Şimdi Ara

2000 tl altı laptop tavsiyesi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yardım edecek herkeze şimdiden teşekkür ederim

herkese merhaba
    elektrik elektronık muhendisliği ögrencisiyim
    ileriye dönük iyi bir laptop almayı düşünüyorum
    hem oyun oynamak olsun hem de ileri düzeyde prgramları çalıştırmak olsun auto cad 2013 vs grafik ağırlıklı proğramları çalıştıracak
    i7 işlemcili hafızası yuksek 1tb gibi ekran kartı güncel üst seri oyunlarda sorun çıkarmayacak bir laptop almak istiyorum
    bütçem 2000 in altında
    şuanda samsung i3 işlemcili laptop kullanıyorum
    2007 yılındada msı almıştım hala çalışıyor :) marka olarak lenavo tavsiye ediliyor genelde fakat uzun zamandır pc dünyasını takıp edemiyorum

kısacası ekran kartı ,işlemcisi ,harddiski yuksek bir laptop tavsıyesinde bulunabilirmisiniz 2000 tl altı herkeze cok teşekkürler

• 2000 tl altında satılan ürünlerin çoğu güçlü kartlar barındırmıyor. Genelde orta segment kartlar kullanılıyor. Bazı markaların i5 modelleri satılıyordu ama onlarda stoklarda yok ve yeni gelenlerde 2000 tl nin üzerinde satılıyor. Bütçeni 2000-150 tl civarında artırabilirsen, daha yüksek kart barındıran marka-modeller alabilirsin. Şu an için en iyi alternatiflerden birisi y500. Sli (çift gt650m) modeli vatanbilgisayara gelirse, indirimle 2150 tl civarında alınabilir. Ve ileriye dönük kullanım için biraz daha iyi bir seçim olur. Yani ekran kartı tek gt650m ya da denk kartlardan biraz daha uzun güncel kalabilir.

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y500-59-367293-notebook-urun8799.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 16 Şubat 2013; 20:19:02 >

• tavsiyeniz için teşekkürler fakat 2000 tl nın uzerine çıkacak maddı durumum yok maalesef taksıtle alıp uzun vadede ödeme yapacagım

• tavsiyeniz için teşekkürler işlemci olarak amd düşünmüyorum yenı nesıllerınden haberim yok ama eskı serisi cok ısınıyor bırde free dos değilde win 7 yada 8 yüklü olması tercihim
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/123103/samsung-np-550p5c-t01tr.aspx

Ekran kartı, yukarıdaki ürünlerde bulunan kartlardan biraz düşük bir karttır. Güncel oyunları da orta-yüksek ayalarda oynatabilir.
  • ekran kartı sıralamasında bu siteye bakıyorum fakat 2000 tl altı ürünlerde kullanılan ekran kartları 100. sıranın altında genelde sanırım bu fıyata cok da ıyı bır performansı olan laptop alınamazhttp://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
  • Birkaç tane var ama amd işlemcili ya da i5 işlemci barındırıyor çoğu. Zamanın varsa, lenovo y500 veya msi ge60 ın i5 modellerini de düşünebilirsin. Ya da orta segmentin güçlü kartlarından birini barındıran dell 7520 ye bakabilirsin.

http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-7520-s61f81c-notebook-urun8582.html
  • iyice kararsız kaldım intel i7 li laptoplar amd ye oranla daha pahalı cogu kişi amd yi öneriyor fiyat ve performans açısından i7 yerina amd li bir laptop almak dahamı uygun olur
  • İ7 li bir ürün almak istiyorsan, ekran kartından feragat etmen gerekir. Amd li ürünlerde ise kartlar biraz daha güçlü oluyor. İşlemcisi de i5 seviyesinde. Yani düşük değil de orta ayarda denilebilir. Oyun ağırlıklı kullanmayacaksan, i7 ve orta segment kart barındıran ürünlerden alabilirsin. Ekran kartı güçlü ve ileriye dönük olsun dersen ya bütçeyi zorlayacaksın ya da işlemciden kısacaksın. Aslında pahalı olmalarının bir nedeni de satış yapan mağazaların fiyatları aşırı abartması. Yukarıdaki ürünler arasından birkaç tanesini eleyip diğerleri arasında seçim yapabilirsin.

Lenovo z500, dell inspiron 7520, asus n56dp. Ya da güçlü ekran kartı barındıran ge60 ve y500 ün i5 modellerini bekleyebilirsin. Yani kafa karıştıracak bir durum yok. Bu ürünlerin kullanıcı incelemeleri de mevcut. Kasa kaliteleri, soğutma-oyun performansları vs. gibi konular hakkında biraz daha detaylı bilgi edinebilirsin.

• bilgi için teşekkürler ileriye dönük olsun istiyorum en az 3 4 sene sorunsuzca kullanılabilsin kısacası paranın hakkını versin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.