Şimdi Ara

2000$ lık sistem nasıl olmalı? Nelere dikkat edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ocak ayında uzun zamandır tasarrufunu yaptığım yeni bilgisayarımı almayı planlıyorum.

Yeni sistem % 75 oyun
    % 15 surf
    % 10 ofis uygulamaları şeklinde çalışacak ve toplam bütçe kdv dahil 2000$ olacak.

Şimdi forum ustalarından ricam bu sistemi alırken nelere dikkat etmeli? Hangi konu/parçalara önem ve ağırlık verilmeli?

Detaylarda ne gibi sorunlar çıkabilir? Bu sorunlarla minimum oranda karşılaşmak için hangi önlemleri almalı?

Tavsiyeleriniz bana ışık tutacaktır.

• oyun ağırlıklı kullanılacak bir sistemde öncelik sırasına göre ..

1. ekran kartı
    2. cpu
    3. ram

geri kalan komponentleri keyfinize göre yapabilirsiniz. şimdi bu sıralamanın ışığı altında..

1. leadtek 6600gt ekran kartı
    2. amd athlon64 3200+ soket 939
    3. 1gb ddr400 ram
    4. nforce4 ultra chipsetli bir anakart (şu an yok ama çok kısa bir zamanda gelir tahmin ediyorum).
    5. ncq destekli 160gb seagate sata hdd
    6. nec 3500a veya geldi ise 3520a dvd-rw
    7. 17" 12ns. lcd veya kaliteli bir 19" crt monitor
    8. kaliteli bir kasa
    9. en az 350 watt kaliteli psu ama ileriye dönük olarak psu daha güçlü olabilir. tagan 480 watt favorim.

ben sana böyle bir sistemi öneririm. gerçi bazı arkadaşlar nforce4'ün sli anakartını tavsiye edebilirler, ancak bu anakart çok pahalı. hoş belki benim seçimim olan ulltra modeli de pahalı olabilir. aralarında çok fark olmazsa bende sli secmeni öneririm. ilerde bir 6600gt daha takıp oyunlarda performansı ikiye katlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 29 Aralık 2004, 11:41:05 >

• Yorumların ve tavsiyen için teşekkürler.

5. ncq destekli 160gb seagate sata hdd bu modeli bilmiyorum. NCQ nedir/ne değildir?
  • ncq (native command queuing). hdd'ye gelen komutları sıralayarak performans artışı sağlıyor ve hdd'nin kafasının daha az hareket etmesini sağlayarak hdd'nin ömrünü uzatıyor. bu nedenle bu hdd'ler 5 yıl garantili. artı nforce4 chipseti bu özelliği (ncq) destekliyor.
  • ekran kartını 6800gt öneririm
    çünkü daha çok oyun ağırlıklı alıyorsan rahat edersin baya bir süre......

2x512 ddr 600 kaliteli ram(ocz,adata,kingston,corsair,twinmos)

en az 480 watt p.s.u lu kasa.....(p.s.u kaliteli olsun (ocz,tagan,zalman) kasa(aopen,thermaltake,cooler master)

monitör samsung 957mb

cpu:amd 64 3500+939 pin

board :nforce 4 ü bekle.....

hdd:2x120gb sata hdd (samsung,wd,seagate) sata raid yaparsın.....

16xpionner dvdrom

16x dual layer dvd writer (pionner dvr-108 yada nec 3500a)

ses kartı eğer düşünürsen audigy2 zs 7.1 +megaworks öneririm....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadmoore -- 29 Aralık 2004, 11:56:25 >
  • @ Kevin_romeo : Yazdıkların kdv dahil 2000 i bi hayli geçiyor.

________

Ncq hdd ler Türkiye de hali hazırda satılıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akelei -- 29 Aralık 2004, 12:10:24 >
  • Valla gerçekten sana çok ciddi bir öneri: Çok çabuk yenilenen bir makina için boşuna 2000 dolar harcama yazık yarsından daha aza istediğin sistemi toplarsın o kadar zorlukla topladığın paranda cebinde kalır malum sabancının çocuğu değiliz hiçbirimiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayalciruh

Valla gerçekten sana çok ciddi bir öneri: Çok çabuk yenilenen bir makina için boşuna 2000 dolar harcama yazık yarsından daha aza istediğin sistemi toplarsın o kadar zorlukla topladığın paranda cebinde kalır malum sabancının çocuğu değiliz hiçbirimiz

Valla yalan yok ben de bu konuyu uzun uzun düşündüm. Ama bi noktada da artık beklememek lazım. TAşın altına elimizi sokmamız lazım. Zatn bu para yaklaşık 2-3 yıllık bir birikim ve sırf bu amaçla biriktirildi.

AMa sabancının çocukları olmadıımız konusunda haklısın. :)
  • Eskicek diye bilgisayarı ucuzundan almak bana mantıksız geliyo, neticede bilgisayar bi yatırım deildir... Alırsın, gözlerin pörtleyene kadar oyun oynarsın, sonra bi bakarsın makinenin değeri yarıya inmiş.. Ama önemli olan maksimum derecede makineden zevk almak...

2000 dolara makine toplamak mantıksız deil bu açıdan, ama mesela 1500 dolara toplayıp 1 sene sonra ekran kartı taksviyesi yapabilirsin. Ama zaten şu an alınacak 6800 gt ayarında bi kart oldukça uzun süre iş görür.

Bence,
    ekran kartı: leadtek 6800 gt (ultraya 100 dolar fazla vermeye gerek yok)
    işlemci: atlon 64 3200 (939 olanlardan)
    anakart: Nforce 4 olabilir, marka model önerecek kadar bilgim yok
    monitör: 19" filips 109p4 (sadece bu, samsung felan deil). Ayrıca lcd almak da şu an mantıklı deil, çok pahalı ve oyun kalitesi hala yeterli deil bence...
    1 gb kaliteli ram
    Güç kaynağı kesinlikle 480 tagan, 400 altın kesin düşünme zaten, bu sisteme yetmez, oc yaparsan hiç yetmez. Tagan çok kaliteli ve çok sessiz, kafan rahat olur taganla...
    vs diğer ıvır zıvırlar

• ncq diskler var memlekette. bende aldım 160'lık bir tane seagate. sen benim yukarda sözü geçen sistemin maliyetini bir hesapla. eğer uygunsa hiç durma al derim sana.
  • Bak sana birşey söyleyeyim mi firmalar en fazla karı en üst sınıf ürünlerden alırlar çünkü onlar parası çok olanların tkıldığı ürünlerdir sen bir dvd yazıcı aldıktan sonra bir dvdroma ne kadar ihtiyaç duyacaksın yada hiç fark edemediğin( misal lcd tepki süresien kısa olan yada 600 mhz ram sata raid yada 7+1 stüdyo için ses sistemi) şeyler için harcadığın para açık açık israf yani senin ses sistemin 200 rms watt olsa ne olur sonuçta bunu odanda dinleyeceksin ve 7+1 ses sistemi için bir iki oyun dışında kullancağın birşeyde olmaycak yani herşey şı soru da bitiyor: Harcadığın paraya değecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalciruh -- 29 Aralık 2004, 12:21:44 >
  • Dostlar hepinize teşekkür ederim.
    Benim yapacağım sistemde aşağı yukarı sizin yazdıklarınız gibi olacak.

MEsela şöyle tavsiyeler de ihtiyacım var: Agp yerine Pci-E ekran kartı al. İlerisi için felan türünden.

Diğer parçalar içinde yukarıdaki örnek gibi yorumlarda bulunabilir misiniz?
  • Bende şöle bişeyler duydum
    eğeer bulabilirsen ati x600 al bilmiyorum stoklarda var gibi gözüküyor ama
    x600 ler pci express slotlara takılıyor yani agp*2 hatta *4 kat hız oyun için ideal.
    pci express deyincede yeni çıkan ne varsa bu slotun üstüne olacak kafadan önümüzdeki 7-8 sene bu konuda problem cekmezsin.bide amd ye katılıyorum fakat 64 bit son teknoloji bile olsa oyunda makine kendini kasar
    ısınır bu kadar paran varsa bir soğutma sitemide alıver.thermalethake bu konuda bir numara bence.
    hemde rahat rahat overclock yaparsın.
  • quote:

Bak sana birşey söyleyeyim mi firmalar en fazla karı en üst sınıf ürünlerden alırlar çünkü onlar parası çok olanların tkıldığı ürünlerdir sen bir dvd yazıcı aldıktan sonra bir dvdroma ne kadar ihtiyaç duyacaksın yada hiç fark edemediğin( misal lcd tepki süresien kısa olan yada 600 mhz ram sata raid yada 7+1 stüdyo için ses sistemi) şeyler için harcadığın para açık açık israf yani senin ses sistemin 200 rms watt olsa ne olur sonuçta bunu odanda dinleyeceksin ve 7+1 ses sistemi için bir iki oyun dışında kullancağın birşeyde olmaycak yani herşey şı soru da bitiyor: Harcadığın paraya değecek mi?
    quote:

Arkadaşa katılıyorum, 7.1 ses sistemi, lcd monitör ve 600 lük ram tam anlamıyla kandırmaca ve para tuzağıdır. Ekran kartın, işlemcin, güç kaynağın, monitörün ve bordun adam gibi olsun (adam gibi diyorum, pahalı deil) yeter. Monitör en önemlisi bence, bilgisayarla doğrudan iletişim durduğun tek cihaz o, devamlı ona bakacaksın. Tarama frekansı yüksek, kaliteli bişey al. Hatta sadece oyun oynayıp tasarım felan yapmayacaksan 19" alma, oyunlarda sırt ve boyun ağrısı çekersin...

• bide unuttum ekran kartlarına artık hdd gibi enerji veriyosun powersupply da 400w falan bulabilirsen suğutmalı olur onlar zaten ii olur ilerde herşeye enerji gerekecek.
  • az daha sabrette bari bi nforce4 939 soket bi cihaz topla
    işlemci ram ekran kartına kasa power ikilisine 1500$ ı ayır geriyle eğlen işte
  • Su soğutma bana biraz fantezi kaçar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SiR MaNiaC

az daha sabrette bari bi nforce4 939 soket bi cihaz topla

Bende öyle planlıyorum.
  • soğutma acayip önemli bişi ben mesela ağ tek. firmasında çalışıyorum kurduğumuuz server ların kabinlerinde eşek gibi fan odalarında 1-2 tane klima falan var.
    ayrıca su olmasada güclü fanlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cikaa

Dostlar hepinize teşekkür ederim.
    Benim yapacağım sistemde aşağı yukarı sizin yazdıklarınız gibi olacak.

MEsela şöyle tavsiyeler de ihtiyacım var: Agp yerine Pci-E ekran kartı al. İlerisi için felan türünden.

Diğer parçalar içinde yukarıdaki örnek gibi yorumlarda bulunabilir misiniz?

nforce4'lü bir sistem kuracaksan zaten agp kart kullanamayacaksın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.