arkadaşlar 2000 TL bütçem var , bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. OC filan yapmayı düşünmüyorum. forumdaki bir çok 2000tl için tavsiyeleri okudum hepsinde AMD işlemci tavsiye edilmiş, bunun nedeni nedir? eşit fiyatta intel işlemci alırsam ne kaybederim? ve amd alırsam ne kaybederim? teşekkürler
eşit fiyatta intel alırsan daha düşük performasn elde edersin.. eşit veya yakın performansta intel işlemci alırsan işlemciye daha çok para ödersin bu da oyunlar için en önemli donanım olan ekran kartına daha az para kalması demek olur.. amd önerilme sebebi budur..
gece boyunca süren araştırmalarım sonucunda , monitörden vaz geçtim ve kendimce aşağıdaki gibi bir sistem düşündüm fakat ramler 1600mhz olması anakartla bi sıkıntı yaratırmı?anakartın üzerindeki onboard ekran kartı gereksiz diye düşündüm, onun yerine anakart değiştirebilirm. Arkadaşlar kasa için 2000TL ayırdım, sadece oyun için istiyorum, sistemimde yanlış olan herhangi bir şey var mı veya herhangi bir parçayı değiştirsem daha iyi olur mu? Kendinizin topladığı sistem tavsiyelerinizi de bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler...
CPU
AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
162 $ ( 260,66 TL)
ANAKART
ASUS M4A88TD-M EVO/USB3, AMD 880G, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX, ATI HD4250
DARK RACER Acrylic Şeffaf Panelli Oyuncu Kasası 600W PSU
145 $ ( 233,31 TL)
NAKİT / HAVALE (TL) : 1.997,35 TL
onboard ekran kartını takma kafana artık yeni amd anakartların hepsinde olması lazım güzel toplamıssın ramleri 1333mhz de alabilirsin a-data mesela 1600mhz ile oyunlarda aralarında 2-3 fps ya görürsün ya görmezsin
eğer 2100tl bütçen varsa ekran kartını 5850 alıp listeye full hd ve dijital girişli bir monitör ekleyebilirsin.. yazdığım anakart da gayet güzel..onboard ekran kartı yok..sata3+usb3 var.
Sistem güzel olmus. Sadece 1600mhz ramler gereksiz olmus biraz. 1333mhz cl7 ve biraz daha kaliteli ram almak daha mantıklı.
quote:
Orijinalden alıntı: ooppss
eğer 2100tl bütçen varsa ekran kartını 5850 alıp listeye full hd ve dijital girişli bir monitör ekleyebilirsin.. yazdığım anakart da gayet güzel..onboard ekran kartı yok..sata3+usb3 var.