Şimdi Ara

2001 OPEL VECTRA'YA LPG TAKILIR MI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
10.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam benim aracım 1996 model, 2000 cc Opel vectra cd.Yakıt derdinden bıkmış iseniz lpg taktırın derim vede tavsiye ederim.önce birkaç sorun olur ve bir müddet sonra herşey yerine oturur,sizde keyfini çıkarmaya doyamazsınız.Benim aracımın deposu 60 litre ve benzinliğe her girdiğimde içime biraz daha oturmuş olurdu,nede olsa memur ve benzin ilişkisi.Ancak şuan ATİKER sıralı sistem taktırbım ve 1200X12 taksit,toplam 1200 ytl.Şimdi her lpg istasyonuna girdiğimde gönül rahatlığı ile depoyu doldur diyorum.Birde şunu hatırlatayım,bagajım küçülmesin diye 32 litrelik lpg deposu koydurdum ve bagajımı korumuş oldum.Evet opelin parçaları yerli otolara göre biraz pahalıdır ama yeni nesil yerli otoların parçaları opelin prçasından daha pahalıdır,özellikle reno araçlar,kendi aranızda bazı parçaları kıyaslayarak durumu mukayese edebilirsiniz.1996 model olduğu için hem üretimi alman malı,hemde bir pılu 196 ytl.Kazasız,belasız,bol tasarruflu yolculuklar dilerim.

• Ben şahsen Opel vectra almanızı tavsiye etmem. Hem fazla yakar hem de modelinden dolayı arıza çıkarma ihtimali olabilir.
  • Arkadaşım madem Opel vectra almışsın hiç durma taktır lpg sadece 4 km olarak düşünmeyin thall arkadaşın dediği gibi tüpten sonra alışkanlıklar değişiyor. İnsan daha fazla gezmek istiyor. Ama 1-1.5 sene sonra satacağım ve 15.000 km yi geçmem diyorsanız taktırmayın
  • TAKTIRACAKSAN TARTARİNİ TAKTIR......(T.T.T)
  • DOstum hangi serviste yaptırdın baya ucuz gibi geldi
    quote:

Orjinalden alıntı: Zorhan

Slm!
    Odabasalparslan fikir sahibi olasın diye yazıyorum benim arabam 2000 model 1.6 vectra confort, geçen hafta özel opel servisinde bakım yaptırdım. Orjinal motor yağı, bujiler, yağ, hava ve polen filtresi değişimi 125 YTL tuttu.
    Şehiriçinde ortalama 10 litre, şehirdışında 7,5 litre benzin tüketiyordum, şuan LPG li olduğundan ve ikinci montajdan sonra şehirdışı ortalama yine 7,5 litre LPG tüketiyorum. İlk montaj yapıldığında şehirdışı ortalama 9-9,5 litre LPG tüketimi vardı.
    Sonuç olarak bakımlı ve temiz bir arabaysa ve LPG montajı düzgün yapıldıysa vectra nın kullanımı çok keyiflidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superxp -- 19 Ekim 2007; 17:28:46 >
  • Superxp, sende ne marka ve model araba var?? Ama merak ettiğin için hangi servis olduğunu yinede yazayım "Taşerler özel Opel Servisi Diyarbakır."
    Çok uzun zamandır arabamın hertürlü bakım ve onarımını onlar aypıyor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

superxp

DOstum hangi serviste yaptırdın baya ucuz gibi geldi
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • bana istanbulda lazım opel astra 1.6
  • :) İstanbul'da iyi bir özel Opel servisi bilmiyorum üzgünüm ama bilen varsa buraya yazsın, hatta her şehirde iyi hizmet veren ve orjinal "GM" parça kullanan, arabanın ECU'suna ulaşıp arızaları bulabilen bilgisayarı olan, özel Opel servisleri yazılsa bir çok arkadaş faydalanır...
  • bencede bilen arkadaşlar yazarlarsa iyi olur
  • Kimseden ses seda çıkmadığına göre Opel kullananlar orjinal servise bakım ve onarım yaptırıyor demekki yüksek fiyatlara yada özel servislerden memnun değiller....

quote:

Orjinalden alıntı: superxp

bencede bilen arkadaşlar yazarlarsa iyi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: trbartin

2001 opel vectra 1.6 confort modele lpg taktıran arkadaşlardan fikirlerini almak istiyorum. Bugun bu model bir araç aldım ve lpg düşünüyorum. Mesleğim öğretmen. Okul ile evimin uzaklığı 1.5 KM. Çocukları derhaneye bırakma için arabayı kullandığımda ise dershane mesafesi 2 KM. bu verilere göre sıralı sistem benim için avantaş mı? (En yakın yetkili servis BRC marka ) Benden istenen montaj fiyatı peşin sıraslı sistem için 1.600YTL, taksitli (kredi kartı) bir yıl için 1,900YTL

bence iyi bi hesap yap eğer günde 2 Km yapacaksan bence hiç taktırma rahatını bozma kafanı yormana değmez bende günde 40 km yapmayı düşünüyodum onun hesabını yaparken nerdeyse taktırmamaya karar veriyordum hatta bi ara taktırdıktan sonra pişman bile oldum keşke taktırmasaydım ama eğer dersenki LPG taktırdıkdan sonra gün 2km değilde 20km yaparım o zaman taktır. ben KME kiti taktırdım 27.10.2007 tarihinde 2 gün önce biraz sıkıntım oldu canım sıkıldı pişman bile oldum nerdeyse ama şu düzelliyor gibi inş. başka bi sıkıntı çıkmaz. taktırmadan önce opel servisine gitmediğime pişman oldum hatta çok ğişman oldum diyebilirim. zaten opel servisleri BRC kitini tavsiye ediyor birde iyi bi montaj yaptırırsan iyi olabil,ir tabi herşey kısmet işi.

dediğim gibi eğer 2km yapacaksan hiç LPG düşünme kesinlikle en basit bi hesap yaparsan zaten anlarsın.
    günde 2 km haftanın 6 günü desen 2X6X4= ayda 50KM diyelim araban 300 yaktığını düşün 0,300X5015YTL ayda yapar 15 YTL komik bi rakam kalır :)
    LPG ile 10 YTL yapar :) gerisini sen düşün

• Süperxp "2 gün önce biraz sıkıntım oldu canım sıkıldı pişman bile oldum nerdeyse ama şu düzelliyor gibi inş. " yazmışsın sorun nedir??
  • kaxq kardeşim benim vectrayı alalı 3 yıl oldu,ilk aldığımda tirger kayışı ve seti değiştirdik şu an 60 000 km garanti verildi.tamam kullanıma bağlı olarak ufak tefek arızalar olabilir ama vectranın fazla arıza yapar gibi bir özelliği yoktur.sen sadece bakımlarını zamanında bir bilene,anlayana yaptır,bu arada sende ne yapıldığına dikkat et,gerisi Allaha havale;ben 1996 modelle daha çok yollar yaparım.

quote:

Orjinalden alıntı: kaxq

Ben şahsen Opel vectra almanızı tavsiye etmem. Hem fazla yakar hem de modelinden dolayı arıza çıkarma ihtimali olabilir.
  • Kardeş sen kendin araştırmalarınla sanayilerde veya ara sokaklarda opelden anlayan bir usta bulacaksın ki sana yakın olsun,aradığında ulaşabilesin.dışarda anlayan çok usta var ve bir çok kimsede yine arızaları tesbit eden makinalar var.şunu söylerim,dışarda yaptırdığın tamirat servise girdiğinde 3 e katlar bilesin.

quote:

Kimseden ses seda çıkmadığına göre Opel kullananlar orjinal servise bakım ve onarım yaptırıyor demekki yüksek fiyatlara yada özel servislerden memnun değiller....

quote:

• Doğru söylüyorsun Ofiki kardeş serviste çok pahalı oluyor. Benim zaten sağlam iş yapan ustam var. Yukarıda daha önce yazdım.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Superxp, sende ne marka ve model araba var?? Ama merak ettiğin için hangi servis olduğunu yinede yazayım "Taşerler özel Opel Servisi Diyarbakır."
    Çok uzun zamandır arabamın hertürlü bakım ve onarımını onlar aypıyor.

superxp

DOstum hangi serviste yaptırdın baya ucuz gibi geldi

quote:

Orjinalden alıntı: Okifi

Kardeş sen kendin araştırmalarınla sanayilerde veya ara sokaklarda opelden anlayan bir usta bulacaksın ki sana yakın olsun,aradığında ulaşabilesin.dışarda anlayan çok usta var ve bir çok kimsede yine arızaları tesbit eden makinalar var.şunu söylerim,dışarda yaptırdığın tamirat servise girdiğinde 3 e katlar bilesin.

quote:

Kimseden ses seda çıkmadığına göre Opel kullananlar orjinal servise bakım ve onarım yaptırıyor demekki yüksek fiyatlara yada özel servislerden memnun değiller....

quote:

• superxp nin hesabına ek olarak daha da caydırıcı bir kalem daha var, o da şu;
    haftada 15 ytl(benzin) = yılda 15 X 12 = 180 YTL
    haftada 10 ytl(lpg) = yılda 10 X 12 = 120 YTL yapar

yıllık bazda tüp'ün sana karı =180-120 = 60 ytl
    ortalama bir lpg kit montajı ruhsatı dahil herşey içinde 1500 ytl diyelim

lpg olayına girişten, kendini amorti etmesine kadar da; 1500/60 = 25 yıl geçmesi gerekir.

cidden de kafanı bozmaya,canını sıkmaya değmeyecek şeyler bunlar günlük 2 km için..yani ortalama
    değerlerde bu 25in, 25 değil 1 yada 1.5 yıl olması için 2 km yi 25 le çarpman yani en az 45-50 km yol gitmen lazım günde.. yani senin için kesinlikle rasyonel bir seçim olmaz.. bu böyle

ikincisi de; vectra 100. yıl için olan sorularım olucak..

bilgisi olan veya bizzat bir 100. yıl edition sahibi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.

aile arabası olarak 94 model bir mercedes e200 kullanıyoruz, bundan kelli servis veya parça masrafı konusunu geçtim, alıştım, eski model bir mercedesten pahalı parça fiyatına sahip marka olsa olsa eski model bir volvodur opele o konuda güvenim tam, hele hele bir de sağlam yerde expertizi yapılıp, rutin bakımlarının yapıldığı garanti edilirse.
    başka bir konu vergisi,6 ocak 2008 itibariyle 99 model ve 1998 cc lik bir araç 704 ytl yıllık vergi mükellefidir, buna da razıyım.
    ve üçlünün sonuncusu benzin sarfiyatı.. lpgli 2000 cc bir vectra(model aralığı 1999-2000) şehir içi ve şehir dışı ne yakar ne yakmaz? internet sitelerinde araç sahiplerinin verdiği bilgilere kesin gözüyle bakamadığım için forumda soruyorum, daha önce söylenmiştir başka bir konuda ama burda da belirtilirse sevinirim..

ısıtmalı elektrikli deri koltuklu vectra 100. yıl versiyonları var. bunun hakkında şöyle bir yorumum var, misal ford focus ghia'ların da elektrikli koltuk opsiyonları var, fakat sonradan öğrendim ki bu sadece sürücü koltuğu için geçerliymiş, ben kendi arabamızla yani mercedesle kıyaslıyorum, mercedes'de durum şöyle; sürücü ve yolcu kapılarının kapı açacak kollarının hemen yanında elektrikli koltuk ayarları vardır, sırt öne geriye,koltuk komple ileriye geriye, koltuk iki bölmeli yükseltip alçatma ve koltuk başlığı yükseltme ve alçaltma.. bu ön iki koltukta da mevcuttur. ve koltuk ısıtmaları da vitesin olduğu konsolda iki tane iki taraflı birbirinin aynısı düğme vardır,düğmelerin bir tarafı sadece alt tarafı ısıtır diğer hem alt hem sırt tarafı ısıtır. benim bir araçtan, eğer bu araç hakkında elektrikli koltuk ve ısıtmalı koltuk vaatleri veriliyorsa beklentilerim bunlardır, vectrada durum ne kadar değişik ne kadar aynı aşırı merak ediyorum,bir vectra sahibi olmayı da çok istiyorum o yüzden aydınlatırsanız çok sevinicem..

diğer sorum hız sabitleliyici.. yine alıştığım olana(mercedese) göre kıyas yapıcam, mercedesin kullandığım modelinde sinyal kolunun üstünde cruise control(hız sabitleyici) kolu bulunur, hız 40 km/h nin üzerinde olunca kullanılabilir,40ın altındaki hızlarda seyrederken kolun hiçbir hareketi etki etmez,fakat 40 ve üzerindeyseniz (60 gibi diyelim) kolu yukarı kaldırıp, orda tuttuğunuz kadar araba yavaş yavaş hızlanır nerde çekerseniz o hızda dağ teğe dere bayır gider, örnek 60'da ayağımı gazdan çekip hız sabitleyici(HS) kolunu yukarı itmeye başladım,araba 65-70-80.. yavaş yavaş hızlanır daha sonra ibre 90'a geldiğinde kolu serbest bırakırım eski haline gelir ve araba 90'la seyreder,ayak gaza veya frene deydiği anda sistem devreden çıkar.
    kolu aşşağı indirdiğimde hızı düşürür 90'dan 80 e düştüm, kolu serbest bıraktım araba 80'de devam eder. kolu kaputa doğru ileri doğru iktirince sistemi devreden çıkarır,son hareket;kolu kendine doğru çekmek, bu durumda ise yine örnekle anlatayım diyelim hız sabitleyiciyi 90'a ayarlayıp bir süre öyle seyir ettim, sonra sistemi devreden çıkardım,aradan zaman geçti ve ben kolu kendime çektim,hız ne olursa olsun yine 90'a bağlar süper olur.. işte hız sabitleyici olan vectra varsa olay ne kadar böyle ne kadar değil?

Hız sabitleyici yoksa bile, opel yetkili servislerin vectralara sorunsuz olarak taktırlarını duyduğumu hatırlıyorum, vectralarda gerekli alt yapı var, servisler orjinal hız sabitleyici takabiliyorlar diye biliyorum aslı nedir ne değildir..?

..::Herkese iyi günler::..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_I_L_E_N_C_E -- 6 Ocak 2008; 1:06:01 >

• arkadaşlar ben bir hafta önce aracıma brc marka lpg taktırdım. aracım opel corsa swing. tek kelimeyle arabanın dengesi değişti.
    arabanın rölantisi düştü. bazen kendiliğinden stop ediyor. vites değişirken seri davranmazsam bile bazen stop ediyor. montajı yapan yer de işin içinden çıkamadı. böyle br sorun yaşayan var mı ve ya sebebi ne olabilir bilen varsa yazarsa memnun olurum. ayrıca aynı sorun benzinde de var. şimdiden teşekküler
  • @nonseyyah
    Montaj yaptırdığınız servisi ve yaşadığınız ili belirtirmisiniz arkadaşım
    Birde mikserinizin resmini çekerek buraya koyabilirseniz daha çok yardımcı olabilirim :)
  • gaziantep gazikent otogaz dan taktırdım. kahramanmaraş ta yaşıyorum fotoğrafı yarın yollarım. teşekkür ederim.
    nonseyyah@hotmail.com msn adresim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.