliyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midnight737 -- 5 Mart 2014; 14:14:56 >
  • //güncel
  • gtx780 ti varken gtx760 mars almak ne demek abi :) mars önermem o fiyata arkadaşın dediği gibi 3 tane gtx760 alınır
  • 780 beni aşar, mars hakkında kötü bişeymi duydun?özellikleri 2 ile mi çarpılacak sli yapıcanca, bit genişliği ne olcak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: midnight737

780 beni aşar, mars hakkında kötü bişeymi duydun?özellikleri 2 ile mi çarpılacak sli yapıcanca, bit genişliği ne olcak?

2 ile çarpılmayacak 1.6 ile falan çarpılacak diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taklitçi karşıtı -- 5 Mart 2014; 21:21:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sadece ekran kartı için bütçe aralığınızı söyleseniz belki daha mantıklı anlaşılabilir.Arkadaşlarında dediği gibi Sırf çift GPU olsun diye iki tane GTX 760 bencede akıl karı değil.
  • Açıkcası ekran kartı için bi fiyat aralığım yok, toplam 2000$. yukarda anlattığım gb parça seçme kriterim(bu arada parçaları seçerken performanslı ama yeni teknoloji olan pahalı parçaları seçmemeye çalıştım mesela işlemci. Core i7 4820K. 2011 soket, cache'i bi alt modeli 8mb, bu 10 mb. 10tl oynuyor(indirimde şuan ama normalde de 20-30 tl yonuyordu yanlıs hatırlamıyosam). bunun gb yaklaşımlarla sistemimi incelerseniz sevinirim)
  • güncel, fikirlerinizi almak siterim,çünkü yakında alacağım
  • arkadaşlar hiç mi fikri olan yok
  • quote:

arkadaşlar hiç mi fikri olan yok

var hocam direk beni çağırsaydın ya

MSI
    Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    465 TL

INTEL
    Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
    969 TL

şunları değiştir 4770k daha iyi

ekran kartı asus poseidon kalsın

psu şunla değiştir

CORSAIR
    CX SERİSİ 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI

• @bjk__murat hocam eline sağlık, ama bi kaç sorum olacak
    -2011 yonga set istiyorum işlemciyi, hem benimkinin hızı fazla,cache fazla, ramler yolları 2 katından fazla, pci da öyle.daha ii değilmidir.şöyle bişeyde kafamı karıştırdı vatandaki açıklamalarda 'mobil' fln dio. anlamış değilim. bi karışıklık oldu galiba
    - ve dediğim gb 2011 söket düşünüyorum, x79 chipsetin daha çok performanslı olduğunu duymustum.
    -psu xlince hastasıyım, seviyorum serefsizi, sesiz ve hakkını veriyo :D

bunlarıda göz önunde bulundurursan? değiştirmiyeyim dimi sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midnight737 -- 8 Mart 2014; 19:36:29 >
  • quote:

@bjk__murat hocam eline sağlık, ama bi kaç sorum olacak
    -2011 yonga set istiyorum işlemciyi, hem benimkinin hızı fazla,cache fazla, ramler yolları 2 katından fazla, pci da öyle.daha ii değilmidir.şöyle bişeyde kafamı karıştırdı vatandaki açıklamalarda 'mobil' fln dio. anlamış değilim. bi karışıklık oldu galiba
    - ve dediğim gb 2011 söket düşünüyorum, x79 chipsetin daha çok performanslı olduğunu duymustum.
    -psu xlince hastasıyım, seviyorum serefsizi, sesiz ve hakkını veriyo :D

bunlarıda göz önunde bulundurursan? değiştirmiyeyim dimi sistemi

değiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.