Şimdi Ara

2000 tl ye sistem önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Dewilmacry.

2BİN tlye topluyacagım AMD sistemi INTEL sisteminden çok çok daha iyi performans alırsın.
    Bunu 1Düşün Derim.

Neye dayanarak düşün diyorsun onuda açıklada arkadaş düşünsün
  • quote:

2BİN tlye topluyacagım AMD sistemi INTEL sisteminden çok çok daha iyi performans alırsın.
    Bunu 1Düşün Derim.

Yanlışın var.

@ t_garret

460W PSU yeterli değil. 2000liralık sisteme böyle PSU mantık dışı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

quote:

Bunu 1Düşün Derim.

Yanlışın var.

@ t_garret

bence 460 W PSU fazla bile
    hocam GTX 480 çalıştırmıyoruz ki!! sistemlerimizdeki PSU konusunu abartmayalım. HD5770 yük altında 108 W harcar geri kalanda sisteme yeterde artar bile. kaldı ki bu sisteme 400 W kaliteli PSU bile yeterli.isterse 5000 TL lik sistem olsun. PSU yu sistemin maliyetine göre önermiyoruz, ihtiyacına göre tavsiye ediyoruz. Mantık dışı olan bişey yok

quote:

iii günler arkdaşlar ben photoshop ve video düzenleme için bi pc alacağım...phtoshop kullanırken aynı anda
    video capture ve dvd burn yapabilcek bi pc olması gerekiyo tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..sistem önerileri lütfen intel olsunnn...

Bu sisteme 5770 bile fazla bana kalsa 5670 takacagım. Artan para ile de su sogutma sistemi düşünmüştüm. i7 ye saglam overclock yapmak için.Ama arkadaşımız ekran kartını düşük buldu degiştirmek zorunda kaldım..
    Bu bilgisayar oyun için alınmıyor. oyun bilgisayarında nasıl işlemciden kısıp ekran kartına abanıyorsak bunda da işlemciye abanacagız. benim önerdiğim sistemler böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_tr_31

quote:

Bunu 1Düşün Derim.

Neye dayanarak düşün diyorsun onuda açıklada arkadaş düşünsün

Hocam Adamda Kısıtlı Bütçe Var. Bildiğiniz Üzere INTEL sistemler Performansına Göre Çok Pahalı. AMD Sistemde F/P olduğu İçin 2Bin TL ye INTEL mi Toplasa İyi AMD mi ?
  • O bence seçimine kalmış ya.
  • intel pahalıysa bir nedeni var tabi ki, boşuna demiyoruz intelin kararlılığı, AMD'nin de F/P sı. Kısıtlı bütçelerde AMD tercih ederiz çünkü daha düşük maliyetle bize intelin performansını verir ama benim bütçe sorunum olmazsa intelden şaşmam. Burayı intel AMD kavgasına çevirmeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: t_garret

quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

quote:

Bunu 1Düşün Derim.

Yanlışın var.

@ t_garret

bence 460 W PSU fazla bile
    hocam GTX 480 çalıştırmıyoruz ki!! sistemlerimizdeki PSU konusunu abartmayalım. HD5770 yük altında 108 W harcar geri kalanda sisteme yeterde artar bile. kaldı ki bu sisteme 400 W kaliteli PSU bile yeterli.isterse 5000 TL lik sistem olsun. PSU yu sistemin maliyetine göre önermiyoruz, ihtiyacına göre tavsiye ediyoruz. Mantık dışı olan bişey yok

quote:

iii günler arkdaşlar ben photoshop ve video düzenleme için bi pc alacağım...phtoshop kullanırken aynı anda
    video capture ve dvd burn yapabilcek bi pc olması gerekiyo tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..sistem önerileri lütfen intel olsunnn...

Bu sisteme 5770 bile fazla bana kalsa 5670 takacagım. Artan para ile de su sogutma sistemi düşünmüştüm. i7 ye saglam overclock yapmak için.Ama arkadaşımız ekran kartını düşük buldu degiştirmek zorunda kaldım..
    Bu bilgisayar oyun için alınmıyor. oyun bilgisayarında nasıl işlemciden kısıp ekran kartına abanıyorsak bunda da işlemciye abanacagız. benim önerdiğim sistemler böyle.

i7'li sistem kuruyorsun. 140W TDP değeri olan işlemciye o/c yap diyorsun. 400W kaliteli PSU yeterli diyorsun.
    Öncelikle sistemde güç harcayan eleman sadece ekran kartı değil. İşlemci, DVD-ROM, HDD, ram, kasa fanları ve kasanın PSU'su bile güç harcıyor.
    Bunların üzerine Sen bir de o/c yap 400W yeter diyorsun.
    Öncelikle; sistemin en uzun ömürlü parçası olan KASA ve PSU'ya biraz para harcamak gerekli. Bunları min. configure edip ben i7 kurdum demekle iş bitmiyor. Ayrıca güçlü PSU kullanımında amacımız güvenli tarafta kalmak değil, ileride de ihtiyaçlara cevap veren bir PSU edinebilmek.
    PSU işi bu meyanda abartılıyorsa abartılıyordur. Bilmem, anlatabildim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostriderx

INTEL i7 860 2.80 GHz Quad Core Socket 1156 8MB

GIGABYTE P55A-UD3R, P55, DDR3, 2X PCIExp, Socket 1156, CrossFireX, USB 3.0

KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM DUAL KIT

SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm (HD103SJ)

POWERCOLOR HD5850 PCS+ 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 765/4200

AeroCool VS-9 550W 9 Fan Yuvalı Mid-Tower Oyuncu Kasası

LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

2026 TL www.novabilgisayar.com

• i7 + 5770 için 460 W PSU öneriyorum ve yeterli olacağını da savunuyorum. bu adam yarın birgün GTX 480 takmayacak heralde bu bilgisayar oyun için alınmıyor anlatamadım sanırım çok cok 1366 soket için 8 çekirdek işlemci alabilir ileride PSU yine de yeter artar bile. Bu konuda daha fazla tartışma istersen.
  • @t-garret

Psu gerçek 460W ise yetecektir. Ancak Cooler master RC-333(460W) modelini kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim;

O kasanın içerisinde ki PSU "P4 3.4 Ghz ve HD3650" den oluşan OC siz bir konfigurasyona bile yetmeyip, reset attırıyordu. O PSU gerçek 460W değerine sahip değil, bunu sizde tahmin ediyorsunuzdur. Gerçek değeri 350W -400W. Eğer tavsiye edilen bu I7 li sisteme OC yapılacaksa min 500W - 600W arası bir PSU takılmalıdır

İlave: Ayrıca Cooler Master kasaların giriş ve orta seviye hazır PSU lu kasalarında "CM ELITE" yani Cooler Master ile alakası olmayan fason PSU lar kullanılabilmektedir. Durum böyle olunca I7 li ve 2000 TL değerinde ki bir sistemi böyle bir PSU ya emanet etmek pek akıl karı değil.

Kasa içerisinde ki en önemli bileşen olan PSU ya biraz daha masraf yapmak ölü bir yatırım değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 29 Temmuz 2010; 16:49:07 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.