Şimdi Ara

2001 Fiesta GHIA_Arıza_Lambası_Yandı_ACİL

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2001 1.250 motor 16 V fiestamın motor arıza ışığı yanmaya başladı. ne gibi bir sorunla karşı karşıya olduğum konusunda yardımcı olurmusunuz? daha önce de bir kez yanmıştı. ancak yetkili servise götürdüğümde bu ışığın kötü benzinden yada depodaki düşük yakıt seviyesinden olabileceğini söylediler. bunun üzerinden 1 ay geçtikten sonra tekrar yandı. depo full ve sürekli opetten 95 oktan benzin aldım.

servisteki görevliler bu ışığın ciddi bir masraf açabileceğini söylediler. borçla aldığım bu arabadaki sorun bana nekadar masdaf çıkarır? tamiri mümkün müdür? kötüyü düşünmeden önce negibi parçaları (buji vs.) değiştirmem gerekir? yakıt tüketimim şehir içi 0.220 YTL. aracın km si 76000 de.

vereceğiniz bilgilere çok ihtiyacım var :( şimdiden herkese teşekkür ederim. saygılar...

• katalitik konvertör arızası olmasın. eğer önceden değişmediyse veya iptal edilmediyse 2001 model bir araç için ilk aklıma gelen bu
  • Arkadaşım ilk öncelikle geçmiş olsun diyorum.Tabi binbir zorluklarla araç alıyoruz ama hemen anında arıza çıkarması can sıkıcı bi durum..
    **karenin**arkadaşında dediği gibi kat.konvertörde ışığın yanmasına sebep olabilir.Lakin aklımıza gelmicek bi durumdanda kaynaklanabilir.Siz muhakkak kontrol ettirmişsinizdir ama yinede sormak istiyorum.Aracın yağına yağının özelliğini kaybedip kaybetmemiş olmasına,buji kablolarının her hangi bi deformenin olup olmadığına bakmanızı öneririm.
    Dediğim gibi hiç aklımıza gelmeyecek bi durumdan da arıza lambası yanmış olabilir.

""Arkadaşımın focus aracı var ve babası giresuna gitmek için alıyor ve yolda arıza lambası yanmış ama ne zamandır yandığının farkında değilmiş.Kenera çekiyor motora bi bakıyor.Adettendir ya.Her neyse motor yağ içinde.Yağ çubuğu gevşemiş ve dışarı yağ atmış doğal olarak eksilmişte.Sonra çubuğu sıkıca kapatıp aracı tekrar çalıştırıyor ve yaklaşık bi 5dk sonra ışık sönüyor.""

Yani arkadaşım adamın hiç aklına gelmemiş yağ çubuğu çıksın ve o yüzden lamba yansın.Ben illaki ondandır demiyorum ama gözden kaçabilecek ufak bi sorunda sebebiyet verebilir..

SAYGILARIMLA..!

• verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. peki bu katalitik konvertör arızası ise ve değiştirmek yerine (sanırım ciddi bir maliyet) iptal edilirse artı ve eksileri ne olur! yakıt tüketimi veya motor ömrü gibi... vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

bu arada yağına baktırdım. yağın özelliğinin kaybetmemesi gerekir çünkü 69.000 km de değişmiş ve 79.000 de değişmesi gerekir. ama yinede baktıracağım.. saygılarımla...
  • Kat iptali araca fazladan bikaç hp güç kazandırır tabi bunun hemen arkadasından yakıt tüketimide biraz artar..
    Ama ben tavsiye etmem çünkü arac yarı çiğ yakıt atmaya başladığı için hem çevreye zarar hemde cebinize zarar verecektir Yinede tercih sizindir..

Yağ değişimi ustalar genellikle 10bin ile 15bin arası bi km verirler.Ama yağ değişimi kullanmadan kullanmaya km farkı gösterir.Aracınızı biraz yüksek devirde kullanan biriyseniz ustanın verdiği kmden önce yağ değişimine gidebilirsiniz.Dediğim gibi sürücüye göre değişebilir.
  • Arkadaşım şimdi aklıma geldi.Eğer servistekiler yakıtla ilgili dedilerse Lambda sensörüne baktırdın mı?Arac en son nezaman eksoz emisyonundan geçtii??
    Lambda emisyon değerlerini düzenler,yani dışarı zararlı gazların çıkmasını engeller.Eğer arızalı ise bu durum arıza lambasının yanmasına neden olurr..
  • teşekkür ederim. az önce servisten geldim :( kötü haber: katalitik konvertör arızalı imiş. değiştirilmesi gerekiyormuş. şimdilik motor arıza ışığını söndürdüler. ama bir süre sonra yeniden yanarmış. bu parça fiestalarda (2001 modellerde ve öncesi) manifold ile birlikte tek parça imiş bu yüzden birlikte değiştirilmesi artı masrafa yol açıyormuş. orjınali 1.500 YTL civarı olduğunu söyledi.

peki bu parçanın çıkmasını bulmak mümkün mü? usta istanbulda bu işle ilgilenen (ford çıkma parçaları) bir yer olduğunu söyledi. fiyatı 500 YTL ye kadar düşürme şansım olduğunu belirtti. bu firmanın (veya sanayii şirketinin) adını bilen varmı? veya bana bu konuda yardımcı olabilecek kimse? ben balıkesirde bulunuyorum. buranın oto sanayii pek gelişmiş ve büyük değil bu yüzden biraz kısır... şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. iyi gün dileklerimle....saygılar

• tahmin ettiğim gibi olmuş geçmiş olsun. konvertörün bence çıkmasına güven olmaz. neden dersen 500 ytl verip alacağın çıkma parçanın ne kadar gideceği belli değil. başından herşey geçmiş olabilir. aynı şekilde yan sanayisini de almanı önermem (500 ytl civarı). bence arabaya daha binmeyi düşünüyorsan paraya kıyıp değiştirmen en doğrusu. ama onun yerine susturucu da taktırabilirsin (cüzi bir ücret karşılığı). bu durumda konvertör iptal edilmiş olur ve hissedemeyeceğin önemsiz bir beygir artışı olur. ama doğaya zarar vermiş oluruz. kısa bir süre sonra satmayı düşünüyorsan bence arabanın, yakıtında ve çekişinde ve çıkardığı seste bir problem yoksa böyle binmeye devam et. yok eğer daha bineceksen paraya kıyıp taksitle filan değiştir.
    quote:

Orjinalden alıntı: kaiser_sose

teşekkür ederim. az önce servisten geldim :( kötü haber: katalitik konvertör arızalı imiş. değiştirilmesi gerekiyormuş. şimdilik motor arıza ışığını söndürdüler. ama bir süre sonra yeniden yanarmış. bu parça fiestalarda (2001 modellerde ve öncesi) manifold ile birlikte tek parça imiş bu yüzden birlikte değiştirilmesi artı masrafa yol açıyormuş. orjınali 1.500 YTL civarı olduğunu söyledi.

peki bu parçanın çıkmasını bulmak mümkün mü? usta istanbulda bu işle ilgilenen (ford çıkma parçaları) bir yer olduğunu söyledi. fiyatı 500 YTL ye kadar düşürme şansım olduğunu belirtti. bu firmanın (veya sanayii şirketinin) adını bilen varmı? veya bana bu konuda yardımcı olabilecek kimse? ben balıkesirde bulunuyorum. buranın oto sanayii pek gelişmiş ve büyük değil bu yüzden biraz kısır... şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. iyi gün dileklerimle....saygılar

• Tekrardan geçmiş olsun arkadaşım ben kat. belki bi ihtimal bitmemiştir diye tahmin edip Lambda sensöründen şüphelenmiştim ama sonuçta o sensörde değişecek
  • ilgilenen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. verdiğiniz bilgiler için sağolun...saygılarımla...
  • BİZDEDE FİESTA VAR ARASIRA YAPIO BLUECAT DEDİĞİ DOĞRU ŞEYLER
  • motor arıza ışığını söndürttüğümden beri yaklaşık 1 ay geçti. hala yanmadı. her gün dua ederek arabaya biniyorum :) psikolojim bozuldu neyse...verdiğiniz bilgilere gönülden teşekkürler. para biriktiriyorum değiştirmek için..
  • Merhabalar öncelikle geçmiş olsun diyorum..
    Bu tür bir probleminiz olmuş ama çözümlenmesi kolay bi problem sizin aracınız sanırım 2001 den sonrai fiesta ben ford yedek parçacısıyım aynı araçtan bendede var bu araçtaki genel sorun egsoz hego sensörü denilen sensör yani katalitazördeki sensör bu arıza ışığını yakıyor..
    Aracınız altan darbe aldımı bilmiyroum ama bu tıkandıgı zamanda arıza lambasını yakıyor ve aracın yakışı artıyor her hangi bir şey öğrenmek istiyorsanız bizi msninize ekleyebilirsiniz size yardımcı olalım iyi günler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.