Şimdi Ara

2000 TL Civarı Notebook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.Arkadaşlar ufak bi talihsizlik notebook'um düşme sonucu baya zarar gördü.Kısacası kullanılmaz halde.

5 yıldır Acer kullanıcısıyım Acer'dan memnunum.Bende yine Acer notebook alayım dedim.Fakat kafamı kurcaladı Nitro serisi.

https://www.pcdepo.com/acer-aspire-vn7-571g-nx-muxey-005-notebook

Pcdepo'dan alacağım.Verdiğim linkteki notebook özellikleri o fiyata göre iyi geldi fakat.

https://www.pcdepo.com/acer-aspire-vn7-571g-nx-muxey-004-notebook

Bu linkteki fiyat 2000 TL altı sadece RAM ve HDD farkı var.

005'te
    8 GB RAM
    1 TB HDD var ve 2500 fiyat aralığı var.

004'te ise
    4GB RAM
    500 GB HDD var.(Şahsen bana 500 GB yetiyor 1TB dolduramam bile zaten elimde harici disk var 1TB.)

004'te fiyat 2000 altında.
    Yani merak ettiğim değer mi sizce HDD ve RAM için 2000 TL üstü vermek.Şöyle düşündüm dedim 4GB olanı alsam bi 4GB de ben taksam aşağı yukarı aradaki fiyat farkı 500 600 olucak yine.

Birde bu fiyatlarda önerebileceğiniz notebook varmı acaba.Asus serileri kafamı çok karıştırdı doğrusu.D serisi X serisi K serisi.

Siz ne önerirsiniz.Aciliyetim var 1 ay geçmeden almam gerekiyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

NOT:Ekran kartı GTX 950 M 128 Bit Fakat DDR3 olması kafamı karıştırdı o fiyatlarda GTX860M 128 Bit ekran kartına sahip notebooklar var ama 860M'de GDDR5 kullanılıyor.

• pcdepo battı ordan alışveriş yapmamanızi öneririm . Bizzat alışveriş yaptığım ürün gelmedi kredi kartından yaptığım ödemeyi 75 gunde geri alabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fisik13 -- 9 Ocak 2016; 22:02:02 >
  • fisik13 F kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Bi gün daha cevap gelmeseydi konuya.Pcdepo'dan az kala sipariş vericektim.Tekrardan çok çok teşekkür ederim.Peki önerebileceğiniz bir site var mı ? hepsiburada dışında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihankc

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Bi gün daha cevap gelmeseydi konuya.Pcdepo'dan az kala sipariş vericektim.Tekrardan çok çok teşekkür ederim.Peki önerebileceğiniz bir site var mı ? hepsiburada dışında.
    Dostum eskisi kadar ilgilenirmiyor buralarda bu konularla artık :) Ben yardımcı olayım arkadaşım buradan aldı ve şuan dolar yüksekliği sebebi ile bulabileceğin en uygun notebook budur gtada 30 dan aşağı fps alacağını sanmıyorum bu bilgisayarın 5. nesil 5. işlemciye sahip bir bilgisayar bende 5 6 gün içerisinde elime para geçtiği an alacağım bu ürünühttp://www.sadecenotebook.com/asus-k555lb-xo108d-pmu400741?ref=akakce&v=1.3.4 tavsiyemdir varsa aklında bir şeyler yardımcı olmak isterim

• Sniprezz kullanıcısına yanıt
    Hocam bu pc yi bende düşünüyorum, aynı ürünün Dell olanı var.. Hdd ve ram kısmına ulaşmak kolay mı acaba bi bilginiz var mı. Yani ileride sshd ve ram takviyesi yapmak istersem sıkıntı çeker miyim. Hp markasına mesela tüm kasa klavye açman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boccereco

Hocam bu pc yi bende düşünüyorum, aynı ürünün Dell olanı var.. Hdd ve ram kısmına ulaşmak kolay mı acaba bi bilginiz var mı. Yani ileride sshd ve ram takviyesi yapmak istersem sıkıntı çeker miyim. Hp markasına mesela tüm kasa klavye açman lazım.
    Hocam asustan bir örnek verebilirim sana arkasında çok pratik bir nokta yapmışlar yani gerçekten çok basit bir işlem aldığım gibi zaten bende bir ram takviyesi yapıcam bu bilgisayara ekran kartı 64 bit bu sizi yanıltmasın yeni nesil ekran kartlarının 128 bitten hiç bir farkı yok yapımcıları bunu bas bas bağırıyor 128 bite eşdeğer bir kart 950 m gayet iyidir. tabiki bir gtx in yerini tutamaz ama götürür seni çok rahat. örneğe gelicek olursakhttps://www.youtube.com/watch?v=38DmA6mcH98 bu bilgisayarla neredeyse aynı kasa yapısına sahitpir asus bu konularda daha profesyonel düşünür hp lenova gibi firmaları çalımlamasının en büyük etkenidir bu. Aklında ne varsa rahatlıkla sorabilirsin profesyonel yazılım ve donanım işleriyle uğraşmaktayım

hocam gerçekten, asusdan yanayım, dell ile asus arasında gidip geliyorum süreklihttp://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-5558-s20w45c-i5-5200u-4gb-500gb-nvidia-2gb-920m-win10-P77029278 şu model ile bu sizin verdiğiniz linkteki model arasında gidip geliyorum. ben öyle pek oyun oynamam, akşam 8 gibi eve gelir 1-2 el Lol atarım (online oyun) film izlerim sosyal medya falan. bide öyle çok alışveriş yapan da birisi değilim, bi olsun 3-4 sene beni idare etsin yeter düşüncesindeyim... sormak istediğim konu şu, batarya bu asus modelinde içerisine gömülü sanırım. hocam beni bu durum çok korkutuyor ve hiç de sıcak bakmıyorum :) yani batarya öldüğünde ben napıcam bunu, oyun oynarken şebeke elektirigi kullanmak daha karlı olduğudnan, ister istemez bataryayı çıkarıp oyun oynamak isterim. ki asıus da bunu yapamam. nolcak bu sefer prize takılı batarya içerisinde oyun oynıcam.. bilmiyorum endişem tek şey bu asus da. bilgilenirme yada çözüm yolu sunma imkanınız var mı

• quote:

hocam gerçekten, asusdan yanayım, dell ile asus arasında gidip geliyorum süreklihttp://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/dell-5558-s20w45c-i5-5200u-4gb-500gb-nvidia-2gb-920m-win10-P77029278 şu model ile bu sizin verdiğiniz linkteki model arasında gidip geliyorum. ben öyle pek oyun oynamam, akşam 8 gibi eve gelir 1-2 el Lol atarım (online oyun) film izlerim sosyal medya falan. bide öyle çok alışveriş yapan da birisi değilim, bi olsun 3-4 sene beni idare etsin yeter düşüncesindeyim... sormak istediğim konu şu, batarya bu asus modelinde içerisine gömülü sanırım. hocam beni bu durum çok korkutuyor ve hiç de sıcak bakmıyorum :) yani batarya öldüğünde ben napıcam bunu, oyun oynarken şebeke elektirigi kullanmak daha karlı olduğudnan, ister istemez bataryayı çıkarıp oyun oynamak isterim. ki asıus da bunu yapamam. nolcak bu sefer prize takılı batarya içerisinde oyun oynıcam.. bilmiyorum endişem tek şey bu asus da. bilgilenirme yada çözüm yolu sunma imkanınız var mı
    Şöyle söyleyeyim anlıyorum ama oyun içinde ideal fiyat performans ürünüdür bu attıgım asus. Dell güzel bilgisayardır ama attığın modelde 920 m ekran kartı var buda vasattır bu durumu sana şöyle anlatayım 2. sayılarına bakıcaksın gt ekran kartlarında mesela 760 920 m e göre üst düzey bir ekran kartı benim attığım modelde 940 m ekran kartı var işlemcidede şöyle söyleyebilirim sana hq ler pek önerilmiyor biraz daha tasarruf amaçlı olduğu söyleniyor hem 5. nesil hemde sonu h ile biten bir işlemci bulabilirsen çok iyi olur senin adına tamamiyle performansa yöneliktir. Sorduğun asıl soruya gelicek olursak dostum batarya konusu o konuda inan hiç birşey diyemem ama 2 yıl garantisi var sanırım bataryanın asuslarda ayriyeten yani bir buçuk yıl olduğunda gönderirsin eğer ki bir problemi varsa değiştirirsin böylece 3 buçuk 4 yıl rahat edersin ve şöyle bir şey var asus bataryalarının pil ömrü çoğu notebookunkine göre çok daha uzun ömürlü ve sağlıklı genel olarak 4 saat normal kullanımda şarjı yetiyor. Sana önerim şu dolar yüksekliğinde alabileceğin en iyi ürün benim attığım asus ürünüdür çok oyun oynamam diyorsun tek eksisi freedos ve eninde sonunda sıradan bir kullanıcı format atmak isteyecek yani işletim sistemine alırken verdiğin paraya değmeyecektir. Freedosu hep tavsiye ettim halada ısrarcıyım al usb uefi ile kur win 10 win 8 i rahat et :) 200 300 lira oynuyor bir işletim sistemi yüzünden aklında ne varsa sorabilirsin çekinme dostum umarımki bir yararım dokunmuştur sana :)

hocam zten ya asus diyorum ya da dell, artık sizin dediğinz gibi asus a yöeneleceğim. keza sizin gibi düşünüyorum freedos alırım rahat ederim, elbet format atmak gerekicek aynı hesaba gelecek olay. boşuna 200-300 tl fazla vermeye gerek yok dediğiniz gibi. ozman bu modeli alırım arıtk. yapcak bişi yok. ilerde de pil ömrü için bir şekilde çaresine bakarız. önerdiğiniz o site, güvenilir mi ? ekran kartında nasıl bir yol izlemiyor bende anlamyıorum 820-840-920-940 hiç anlamam, zannımca en üst seviye en iiyisidir görüşü var hep aklımda ama öye değil :)

edit: hocam zaten bu pc ile ilgili kullanıcılar kulubü diye link açılmışhttp://forum.donanimhaber.com/m_111670297/mpage_9/tm.htm
    ayrıca batarya da tartışılmış " cihazda lityum ion pil var ve prize takılıyken ve pil doluysa direk prizden gelen gücü kullanır yani pili etkilemez." diye bi kullanıcı yorum yapmış, ki doğruysa eğer benim için biçilmiş kaftan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boccereco -- 11 Ocak 2016; 22:56:30 >

Hocam merhabalar, yeni bir konu açıp kalabalık yapmak istemedim. Sanırım bu işin ehli birisine benziyorsunuz. Konu sahibininde konusunu baltalamak niyetinde değilim. Sadece öneri alacağım Konu sahibinden affola :)

Ustam yukarıda linkini verdiğin Asus bilgisayar hoşuma gitti doğrusu.
    Ben Photoshop, visiul basic, video düzenleme programları, android program geliştirme programları ve web tasarım ile ilgili birkaç program kurmak istiyorum. Acaba Önerdiğin Asus benim ihtiyaçlarımı giderirmi ? İşlemcisine baktım i5 bu yüzden çekindim. Beni 3-4 yıl götürse yeterlidir. Oyun pek oynamam ama hazır laptop almışken arada oyun oynayabilirim. Aslında 2300 e kadar bütçem var ama bütçemden ne kadar kısarsam benim için o kadar güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Hocam merhabalar, yeni bir konu açıp kalabalık yapmak istemedim. Sanırım bu işin ehli birisine benziyorsunuz. Konu sahibininde konusunu baltalamak niyetinde değilim. Sadece öneri alacağım Konu sahibinden affola :)

Ustam yukarıda linkini verdiğin Asus bilgisayar hoşuma gitti doğrusu.
    Ben Photoshop, visiul basic, video düzenleme programları, android program geliştirme programları ve web tasarım ile ilgili birkaç program kurmak istiyorum. Acaba Önerdiğin Asus benim ihtiyaçlarımı giderirmi ? İşlemcisine baktım i5 bu yüzden çekindim. Beni 3-4 yıl götürse yeterlidir. Oyun pek oynamam ama hazır laptop almışken arada oyun oynayabilirim. Aslında 2300 e kadar bütçem var ama bütçemden ne kadar kısarsam benim için o kadar güzel olur.

940 m Oyundan ziyade zaten bir grafik kartıdır dediğin programları çok rahatlıkla açar hiç bir problem yaşamazsın ve i 7 4. nesil ile i5 5. nesil arasında çok az bir fark vardır için rahat olsun hemen bir örnek vereyim fiyata değmiyeceğini sende anlarsın bu olayda i 7 sadece isim sahibi isminden insanlar sürekli almak isterler amahttp://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4720HQ-vs-Intel-Core-i5-5200U şu fark için arada bin lira oynatmaya değmez dostum inan bana :) Tabiki benim bütçem iyi dersen i7 tavsiyemdir ama onun yaptığı çoğu işlemi çok rahatlıkla yapabilecek kapasiteye sahip bir işlemci. Umarımki sizlere yardımım dokunabiliyordur gerçekten bu konuda mutluluk duyarım i5 5.nesil yada 6.nesil işlemciler daha ucuz ve i7 ayarındadır bunu unutmayın :)

• quote:

hocam zten ya asus diyorum ya da dell, artık sizin dediğinz gibi asus a yöeneleceğim. keza sizin gibi düşünüyorum freedos alırım rahat ederim, elbet format atmak gerekicek aynı hesaba gelecek olay. boşuna 200-300 tl fazla vermeye gerek yok dediğiniz gibi. ozman bu modeli alırım arıtk. yapcak bişi yok. ilerde de pil ömrü için bir şekilde çaresine bakarız. önerdiğiniz o site, güvenilir mi ? ekran kartında nasıl bir yol izlemiyor bende anlamyıorum 820-840-920-940 hiç anlamam, zannımca en üst seviye en iiyisidir görüşü var hep aklımda ama öye değil :)

edit: hocam zaten bu pc ile ilgili kullanıcılar kulubü diye link açılmışhttp://forum.donanimhaber.com/m_111670297/mpage_9/tm.htm
    ayrıca batarya da tartışılmış " cihazda lityum ion pil var ve prize takılıyken ve pil doluysa direk prizden gelen gücü kullanır yani pili etkilemez." diye bi kullanıcı yorum yapmış, ki doğruysa eğer benim için biçilmiş kaftan :)

İon pili asus her bilgisayarında kullanmıyor işte sıkıntı burda yani bu bilgisayarda varmı bilemiyorum batarya analizini bulamadım henüz ama yeni bir kasa sürümü yeni nesil bir bilgisayar yüzde 90 ihtimal bu sisteme dahildir gösterdiğim bilgisayar pili gömmelerinin sebebi tak çıkar yaparak pil ömrünü berbat etmemek pil tak çıkar yaptıkca pil hasar görür ve devreleri zedelenir buda eksi birşey olduğu için sabitleme kararı aldılar zannımca :) Freedostan şaşma kesinlikle :)

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Son olarak linkteki model hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce alınırı mı ?http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/hp-15-laptop-amd-a8-7410-25ghz-8gb-1tb-3gb-vga-156-P86165486
  • Amd işlemci yada ekran kartına sahip bir laptop asla almayın arkadaşlar. Görüntü kalitesi tabiki nvidiadan kat kat daha iyidir amd nin ama laptoplarda amd yi soğutmak neredeyse imkansız üreticinin 5 tane fan koyması lazım ki bunu yapan firmalar monster yada msi gibi firmalar. Laptopda nvidiadan şaşmayın arkadaşlar ve 2. kötü yani hp genel olarak problemli bilgisayarlar hp ısınma konusunda herzaman başarısız olmuştur. Yani neticede asla alma dostum :) Ve en son çıkardıkları işlemciler a 10 lar i3 ayarında işlemciler performans beklemeyin :)
    Bilgilendirmen iyi oldu ustam. Yoksa hp yi alacaktım. Şu durumda da almak istemiyorum başka bir laptop. Dolar Euro ile yarışıyor şu aralar. Almak pek mantıklı gibi durmuyor. Öte yandan dolar düşer mi onuda bilmiyorum.. İnşAllah düşerde şöyle İ7 nin HQ lu bir işlemcisini almak nasip olur ;) Aslnda monster de almak istiyorum ondada 3000 den aşağı pek bulunmuyor.
    hocam sizinle tartıştığımız noktada ki yukarda link verdiğiniz asus un, daha iyi modeli varmı bütçemi biraz daha zorlayabilirim esasen. ya da hiç gerek yok mu sizce. o modeli alsam kafi olur mu
  • İnan bana bilemiyorum :) İnermi çıkarmı ama zaten aldığınız bir laptopun en az 260 tl si kdv ye dahildir devletimiz sağolsun :) Alma değil dediğin gibi satma zamanı bu zamanlar ama şu durumlarda ineceğini pek sanmıyorum :)
  • Bayadır konuya bakadım ne çok yazan olmuş Ben dediğiniz notebook'a baktım malum biliyoruz U model işlemciler HQ M işlemcilere göre o kadar da iyi değil.Bugün Media Markt Teknosa ekstra bide Bimekse baktım bimeks fiyatları pek hoşuma gitmedi.4130 yada 4210 yanılş hatırlamıyosam 4.nesil M işlemcili bir HP buldum ama Hp ısınma sorununu bildiğimden ve yaşadığımdan pek sıcak bakmadım.Bunun dışında 2000 altı çoğunluk U serisi.Amd işlemci ve ekran kartları hakkında yeterli bilgiye sahip değilim.Malum AMD işlemcili ekran kartlı notebooklar biraz daha uygun.Siz tavsiye edermisiniz AMD işlemcili ekran kartlı bir notebook'u.İyimidir.

Edit:

quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Bilgilendirmen iyi oldu ustam. Yoksa hp yi alacaktım. Şu durumda da almak istemiyorum başka bir laptop. Dolar Euro ile yarışıyor şu aralar. Almak pek mantıklı gibi durmuyor. Öte yandan dolar düşer mi onuda bilmiyorum.. İnşAllah düşerde şöyle İ7 nin HQ lu bir işlemcisini almak nasip olur ;) Aslnda monster de almak istiyorum ondada 3000 den aşağı pek bulunmuyor.

http://www.hepsiburada.com/msi-cx61-2qc-1862xtr-intel-core-i7-4712mq-2-3ghz-3-3ghz-8gb-1tb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-p-BD601840
    Hocam bu notebook'a bakabilirsiniz i7 4217MQ var benimde hoşuma gitti o fiyatta olmasıda ayrı güzel.Eğer Acer almazsam bunu almak var aklımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihankc -- 15 Ocak 2016; 19:16:13 >

• Hocam araya giriyorum da sizin Lenovo yok muydu? Hatta imzanızda da yazıyor. Bir sorun mu oldu acaba?
  • Shaq Diesel S kullanıcısına yanıt
    Evet vardı, aldıktan 1 ay sonra sattım. O zamanlar paraya sıkışmıştim :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.