Şimdi Ara

2003 Mercedes E 320 Avantgarde (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
9.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aynı kasada 2.000 motor 10 litra yakıyorsa, 3000 motor 15 litre yakar gibi düz mantıkla yaklaşılmaz.

Her ne kadar günlük kullanıma tam uymasa da kıyaslama açısından fabrika verilerine bakalım;
    E320
    FUEL CONSUMPTION
    CITY 14.4 L/100Km HIGHWAY 7.5 L/100Km COMBINED 9.9 L/100Km

E200 Kompressor
    FUEL CONSUMPTION
    CITY 11.4 L/100Km HIGHWAY 6.2 L/100Km COMBINED 8.2 L/100Km

E240
    FUEL CONSUMPTION
    CITY 15.4 L/100Km HIGHWAY 7.4 L/100Km COMBINED 10.5 L/100Km

Enteresan bir şekilde E240 tüketimi fazla verilmiş.

E320, E200 Komp'a göre ortalama %20-25 fazla yakıyor, ki aradaki performans farkı için kabul edilebilir bir değer.

Büyük motorlu araçlar sakin kullanımda az yakabiliyorlar. Şehir içinde çok dur-kalk trafiğe girince ağır kasayı hareket ettirmek çok yaktırıyor. Hele bir de şehir içinde düşük hızlarda ara hızlanmalarda hızlı olmayı seviyorsanız.
    Ama sakin kullanımda motor hacmine göre makul tüketimleri olabiliyor.

Ben Honda Accord 3,0 V6, babam ise Volvo S80 T6 kullanıyor.

Volvo S80 T6 için örnek vereyim, babam şehir içinde oldukça sakin kullanır, otobanlarda ise 120-160 arasında gider.
    Yol bilgisayarına göre ortalama tüketimi 10.5 lt/100km (ortalama hız 42 km/h civarında)

Ama bu arabayı alıp spor araba gibi kullanmaya çalışırsanız 18-20 lt/100 km gibi tüketimleri rahatlıkla görürsünüz.

Selamlar

• 3.2 motor var rahat LPG ile 50 kuruşu aşar.
  • Şehiriçi ağırlıklı trafikte yol bilgisayarı aynı model CLK 320'lerde 15-16 arası geziyor, E serisi CLK'dan daha az yakmaz.
  • Bu arabalar aliniyorsa yakit ikinci planda olmali diye düşünüyorum. Arac temizse cok guzel bir aractir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG de 35-40 kuruş civarı yakıyor bizdeki e320. 3.2 motor diye bazı arkadaşlar şişirmiş de şişirmiş. e200 - e230 - e200k - e240 - e320 hepsini kullandık - denedik. Size şunu söyleyeyim, e320 kullanmış birisine bir daha e200 aldıramazsınız o keyfi kullanan bilir. Tek eksisi vergisi onu da alırken ucuza aldığınız için kafaya takmaya gerek yok. Sorularınız olursa yardımcı olurum.
  • LiveForSpeed kullanıcısına yanıt
    Zaten hocam doğan lpg de 30-35 kuruş yakıyor.Kullanıcıları bilir.

Motor hacmi büyüdükçe araç çok yakacak diye bir kural yok.

E200 - E230 dan fazla yakıyor.Nedeni kasa büyük araç otomatik lpg li , o kasayı 2.3 motor ancak verimli taşıyor.
  • Yakıt düşünülüyorsa E200 lere bakmanız daha mantıklı gocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -the-

E200 - E230 dan fazla yakıyor.Nedeni kasa büyük araç otomatik lpg li , o kasayı 2.3 motor ancak verimli taşıyor.

Evet hocam kullandıklarımız içinde en az yakan e230 du ama 96dan sonra bidaha piyasaya sürmediler nedense.
  • Bugün ankarada bir galeri de hoşumuza giden bir araca bakmaya gittik. Fiyat ve kilometre uygun gözüküyordu, satıcıya orijinal km mi diye sorunca hakaret ederek bizi dışarı attı hiç böyle garip bi muamele görmedim. Nasıl bir dolandırıcılık varsa tek bir soruda tepesi attı. Satıcıliktan zerre anlamayan karaktersiz şahıs. Galeriden ziyade ilk sahibi olan sahibinden araçlara bakmak daha mantıklı durmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: new-desing

Bugün ankarada bir galeri de hoşumuza giden bir araca bakmaya gittik. Fiyat ve kilometre uygun gözüküyordu, satıcıya orijinal km mi diye sorunca hakaret ederek bizi dışarı attı hiç böyle garip bi muamele görmedim. Nasıl bir dolandırıcılık varsa tek bir soruda tepesi attı. Satıcıliktan zerre anlamayan karaktersiz şahıs. Galeriden ziyade ilk sahibi olan sahibinden araçlara bakmak daha mantıklı durmakta.

Hocam ilanı özelden atarmısınız merak ettim. Veya buraya koyun siz bilirsiniz. Kimseye güvenilmiyor artık kolay kolay malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiveForSpeed

quote:

Orijinalden alıntı: -the-

Evet hocam kullandıklarımız içinde en az yakan e230 du ama 96dan sonra bidaha piyasaya sürmediler nedense.

evet ustat,

bende uzun süredir mercedeslere bakıyorum hayalım dı.
    uygun bir mercedes bulunca alacaktım.

ama fiyatlar hep ucuk..

siz deyince e230 baktım.. 1996-1997 modellerine (avagarte/kompressor olanlarına)
    hakketten e200 lerden az yakıtı var mış hemde 150 hp.

siz bu araçlar hakkına ne biliyorsunuz.
    beyaz motor ne demek mesela..
    parça 2 yıl üretildiği için sıkıntı olur mu??

araç 18 yaşında olacağı için vergisini takmıyorum..
    ancak beni tek üzen tarafı şu anda dizel bir aracım var. onu satıp alacağım..
    pişman olmaktan korkuyorum..

• Beyaz motor ne demek inan bilmiyorum değişik terimler türüyor gün geçtikçe.
    Parçasını illa ki bulursunuz sıkıntı yaşamadık parça konusunda 5 sene falan kullandık.
    Yalnız piyasada temiz araç kalmadı doğru düzgün. Bizimki artık arıza çıkarmaya başlamıştı elektrik tesisatı özellikle. 15- 20 senelik araçlar sonuçta.
    Eğer vaktim var arıza olursa uğraşırım vs derseniz alınabilir ama daha yeni hem de dizel aracınız varsa bir daha düşünün bence.
    Eğer alacaksanız da yaşlı amcadan vs. temiz denk getirmeye çalışın daha iyi olur.
  • beyaz motor biraz araştırdım..

pistonları ve bloklarını güçlendirmişler..
    yakıt tasarrufu sağlamışlar..

LPG tam uyumluymuş

birde e230 lar e200 lerden daha az yakıyormuş

ancak e200 kompresoler daha güçlüymüş.
    ancak yakıtları e230 lardan fazlaymış

1-2 tane 1997 model e230 buldum sahipleri ile konuştum..
    pas ve konsolun catlaması kronik sorunlarıymış.

1996 modelleri 4 iler 1997 modeller 5 ileri otomatik vitesmiş.

2000 yılında pas sorununu cözmüşleri..
  • E230 lar için ortalama yakıt tüketim değerleri..

http://www.bilgiara.com/arabalar/tasizm-mercedes-benz-e-230-t-avantgarde-1996-1997.html

benzinle sehir içi 13lt benzin yakar dediler.
    LPG ile 14-15 yaksa

14x2,59 = 36,26 TL.
    15x2,59 = 38,85 TL.

Yanı km. de = 36 kr. ila 40 Kr arasında yakacaktır..
    bir şahin / doğan da aşağı yukarı bukadar yakıyor..
  • quote:

Bugün ankarada bir galeri de hoşumuza giden bir araca bakmaya gittik. Fiyat ve kilometre uygun gözüküyordu, satıcıya orijinal km mi diye sorunca hakaret ederek bizi dışarı attı hiç böyle garip bi muamele görmedim. Nasıl bir dolandırıcılık varsa tek bir soruda tepesi attı. Satıcıliktan zerre anlamayan karaktersiz şahıs. Galeriden ziyade ilk sahibi olan sahibinden araçlara bakmak daha mantıklı durmakta.

hocam burada hangi galeri olduğunu söylede bilsin herkes, neticede ankarada diyorsun çoğu kişi faydalanacaktır, mesela ay-yıldız otomotiv var emekte, anlaşmalı oldukları computeste götürüyorlar aracı, alırken boya yoktur diye alıyorsunuz satmaya çalışırken öyle olmadığı ortaya çıkıyor.. yıllar önce tecrübesizken başıma gelmişti herkes bilsin ki kimse mağdur olmasın..

• quote:

Orijinalden alıntı: armany

quote:

hocam burada hangi galeri olduğunu söylede bilsin herkes, neticede ankarada diyorsun çoğu kişi faydalanacaktır, mesela ay-yıldız otomotiv var emekte, anlaşmalı oldukları computeste götürüyorlar aracı, alırken boya yoktur diye alıyorsunuz satmaya çalışırken öyle olmadığı ortaya çıkıyor.. yıllar önce tecrübesizken başıma gelmişti herkes bilsin ki kimse mağdur olmasın..

Yenimahallede bulunan çoşkun otomotiv hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hummer58

Tupsuz km de 85-90 kurus, tuplu 60-65 kurus yakar.

abi sen naptın ya biz kullanıyoz tuplu uzun yolda 30 kuruş şehir içinde 40-50 kuruş yakıyor
  • Şu vergi olayı düzeltilmedikçe 2000 motor üstü araçların yüzünü göremeyeceğiz anlaşılan. 7-11 yaş arası e320 için 2500 lira yıllık mt vergisi gözüküyor.
  • Hocam bende w211 kasa dusundum forumdan arkadaslar makyajli w211 onerdi o da 2007 de makyajlandi ve 1000 e yakin parcasi degismis dendi. Onerim makyajli e200 alinip lpg uygulanmasi yani optispice arkadasimizda bilgi versin size

• quote:

O çakalların işine gelmemiştirde ondan kimbilir arabada ne dümen var. Araba alıyorum bir dünya para döküyorum istediğimi sormakta özgürüm ayrıca galerici değil babam satsa yine yetkili servise sokar eksper raporunu alırım Ortalık dolandırıcı dolu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.