Arkadaşlar iyi günler.Bizde 2001 model vw bora 1.6sr motor tam otomatik şanzıman olan bir araç var.Şanzımanda hiçbir problem yoktu fakat motoru yıkatana kadar.Motoru yıkattığımız günden beri araba vitesteyken sanki boşa çekip dip gaz yapıyormuşuz oluyor.Ondan önce hiçbir problem yoktu vites geçişlerimiz gayet yumuşak ve seriydi.Böyle yapması ailecek canımızı sıkıyor.Sorun nedir ve ne kadara mal olur daha önceden yaşayan var mı? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim |
2001 vw bora otomatik şanzıman sorunu
-
-
Motor yıkama sonrası araç beynine su kaçmış olabilir mi? Muhtemelen elektronik bir sorun.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
motoru yıkarken beyni naylonlarla kapatmışlardı olabilir mi bilmiyorum
-
Bilmiyorum hocam. Yıkama sonrası örtseniz bile buhar yoluyla nemlenmiş olabilir diye düşünüyorum. Yanma olmadıysa düzgünce kurutunca problem olmaz sanıyorum. Tabi sorun beyinde ise.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 30 Ekim 2020; 11:30:42 >
yıkatalı bir hafta oldu ilk yıkattıktan sonra çıktık eve gelene kadar böyle yaptı ertesi gün bir şey yoktu eski haline dönmüştü taki bugüne kadar bugünde aynısını yaptı.Elektronik bir sıkıntı mı acaba?
-
Çok büyük ihtimal elektronik problem. Maalesef daha fazla yardımcı olamıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olabilir hocam. Dpf ile benzer bir problem yaşamıştık. Sebebi ufacık bir sensördü. Böyle bir şey düşünüyorum ben de.
teşekkür ederim
-
çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için
-
Rica ederim geçmiş olsun.
Baktırmada yarar var. Arıza tespite sokman lazım ya da iyi bilen birine beyin ve şanzıman göstermen iyi olur.
Motor yıkanmaz iyi etmemissin takribi beyin+şanzıman adaptasyonu 3500-4000 liracik mesarif kaçmış sanzimana
Yarın götürcez bilgisayarı bağlasınlar fazla masraf olmaz umarım :(
Bir yerde yağ kaçağı vardı usta tam anlayamadı nerden kaçırdığını bi motoru yıkatıp gelin dedi.Yağ kaçağı hal oldu bu seferde şanzıman sorun çıkardı :(
quote:
Orijinalden alıntı: ömer furkan mutluerYarın götürcez bilgisayarı bağlasınlar fazla masraf olmaz umarım :(
Hocam şu araç motoru yıkatma hevesi nedir ya??? Araç motoru yıkanmaz, çok kirli ise, susuz temizleme spreyleri var, durduğunuz yerde başınıza bela alıyorsunuz.
-
valla haklısın bizde şu ana kadar hiç yıkatmamıştık usta öyle diyince yıkatmak zorunda kaldık şimdide durum bu bakalım yarın gidecez sanayiye
-
Motoru yıkatmak asla ve asla yapılmaması gereken birşey.
Benim de Focus1 aracımın motorunu işgüzar bir sanayici yıkamıştı. Ondan sonra motorda olmadık sorunlar çıktı. Düzelttirene kadar akla karayı seçtim.
Motorun temizlenmesini istiyorsan yağ çözücülerle ve nemli bezlerle silerek, motora su sıkmadan temizlemek lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ömer furkan mutluervalla haklısın bizde şu ana kadar hiç yıkatmamıştık usta öyle diyince yıkatmak zorunda kaldık şimdide durum bu bakalım yarın gidecez sanayiye
Hocam her zaman derim, piyasa da Usta zannedilen bir çok Kasap dolu, hala bütün araçları, Anadol, Toros, Şahin gibi zannediyor, o yüzden ustanızı iyi seçin. Bir daha araç Motoru temizlemek için şu ürünü kullanın.
-
Merhaba;
Büyük ihtimal Şanzıman devir çıkış sensörü arızalanmış olabilir. Orjinal cihazı bağlatırsanız elektronik arıza olması halinde hangi sensörde veya beyinde problem olduğunun bilgisini veriyor.
-
çok teşekkür ederim tavsiyeniz için
Benzer içerikler
- dacia duster 1.0 tce kullanıcı yorumları
- frene basınca sürtme sesi
- bmw iç aydinlatma nasıl açılır
- gdi motor
- prizdirek bilyası
- pejo rifter 2024 fiyat listesi
- superb fiyat listesi
- nissan qashqai 2024 fiyat listesi
- bmw m4 csl
- ami buggy
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X