Şimdi Ara

2000tl sistem öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlarhttp://forum.donanimhaber.com/m_108809151/f_//tm.htm böyle bir konu açmıştım. 2000TL bi sistem alıcam fakat bu sistemi 1 kerede değil şimdiki bilgisayarımı güncelleyerek almayı düşünüyorum. Yani şimdi 1000tl lik kısmını alıp kendi bilgisayarıma ekleyerek ve 4-5 ay sonra 1000tl lik diğer parçaları alarak sistemi tamamlayacağım. Şimdiki sistem bu :

İşlemci : Amd athlon(tm) II x3 435 processor

bellek: 4gb ddr3

Ekran kartı : Asus gt 630

Anakart : Asus m4a785 ddr2

Kasa : Akasanın bir modeli, bilmiyorum bile adını.

Harddisk : 500gb

PSU :230w

Diğer açtığım konuda arkadaşlar kasa psu ve anakarttan başlamamı önerdiler. Siz de aynı düşünüyosanız bana kasa psu ve anakart önerir misiniz ? ya da hangi parçadan başlamamı düşünüyorsanız onu önerin. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chanser -- 6 Ağustos 2015; 20:46:21 >

• Senin pc'de sadece ram ve hdd iyi gerisi çöp
  • Arkadaşlar başlangıçta şu 4 lüyü almaya karar verdim.

zalman z3 plus 600le
    İ3 4160
    MSI Z97 PC Mate
    COOLER MASTER VORTEX PLUS

Abim tutturdu su soğutma al diye sizce de 2000tl sisteme su soğutma gereksiz değil mi üstelik overclock da yapılmayacak. Öneriniz nedir sıvı soğutma önerirseniz bir model önerirmisiniz ?
  • Sıvı soğutmaya vereceğim paraya ekran kartına yatırım yaparım.Hadi i7 işlemciyse yine anlarımda i3 e sıvı soğutma gereksiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Dark_Forever

Sıvı soğutmaya vereceğim paraya ekran kartına yatırım yaparım.Hadi i7 işlemciyse yine anlarımda i3 e sıvı soğutma gereksiz.

Dostum bakış açın yanlış benim sıvı sogutma almam lazım ki ilerde i7 taktıgımda başım agrımasın tekrar tekrar sıvı sogutma almak için uğraşmıyım anakartlık iş olmasın amacım hem i3 performansı değil i5 almak ya da oc ile i5 lik performans almak öncelik
  • Az önce overclock yapmayacağım,sıvı soğutma gereksiz diyordun,şimdi i7 alacağım overclock yapacağım diyorsun.Eğer az önce ki çocuğun abisiysen sana söylüyorum:i3 gibi bir işlemciye sıvı soğutma çok saçma.Sıvı soğutucu sadece overclock yapacaksan kullanılır ama o çocuksan ne diyeyim 180 derece dönmüşsün.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem tavsiyesi (50000TL)
    2 yıl önce açıldı
    1500 TL Oyun Sistem Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • abimdi.
  • Nasıl tutturdum ama :D

• Kardeşim kasa dışında geri kalan değişecek illaki.

• Kasayı baştan değiştirmenize gerek yok. Anakart Phenom II işlemcileri destekliyor. Boş yere anakarta masraf yapmayın. Şu şekilde parçaları sırayla değiştirin:

1) Tek kanaldan en az 600watt veren bir güç kaynağı alın. Corsair VS650 olabilir.

2) Yeni ekran kart alın. R9 380 4GB tavsiyemdir. Sapphire marka olabilir.

3) AMD Phenom II X6 1100T / 1090T / 1075T / 1055T işlemci alabilirsiniz, / işareti koydum veya anlamında. Bu modellerden alabilirsiniz. Bu işlemcileri ikinci elden bulabilirsiniz.

2000TL topladığınız pc ye göre çok çok daha iyi olacaktır Anakartınızın bios'unu güncelleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 8 Ağustos 2015; 11:26:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

Kasayı baştan değiştirmenize gerek yok. Anakart Phenom II işlemcileri destekliyor. Boş yere anakarta masraf yapmayın. Şu şekilde parçaları sırayla değiştirin:

1) Tek kanaldan en az 600watt veren bir güç kaynağı alın. Corsair VS650 olabilir.

2) Yeni ekran kart alın. R9 380 4GB tavsiyemdir. Sapphire marka olabilir.

3) AMD Phenom II X6 1100T / 1090T / 1075T / 1055T işlemci alabilirsiniz, / işareti koydum veya anlamında. Bu modellerden alabilirsiniz. Bu işlemcileri ikinci elden bulabilirsiniz.

2000TL topladığınız pc ye göre çok çok daha iyi olacaktır Anakartınızın bios'unu güncelleyin.

Şimdi önceliğim kasa almak sonra anakart değiştirmek sonra işlemci düşüncem ben yenilemek istiyorum sistemimi kökten sadece 3000 liralık 4000 liralık topladığım fiyat önemli değil sadece ilk segmentte 1000-2000 lira arası harcayabilirim.Daha sonra 3-4 ay sonra bir 1500 2000 daha diye gidicek.

• Sana önerebileceğim en mantıklı iş şuanki harcayacağın parayı bankaya koy sonra ilerdeki bütçenle birleştirip tam donanımlı sıfır pc alırsın bu sisteme upgrade yapmak boş yere i3 falan almak paranı tamamen çöpe atmaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.