Şimdi Ara

2000 TL.'ye kadar A+++ Buzdolabı tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
20.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmetbilen

low frost, no frost'a göre kar yapabilir mi ?

no mu- , low mu almalıyız ?

almışken uzun ömür kullanacağımız için pişman olmak istemiyorum...

Az elektrik harcayan ve az ses olsun...Kullananlardan tecrübelerini bekliyorum.

No-frost'lar daha çok yakıyor.

Beni ayrıca düşündüren Bosch low-frost ürününün yerli üretim olması.

Ayrıca low-frost ürünler biraz yüksek ve derin. Erişim sorunları olabilir diye düşünüyorum. Mağazada mutlaka bakın. Dediğimi anlarsınız.

Ben annemlere Samsung RT63EBPN no-frost aldırdım (çelik) 500 litre civarı. A sınıfı cihaz.

1640 tl civarına mal oldu. Bence inceleyin.

Yarın cihaz gelirse bir resimli inceleme yazacağım bakabilirsiniz.

• Aslında aklım Lg & samsung ve Elektrolux markalarında..

Evdeki A sınıfı no frost Siemens....Çok sık ve uzun çalışıyor ve elektirik faturalarına etki ettiğinden değiştirmeyi düşünüyotum..Başak bir problemi yok zaten...HAlen sıfır gibi duruyor...

Siemens ve Bosch aynı olduğu ve Türkiyede üretildiği için soğuk bakıyorum açıkcası..Çünkü bizim millet avrupanın yaptığını daha iyi yapamıyor, montajı bile düzgün yapamıyor..daha ucuza mâl etmek için sağından solundan çalıyor kalitesini düşürüyor...

O yüzden ithal ürün olamasını tercih ediyorum.
  • http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/refrigerater/bottom-mounted/RL62ZBSW1/ANU-gallery

ne harcıyor acaba..

fazla detaylı bilgi göremedim...

Silver nano da yokmuş...olsa iyi olur.

Gümüş iyonunun bakterileri %99 a kadar etkisiz hale getirdiğini biliyorum...
  • quote:

http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/refrigerater/bottom-mounted/RL62ZBSW1/ANU-gallery

ne harcıyor acaba..

fazla detaylı bilgi göremedim...

Silver nano da yokmuş...olsa iyi olur.

Gümüş iyonunun bakterileri %99 a kadar etkisiz hale getirdiğini biliyorum...

Yıllık 384 kwh/yıl yakıyor. Az yakıyor iyi kaçıyor :)
    471 litre net hacim. Mağazada inceleyiniz hatırladığım kadarı ile eni fazla. Raflar vs çok kullanışlı bulmayabilirsiniz.

• quote:

Aslında aklım Lg & samsung ve Elektrolux markalarında..

Evdeki A sınıfı no frost Siemens....Çok sık ve uzun çalışıyor ve elektirik faturalarına etki ettiğinden değiştirmeyi düşünüyotum..Başak bir problemi yok zaten...HAlen sıfır gibi duruyor...

Siemens ve Bosch aynı olduğu ve Türkiyede üretildiği için soğuk bakıyorum açıkcası..Çünkü bizim millet avrupanın yaptığını daha iyi yapamıyor, montajı bile düzgün yapamıyor..daha ucuza mâl etmek için sağından solundan çalıyor kalitesini düşürüyor...

Evinizde no-frost siemens varca ben gerek yok yeni makineye. Onun parası Allah bilir kaç yılda çıkacak?

Elinizde kullanma kılavuzu varsa ne kadar elektrik çektiği yazar. Buraya yazın hesap yapalım.

• A+++ buzdolaplarından Bosch KGE 58AW40N ile Arçelik 2488 CNG arasında kararsız kaldım. Daha önce de sormuştum Bosch dolabın yalnız beyaz olanımı var? Konuyla ilgili önerileriniz seçimimi kolaylaştıracaktır. Teşekkür ediyorum, yapacağınız katkılara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yutuna

A+++ buzdolaplarından Bosch KGE 58AW40N ile Arçelik 2488 CNG arasında kararsız kaldım. Daha önce de sormuştum Bosch dolabın yalnız beyaz olanımı var? Konuyla ilgili önerileriniz seçimimi kolaylaştıracaktır. Teşekkür ediyorum, yapacağınız katkılara.

http://www.bosch-home.com/tr/KGE58AW40N.html

Zaten beyaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

quote:

Orijinalden alıntı: yutuna

A+++ buzdolaplarından Bosch KGE 58AW40N ile Arçelik 2488 CNG arasında kararsız kaldım. Daha önce de sormuştum Bosch dolabın yalnız beyaz olanımı var? Konuyla ilgili önerileriniz seçimimi kolaylaştıracaktır. Teşekkür ediyorum, yapacağınız katkılara.

http://www.bosch-home.com/tr/KGE58AW40N.html

Zaten beyaz.

Mart ayında yeni çıkan boshun sadece beyazı var suan için.Ancak nisan-mayıstan itibaren bence ürün gamına gümüş renk ve küçük hacimli modellerde yavas yavas katılacaktır. Bu sahsi fikrimdir.

• arkadaşlar dün buzdolabımızı beğendik , tercihimiz samsung kombi buzdolabı oldu..RL62ZBSW olan beyaz renk
    modeli..

http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/refrigerater/bottom-mounted/RL62ZBSW1/ANU

Pazartesi kuracaklar...

Ama evde bir sorunumuz oldu, önceki dolap 70 cm. eni vardı ve duvar kenarlardan 6 şar cm. boşluğu vardı,bende bu ölçülere dayanarak 85 cm. ye kadar bir model beğendim...Yani aldığım dolap 81,7 cm eni var..Gel gör ki eve gelip tekrar ölçtüğümde eski buzdolabının yerinin arka sağ tafafında 20.cm. öne 5cm. eninde bir kiriş varmış, eski dolap o kirişe dokunmuyordu , ama bu gelecek dolap buraya sığmayacak, dün gece uyku tutmadı bu dolabı nereye sığdıracağız diye..

Çocuk odasına düşündük çocuklar oyun oynarken zarar verir dedik ordan vazgeçtik, en son artık yatak odası müsait bir yer bulduk oraya kuracağız:(.....yada o kirişi kırıcam mutfağa kuracağım ama kirişin içinden mutfak gider borusu geçiyormuş.

Yatak odasında buzdolabı kullanan var mı acaba çok rahatsız eder mi sesi...Bu yeni aldığımı buzdolabını sesi çok azmış 40 db., kullanan satıcı kulağını dolaba dayarsan ancak duyarsın dedi ama ben daha dolap gelmeden inanasım gelmedi...P.tesi akşam kuracaklar..

İnşallah pişman olmayacağım bir ürün almışımdır, eşim çok beğendi...

Kafam karışık.Ev kira bide kiriş kırmak var aklımda.

• quote:

arkadaşlar dün buzdolabımızı beğendik , tercihimiz samsung kombi buzdolabı oldu..RL62ZBSW olan beyaz renk
    modeli..

http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/refrigerater/bottom-mounted/RL62ZBSW1/ANU

Pazartesi kuracaklar...

Ama evde bir sorunumuz oldu, önceki dolap 70 cm. eni vardı ve duvar kenarlardan 6 şar cm. boşluğu vardı,bende bu ölçülere dayanarak 85 cm. ye kadar bir model beğendim...Yani aldığım dolap 81,7 cm eni var..Gel gör ki eve gelip tekrar ölçtüğümde eski buzdolabının yerinin arka sağ tafafında 20.cm. öne 5cm. eninde bir kiriş varmış, eski dolap o kirişe dokunmuyordu , ama bu gelecek dolap buraya sığmayacak, dün gece uyku tutmadı bu dolabı nereye sığdıracağız diye..

Çocuk odasına düşündük çocuklar oyun oynarken zarar verir dedik ordan vazgeçtik, en son artık yatak odası müsait bir yer bulduk oraya kuracağız:(.....yada o kirişi kırıcam mutfağa kuracağım ama kirişin içinden mutfak gider borusu geçiyormuş.

Yatak odasında buzdolabı kullanan var mı acaba çok rahatsız eder mi sesi...Bu yeni aldığımı buzdolabını sesi çok azmış 40 db., kullanan satıcı kulağını dolaba dayarsan ancak duyarsın dedi ama ben daha dolap gelmeden inanasım gelmedi...P.tesi akşam kuracaklar..

Hocam buzdolabı güzelde. Evde bu kadar değişikliğe gerek yok bence buzdolabı için. Yatak odası vs olmaz. Mutfaktan gelip malzeme mi alınır? Sesi ne olursa olsun yatakta rahatsız eder.

Bence başka bir model alın. İlla kombi olmayacaksa, RT63 serilerine bakın mesela.

• Hocam tekrar baktım rt63te 77 cm gibi.

En iyisi acaba bu mu?
    http://www.beyazesyam.com/Sharp-SJ-PT59R-WH-Premium-A-Enerji-Beyaz-No-Frost-Buzdolabi_6241.html#0

70 cm gibi genişlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 1 Nisan 2012; 14:00:46 >
  • quote:

arkadaşlar dün buzdolabımızı beğendik , tercihimiz samsung kombi buzdolabı oldu..RL62ZBSW olan beyaz renk
    modeli..

Pazartesi kuracaklar...

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. Öğrenciyken yattığım odada büro tipi buzdolabı vardı. Başlarda geceleri beni çileden çıkarıyordu sesi ama 5 yıl içinde alışmıştım sesini duymuyordum bile. Fakat ilk zamanlarda dolap çalışmayı bırakıp dinlenmeye geçene kadar uyuyamıyordum. Ha bide gece uykunuz kaçmış uyumaya çalışıyor bünyeyi uyumaya ikna etmekle meşgulseniz dolap bu işe baya muhalefet oluyor. O iki dolabın gürültü seviyeleri farklıdır tabi ama ben pek tavsiye etmem. Tek avantajı gece tıkınmak istenildiğinde dolabın çok yakın olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyungevis -- 1 Nisan 2012; 14:06:46 >

• evet 77 cm . sığar ama, kombi olması tercih oldu, yere eğilip sebze almak istemiyor iç işleri bakanı...Kombi olması iyi olacaktı...

Ev kira uzun süre burada oturacağımızın garantisi yok zaten,belki daha geniş eve de çıkabiliriz Allah bilir, bu yüzden yer dar diye istemediğimiz bir model buzdolabı almak da istemiyoruz...

Arkadaki kirişi kıramayacağız çünkü içindeki boru da engel olacak, üst komşunun mutfağındann baktık yerine...
    Ya öne doğru ilerde kalacak kapıyı biraz engelleyecek şekilde kullanacağız...yada yatak odasında...
  • quote:

evet 77 cm . sığar ama, kombi olması tercih oldu, yere eğilip sebze almak istemiyor iç işleri bakanı...Kombi olması iyi olacaktı...

Ev kira uzun süre burada oturacağımızın garantisi yok zaten,belki daha geniş eve de çıkabiliriz Allah bilir, bu yüzden yer dar diye istemediğimiz bir model buzdolabı almak da istemiyoruz...

Arkadaki kirişi kıramayacağız çünkü içindeki boru da engel olacak, üst komşunun mutfağındann baktık yerine...
    Ya öne doğru ilerde kalacak kapıyı biraz engelleyecek şekilde kullanacağız...yada yatak odasında...

RT63 kombi değil ancak 500 litre hacime sahip.

Sebzeleri yukarı rafada koyabilirsiniz. :)

ya da
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/low-frost/KGE58AW30N.html?source=browse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 1 Nisan 2012; 14:42:15 >

• Arkadaşlar evimdeki buzdolabı Vestel no-frost NT 465 HG tahminen 7-8 yıllık,sorunum çok sık ve uzun çalışması.Ayarı minumumda olmasına rağmen 1 saate 25 dakika civarında çalışıyor,24 saatte 10 saat çalışıyor desem (tüketim bilgileri: 350W-Enerji tüketimi 1.7) günde 3500-4000W oluyor bu da ayda 120 kW ile yüksek oluyor.Bunun sebebi ne olabilir? Görünür bir sorunu olmadığı için yenilemek istemiyorum.Yardım ederseiz sevinirim..iyi günler..(bu arada, buz kırıcı saati yenilendi)
  • kerdal;,

yapabilirsen dolabın fişini çek kapılarını aç bir 2 gün öyle kalsın sonra çalıştır...

Ayrıca sağ, sol üst taraflarında en az 5 cm. hava alması için boşluk olması lazım...

İçini çok fazla doldurma...

Benim eski dolap(siemens a sınıfı nofrost)'ta 20 dk.çalışıp 10 dk dinleniyor..Yani saatte 40 dk. oluyordu...Saatte kaç watt harcadı bilmiyorum,1998 de almıştım.Ama elektirik faturalım hep yüksek geliyordu...80 ce 110 arası oynardı son yıllarda...Bu ay bakalım faturama kaç gelecek dolabı değiştirdik.A+ aldık..Sonuçları unutmazsam yazarım...

Bende hep minimumda çalıştırırdım,,,, acaba ayarı yüksek mi yapmak gerekirdi...Çünkü ısı hemen yükselip motoru devreye mi sokuyordu acaba..bilemiyorum..

Ama yeni buzdolabı eğer faturamda 30 , 40 tl'lik bi oynama olursa ki azalmasını umuyoruz, 3,5 yılda kendini amorti edecek ve daha sağlıklı ve sessiz günler geçirmiş olacağım...

• quote:

Orijinalden alıntı: kerdal

Arkadaşlar evimdeki buzdolabı Vestel no-frost NT 465 HG tahminen 7-8 yıllık,sorunum çok sık ve uzun çalışması.Ayarı minumumda olmasına rağmen 1 saate 25 dakika civarında çalışıyor,24 saatte 10 saat çalışıyor desem (tüketim bilgileri: 350W-Enerji tüketimi 1.7) günde 3500-4000W oluyor bu da ayda 120 kW ile yüksek oluyor.Bunun sebebi ne olabilir? Görünür bir sorunu olmadığı için yenilemek istemiyorum.Yardım ederseiz sevinirim..iyi günler..(bu arada, buz kırıcı saati yenilendi)

N- ile baslayan vestel modelleri R134 gaznı kullanıyor, R600 degil, performans oalrak biraz daha dusuk. sanırım r134 ile A yi yakalayamıyorduk zaten :)

ama modeliniz 465
    yani sorunsuz bir model, cunku eskı. o modelde o kadar cok arge calısması yapıldı ki inanamazsınız, ve de bir suru sorunu duzeltildi, yeni modellerden korkmak lazım boyle eski, oturmuslardan degil ))

• quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

quote:

Orijinalden alıntı: asbst

NoFrost varken LowFrost olur muymuş...

Oluyormuş.

Neredeyse yarı yarıya elektrik düşüyormuş.
    Daha sessiz bile olabiliyormuş.

Biz de öğrendik yakın zamanda.

• quote:

Aslında aklım Lg & samsung ve Elektrolux markalarında..

Çünkü bizim millet avrupanın yaptığını daha iyi yapamıyor

Anlayan beri beri gelsin.

• quote:

kerdal;,

yapabilirsen dolabın fişini çek kapılarını aç bir 2 gün öyle kalsın sonra çalıştır...

Ayrıca sağ, sol üst taraflarında en az 5 cm. hava alması için boşluk olması lazım...

İçini çok fazla doldurma...

Benim eski dolap(siemens a sınıfı nofrost)'ta 20 dk.çalışıp 10 dk dinleniyor..Yani saatte 40 dk. oluyordu...Saatte kaç watt harcadı bilmiyorum,1998 de almıştım.Ama elektirik faturalım hep yüksek geliyordu...80 ce 110 arası oynardı son yıllarda...Bu ay bakalım faturama kaç gelecek dolabı değiştirdik.A+ aldık..Sonuçları unutmazsam yazarım...

Bende hep minimumda çalıştırırdım,,,, acaba ayarı yüksek mi yapmak gerekirdi...Çünkü ısı hemen yükselip motoru devreye mi sokuyordu acaba..bilemiyorum..

Ama yeni buzdolabı eğer faturamda 30 , 40 tl'lik bi oynama olursa ki azalmasını umuyoruz, 3,5 yılda kendini amorti edecek ve daha sağlıklı ve sessiz günler geçirmiş olacağım...

hocam nereden ve kaca aldınız?

ben de nofrost combi diye bakınırken onu gordum bugun.

bugun baktım aynı modele ındırım var dedıler beyazına 1.750 idi sanırım fiyatı samsung bayinde.
    inoxuna ise 2000 dediler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.