Şimdi Ara

>> 2000'li Yılların En Hit 100 Şarkısı - Bakmadan Geçme << (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64
Cevap
7
Favori
102.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • static-x yorumun icin tesekkür ederim,bu nankörlerden bir tek sen ve 1 kac kisi tesekkür etti,
    arkadasimmmmm bak o senin dedigin müzisyenler ve sarkilari cok cok iyi ama eski anla artık baslıkta 2000'ler yazıyor.......sende bi 80 ler 70 ler listesi yap napiyim yani....
    ben onları dinliyorum ve gercekten ses olarak ve müzige getirdikleri olarak onlarin hakki ödenmez,onlar olmasa simdiki sarkıcılar da olmazdı.
    listemde meatal/rock sarki bile vardı.....gel gelellim yazdıgım sanatcilar 1 harfi eksik veya yanlıs yazılmıs diorsun,insanlık halidir klavyeye bakmadan hizlica yazdım harf atlamıs olabilirim bu sucmu yani ?
    yeni tarz sarkıların cogu %80 estrünman kullanılıyor ama ekstradan pc programları ile dahada özenli olması saglanıyor,tamam teknoloji hic gelismesin 300 ,400 yıl öncesi gibi müzikler yapalım sade sade dinleyelim olurmu?
    liste 1. si crunk tarzını dünyaya tanıtan ve dinleyince hala keyfimi yerine getiren bir parca evet cok estrünman kullanılmamıs ama hem cok orjinal hemde unutulmaz bi parca..
    parcalar hemen unutulur diyorsan,1980-lipps inc-funkytown sarkısı 32 yıl önce cikti ve o zamanlarda müzik olarak görülmeyen sacmalıktı (sen ve senin gibilerre göre) ama hatırlıyorum bak gördünmü ?
    usher-yeah 8 yıl önce cıktı ama hala unutulmaz ?
    coldplay sacma müzikler yapıyor diyorsun,ona verecek cevap bile bulamadım ne diyim 'Hmm OK!' bu yeterlı .

• quote:

Orijinalden alıntı: assassinchn47

static-x yorumun icin tesekkür ederim,bu nankörlerden bir tek sen ve 1 kac kisi tesekkür etti,
    arkadasimmmmm bak o senin dedigin müzisyenler ve sarkilari cok cok iyi ama eski anla artık baslıkta 2000'ler yazıyor.......sende bi 80 ler 70 ler listesi yap napiyim yani....
    ben onları dinliyorum ve gercekten ses olarak ve müzige getirdikleri olarak onlarin hakki ödenmez,onlar olmasa simdiki sarkıcılar da olmazdı.
    listemde meatal/rock sarki bile vardı.....gel gelellim yazdıgım sanatcilar 1 harfi eksik veya yanlıs yazılmıs diorsun,insanlık halidir klavyeye bakmadan hizlica yazdım harf atlamıs olabilirim bu sucmu yani ?
    yeni tarz sarkıların cogu %80 estrünman kullanılıyor ama ekstradan pc programları ile dahada özenli olması saglanıyor,tamam teknoloji hic gelismesin 300 ,400 yıl öncesi gibi müzikler yapalım sade sade dinleyelim olurmu?
    liste 1. si crunk tarzını dünyaya tanıtan ve dinleyince hala keyfimi yerine getiren bir parca evet cok estrünman kullanılmamıs ama hem cok orjinal hemde unutulmaz bi parca..
    parcalar hemen unutulur diyorsan,1980-lipps inc-funkytown sarkısı 32 yıl önce cikti ve o zamanlarda müzik olarak görülmeyen sacmalıktı (sen ve senin gibilerre göre) ama hatırlıyorum bak gördünmü ?
    usher-yeah 8 yıl önce cıktı ama hala unutulmaz ?
    coldplay sacma müzikler yapıyor diyorsun,ona verecek cevap bile bulamadım ne diyim 'Hmm OK!' bu yeterlı .

Neden bilmiyorum ama böyle müzik cahillerine laf yetiştirmeye zorunlu hissediyorum kendimi, ne kadar bir süre sonra sıksa da.

1) Sen hala mantığı anlamıyorsun ki. O şarkılar eskimiyor diyoruz, hala yerinde diyoruz, senin şarkıların yeni bir tür popüler olduğu an unutulacak fakat o "eski" dediğin şarkılar hep hatırlanacak nasıl Bach, Mozart, Vivaldi hala hatırlanıyorsa.
    2) Aynı şeyleri bir daha yazdırıyorsun, listedekinin türü rock/metal umrumda değil. Çünkü onlar "rock" adı altında çıksa da boş benim için. Tekrar tekrar söylediğim gibi ruh yok, yetenek yok şarkıların içinde.
    3) Hep de hızlı yazılır ve o sanatçı isimleri nedense hiç doğru yazılamaz. Allahın işi işte.
    4) Yeni tarz şarkıların %20'sinde enstrüman kullanılıyorsa iyi. O %20 de jazz, rock, metal, groove, funk gibi türler.
    5) Daha da özenli? Ahaha, bilgisayardan sadece basit müzik yaparsın, "özenli" dediğin şey o eski dediğin adamların yaptığı şeydi. Oturup günlerce, haftalarca tek bir ritmi düşünmek, o ritme uyacak şekilde şarkı yazmak, davulu-bası-elektroyu ritme uydurmak, vokalin gideceği notaları, tek bir grubun, hatta yeri geldiğinde tek bir kişinin yapması demektir müziği özenli olmasını sağlamak. Parayla satın aldığın 10 kişinin yazdığı, hazırladığı sözleri söylemek değildir.
    6) Sonra diyorlar bu ülkede niye klasik müzik gelişmiyor. Adamın mantığa baksana, "300-400 yıl öncesi gibi müzikler" yapalım diyor. Farkında olmayabilirsin müzik bilgin olmadığı için ama o 300-400 yıl önceki müzikler şimdiki müziklerden yüzlerce kat daha komplike ve zordu. Tek bir adam tüm orkestranın her bir enstrümanına sadece aklındaki tınılara dayanarak yürüyüşler yazıyordu. Her bir enstrüman birbiriyle ahenk içindeydi.
    7) Bohemian Rhapsody 37 yıl önce unutuldu ama hala "unutulamaz"? 8 sene diyor dalga geçer gibi. Popüler müzik türü değiştikten sonra bir daha hatırlat bana, bakalım kaç kişi hatırlayacak. Hazır popüler tarz dubstepe kayıyor, yakında değişim başlar.
    8) Gelip bana Coldplay müzik yapıyor deme, o kadar İngiliz grubuna hakarettir bu. "Hmm, OK MU jnm?"

• Rihanna , Justin Bieber , Lady Gaga gibi insanlar varken Bach , Mozart, Paganini , Liszt, Jason Becker , Shawn Lane , Buckethead kimdir ki? Ancak bir enstrüman çalabiliyorlar , semfoni falan besteliyorlar boş zamanlarında , ama diğerleri nasıl basıyorlar parayı 40 kişi yapıyorlar bestelerini. Adam mı Bach falan , karşısında Justin Timberlake varken.

Hadi söyleyin bakalım , Bach kaç tane ödül almış Rolling Stones'dan? Hiçç.
    Ya Jason Becker , hiç var Grammy'si? Yok. Hatta yaptığı müzik o kadar kötüydü ki , adam sakat kaldı.
    Shawn Lane yaptığı şarkılardaki (bakın müzik demiyorum , Nikki Minaj'a hakaret olur) saçmalıklardan şişe şişe kocaman oldu.
    Yaa sağlam argümanlarla gelin bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonArtikBuİsim -- 20 Ağustos 2012; 0:05:10 >
  • Ben buradaki tartışmanın sebebini çözdüm,başlık yanlış. Sebebi şu 2000'lerde ödül alan 100 parça 2000'lerin en iyi 100'ü olmak zorunda değil. 2000'lerin en çok ödül alan parçaları falan deseydin bence sorun kalmazdı. Sebebi ise basit popüler müziğin en iyi olması gibi bir durum olamaz. Bu popüler müzik işinde iyi para döner. Hangi şekilde cebin daha iyi doluyorsa ödül alan müzik budur günümüzde. Eskileri bilemem ama şu anda bunun böyle olduğunu söyleyebilirim. En basiti ya Eurovision, o birinci seçilen parça sence en iyi parça mı? Hayır değil, birinci seçilen ülkeye gelir lazımdır, yeni yatırım yapılacaktır, yakın zamanda bir olay olacaktır kazanan ülkede vs vs. Şimdi konu kaydı da derdimi bu şekilde anlatabileceğimi düşündüm. Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Heh yine de yaptığın paylaşım ve verdiğin emek için teşekkür ediyorum o tamamen apayrı bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuke General -- 20 Ağustos 2012; 0:57:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

quote:

Orijinalden alıntı: TuranCan.

yine konu metalcilerin diğer türlere bok atma konusuna dönmüş. Anlayın artık herkes sizle aynı müzik tarzını benimsemek zorunda değil. Arkadaş da en çok satanlar tarzı bir liste bulmuş, başlığı da en iyi 100 yapmış. Bu mu zorunuza giden?

İllede metal müzik diye tutturmuyoruz. Metal müzik iyidir çünkü komplikedir, armoniktir vokalle enstrümanlar aynı gitmez, kökeni vardır ve yukarıdaki müziklerin tersine çok uzun süredir icra ediliyor. Çoğu insanın gürültü gözüyle baktığı enstrümanlara rağbet çok olmadığı için bozulmamıştır. Ancak metal müzikte iyi dinleyen insanlar için çok şey vardır. Gerçekten iyi olan parçalar yıllardır dinlenir. Yukarıda liste gibi balon köpüğü olan şarkılarda 5-10 yılda unutulur gider. O yüzden popüler müzikte bilmem kaç yılın en iyi şarkıları ve top 10 listesi gibi saçma listeler oluşturulur.

Hadi metal müzik olmasın. Klasik müzik olsun:

1712 - Johann Sebastian Bach - Air

1698 - Pachelbel - Canon in D

1730 - Albinoni - Adagio

1801 - Beethoven - Moonlight Sonata

Metal müziğin kökeni Barok dönemi klasik müziği ve Blues. Peki o onlarca ödül alan parçaların kökeni ne? Yapılması için kaç kişi uğraşmış, kaç enstrüman kullanılmış?
    Paylaştığım parçalar sadece 1 kişi tarafından kağıt üstünde bestelendi. İşte bu yüzden bu insanlara dâhi diyorlar. Aynı anda birkaç enstrümanı duymak, aynı anda anlayabilmek herkesin yapabileceği türden bir iş değil.

Arkadaşım şunu söyliyeyim şu yazdıklarının hicbiri benım için bir anlam ifade etmiyor. tamam metal müzik iyidir güzeldir. Benim de dinlediğim metal müzikler var. Ee ne olmuş yani? Neden gelip de adamın konusunun içine ediyorsunuz? Bak sen belki bu şarkıları şarkı olarak görmüyorsun. Zırıltı olabilir senin için. E aynı şeyleri belki bu arkadaş da metal için düşünüyor?
    Bak benim playlistimde rap, r&b, rock, metal, blues vs. her türden şarkı var. Niye biliyor musun? Çünkü benim için de müzik kulağa hoş gelendir.
    Sonuç olarak, senin için kulağa hoş gelen metalken, arkadaş için lüstedeki şarkılar, benim içinse yukarıda yazdıklarımdır.He belki başkası için de osuruk sesidir. Müzik denen şey de zaten kulağa hoş gelen, insana bazı duyguları çağrıştıran sestir. İlle de yok gitardır yok davuldur vs. kullanılmak zorunda değil.
    Şarkının unutulup unutulmamasının da konuyla bir alakası yok. Adam en çok satanları paylaşmış, Unutulmayan şarkıları değil.

• Dünya'da müzik dinleyen insanların %90'nından çoğu bu tarz müzikleri seviyor,bende bu tarz müzikleri koydum.Eğerki müzikleri sevmediysen onları karalaman ve 'bunlar müzik bile değil' demen gerekmez.
    Fark ettiysen hiç bir yorumumda senin verdiğin müziklere tek laf etmedim,hatta evet güzel müzikler dedim.
    Hala gelmiş, nasıl laf sokarim derdine düşmüssün.Hala anlamadin mı,burdaki şarkıları kendi kulağıma göre değil,dünya çapında ün yapmış ve dinlenmiş parçalara göre hazırladım,kendime göre hazırlasaydım biraz daha farklı olurdu bu liste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassRouGe

Rihanna , Justin Bieber , Lady Gaga gibi insanlar varken Bach , Mozart, Paganini , Liszt, Jason Becker , Shawn Lane , Buckethead kimdir ki? Ancak bir enstrüman çalabiliyorlar , semfoni falan besteliyorlar boş zamanlarında , ama diğerleri nasıl basıyorlar parayı 40 kişi yapıyorlar bestelerini. Adam mı Bach falan , karşısında Justin Timberlake varken.

Hadi söyleyin bakalım , Bach kaç tane ödül almış Rolling Stones'dan? Hiçç.
    Ya Jason Becker , hiç var Grammy'si? Yok. Hatta yaptığı müzik o kadar kötüydü ki , adam sakat kaldı.
    Shawn Lane yaptığı şarkılardaki (bakın müzik demiyorum , Nikki Minaj'a hakaret olur) saçmalıklardan şişe şişe kocaman oldu.
    Yaa sağlam argümanlarla gelin bana.

Mobıl olmasam ılk paragrafa uygun dusen bır ss koyardım.
    Usenmeyen gırsın baksın wıkıye. Bı holy wars dıye aratıp yazara bakın bır de justın'nın baby sarkısına bakın. Farkı anlarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yorumlar icin tesekkürler :)
  • Öncelikle konuyu açan arkadaşa ciddi bir sorum var hayatında eline enstrüman aldın mı?Ailende yada çevrende müzikle uğraşan birileri var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencrock

quote:

Orijinalden alıntı: Phantaxy

quote:

quote:

Anladığım kadarıyla "şarkı" kelimesi müzik kavramının bir parçası değil artık, listede 5-6 şarkı dışında "gerçek" enstrümanla yapılan şarkı yok. Hele "ruh"la yapılan bir tane bile yok.

Burdaki tüm şarkılar enstrümanlarla yapılmıştır,ayrıca bunların hepsinden daha iyi diyebileceğin bir yabanci şarkı varmı ? söylede bilelim.
    ayrıca tek bir türe saplanıp kalınmıs bir listede yapmadım her türden ve herkesin sevebilecegi sarkılar bunlar.

Hell's Bell's cevabı vermiş. Pop, R&B ve Hiphop, (size göre müzik sayıldığı için) ulaşılabilecek en basit noktadır "müzik" içerisinde. Klasik müzikten bu üçlüye kadar geldi müzik, giderek basitleşiyor. Ve bu basitliği görmezden gelip bunlara biri gelir bana "şarkı" derse, "gerçek müzik bu" ayağına yatarsa cevap vermeye bile tenezzül etmem aslında.

Buyur sana bunların hepsinin toplamı ilk 10 saniyesi bile etmeyen "gerçek şarkılar":

Hatta ve hatta

İşte bu şarkılardan, sizin "dinlediğiniz" çöplere nasıl geldik hiç anlayamıyorum.

Off hocam naptın sen

Aynen adam çok sağlam şarkılar koymuş,şarkılar ve gerçek müzik için teşekkürler
    Ayrıca konuyu açan arkadaşa da teşekkürler pop sevmesemde aralarında sevdiğim şarkılar var tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brksnr -- 29 Ağustos 2012; 15:14:27 >

• Bence müzikte zevkler ve renkler tartışılmaz. Herkesin listesi kendine :)

Uğraşıp bir liste yapmışsınız, teşekkürler. Ancak, Grammy, Billboard vs. kurumları listenizin avukatı gibi göstermeniz olmamış. Çünkü Grammy ödülleri en çok satanlara verilir, Billboard listeleri en çok satanlarla oluşturulur. Kaliteyle değil.

Mesela müzik tarihi hakkında şöyle gariplikler var (Buzfeed'den arakladım):

1. Creed Amerika'da Jimi Hendrix'ten çok daha fazla albüm satmış,
    2. Led Zeppelin, REM ve Depeche Mode Amerika'da hiçbir zaman listebaşı olamadı. Çünkü listeler satışa göre düzenleniyor ve bu gruplar listebaşını hep popçulara kaptırdı.
    3. Rihanna'nın ise 10'dan fazla şarkısı listebaşı oldu.
    4. Kesha'nın Tik Tok şarkısı kadar çok satan bir The Beatles single'ı yok, Amerika'da.
    5. Şu sıralarda listebaşında olanlar: Justin Bieber ve One Direction. Bieber'ın pek çok 40 yıllık müzisyenden daha çok Grammysi var. Çünkü Grammy çok satanlara veriliyor.

Yine de dediğim gibi, liste için teşekkürler. Benim listem çok daha farklı olurdu ama üşengeçliğimden liste falan yapmıyorum. En azından üşenmediğiniz için teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Anladığım kadarıyla "şarkı" kelimesi müzik kavramının bir parçası değil artık, listede 5-6 şarkı dışında "gerçek" enstrümanla yapılan şarkı yok. Hele "ruh"la yapılan bir tane bile yok.

Burdaki tüm şarkılar enstrümanlarla yapılmıştır,ayrıca bunların hepsinden daha iyi diyebileceğin bir yabanci şarkı varmı ? söylede bilelim.
    ayrıca tek bir türe saplanıp kalınmıs bir listede yapmadım her türden ve herkesin sevebilecegi sarkılar bunlar.

Hell's Bells cevabı vermiş. Pop, R&B ve Hiphop, (size göre müzik sayıldığı için) ulaşılabilecek en basit noktadır "müzik" içerisinde. Klasik müzikten bu üçlüye kadar geldi müzik, giderek basitleşiyor. Ve bu basitliği görmezden gelip bunlara biri gelir bana "şarkı" derse, "gerçek müzik bu" ayağına yatarsa cevap vermeye bile tenezzül etmem aslında.

Buyur sana bunların hepsinin toplamı ilk 10 saniyesi bile etmeyen "gerçek şarkılar":

Hatta ve hatta

İşte bu şarkılardan, sizin "dinlediğiniz" çöplere nasıl geldik hiç anlayamıyorum.

/>

• Bir tesekkürü magzur görmeyenede, konuyu nasıl camurla bularım düsüncesinde olanada, yorumlar icin tesekkürler :)
  • Ayrıca grammy ödülleri hak edene veriliyor, tamam listeler radio ve müzik yayınlarının popülerlik orantısına ve digital indirmeye göre llisteleniyor ama grammy öle degil,efsaneler cok ödül almıstır ayrıca bieber daha hic ödül alamadı grammy de.
    orda yılın yapımı ve yılın sarkılarına bakarsan her türden mevcut, bazı parcalar us billboardda 1 numara degil ilk 100 e bile girememistir, dikkatli incelersen eger iyi olan herkes ödüller almıstır, haklısın bazı sarkılar cok güzel olsada listelerde hak etigi degeri bulamıyor bazılarıda 1 numarya cıkmasına ragmen güzel olmuyor ben kulagıma hos gelenleri dinliyorum beatles gibi gruplarda cok fazlasıyla satmıstır zaten.
    müzik enstürmanı calmıyorum ben ama dinliyorum, illa calmammı lazım,calmazsam müzikten anlamadıgım anlamına mı gelir ?
  • cok tesekkurler :)
  • Liste yenilenmesi gerekiyor
  • Konuyu açan arkadaş 2000'li yılların en iyi 100 şarkısı yazmış, herif gelmiş 70lerden 80lerden parça konup bunlar güzel seninkiler kötü diyor. Bu nasıl bi mantık ya Hatta adamın teki ileri gibip Bach filan yazmış. Lan adam 1500lerde yaşamış
  • Dostum paylaştığın liste o kadar büyük aldı gitti ki, hele kylie minogu. Göğüslerinin ufacık kısmı görünüyor heyecanla o klibi beklerdim o zaman. Çocukluğum bu listeyle geçmiş sayılır.

Buyrun Youtube listesi haline getirdim üşenmeden :) Madonna - Music hariç...

https://www.youtube.com/watch?v=VuNIsY6JdUw&list=PL7dm4sP26lTH55crw3-CTIY5Ml5xB-dUQ
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagoral

Dostum paylaştığın liste o kadar büyük aldı gitti ki, hele kylie minogu. Göğüslerinin ufacık kısmı görünüyor heyecanla o klibi beklerdim o zaman. Çocukluğum bu listeyle geçmiş sayılır.

Buyrun Youtube listesi haline getirdim üşenmeden :) Madonna - Music hariç...

https://www.youtube.com/watch?v=VuNIsY6JdUw&list=PL7dm4sP26lTH55crw3-CTIY5Ml5xB-dUQ

Eline sağlık dostum

• Konudaki Metalci arkadaşlar büyük ihtimalle ileride bu mesajları görünce utanacaklar. gerçek müzik bu

Benden de gelsin birkaç tane.

Biraz da Bizden gelsin

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.