Şimdi Ara

2003 ve öncesi otomobil ÖTV oranları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
12.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

yıllara göre araç satışlarına bakın birde... demekki ötv oranları kimsenin umrunda değil... açın birisi buraya konu açmış 3-5 tane boş beleş de konuya birşeyler yazmış...

ötv miktarı bu kadar yüksekken her yıl araç satışı rekora doymuyor.. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... demekki millet halinden memnun...

görende sizleri sıfır araba alacaksınızda ötv oranları yüzünden alamıyorsunuz sanacak... ötv %0 da olsa siz yine sıfır araba alamazsınız, boşuna yazmayın..

konunun sonuna bizim vatandaşın acı çekmek hoşuna gidiyor falan demiş .... bende vatandaşım acı falan çekmiyorum, herkesin adına konuşmayın

Ne kadar çirkin bir üslubun var senin.

konuya ne yazılıp yazılmayacağına sen mi karar vereceksin yoksa maksadın insanları provake edip konuyu kaptırmakmı?

ÖTV yüzünden istediğim motor hacmindeki arabaya binemiyorum bugün defender yerine discovery kullanıyor alabilirdim... 1.3 araba yerine 2000 arabaya binmek istiyorum bunu anlamak mı zor kabullenmek mi senin açından?

o arabalara binmek istiyorsan petrolüde üreteceksin o istediğin arabayıda...

hiçbirşey üretme ama yüksek hacimli arabalara binmek iste... o zaman çok çalış al bin tutan yok seni..

Pardon avensis nerede üretiliyor konyada mı? benzini akşehirden çıkıyordur muhakkak...

Brakınız efendim bu ülkede yaşamanın şartlarımı bunlar size kalsa bu ülkeye çivi çakılmasın herkes sadece ürettiğini yesin parayı kaldıralım pırasa verip havuç alsın bu nedir

Kişisel olarak gerekli iktisadi şartlara kavuştuğumda ve o anda daha iyisine gönlüm kaymazsa elbette sana sormadan yapacağım birşey discovery belki 5 belki 6 kısmet...

• Cok yerinde ve guzel bir tespit, tebrik ediyorum..
    Yine iktidar avukatlari pespese gelmis konuya bir kac fire olsa da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya yazdığınız ilk mesajla düzeyinizi belli ettiniz zaten, isterseniz bu siyasi söylemleri de başka konulara yazın,çünkü konuyu açan benim ve bu amaçla açmadım konuyu. ÖTV ve MTV neymiş ne olmuş otomobil fiyatlarındaki artışta ÖTV nin etkisi ne kadar bunları irdelemek için açılmış bir konu bu.
  • ot mot bir şeyler hazırlasaydık şuraya damlarlar birazdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLEK5U5

Benim söylediğimde bir yanlış mı var ki böyle tuhaf bir üslupla bir yazı yazmışsınız? Benim dediğim şu bütçeyi düzeltmek için alınan önlemler sonradan kalıcı hale gelmiş görünüyor, bütçe düzelince bu vergi yükünün hafiflemesi gerekirdi öyle olmadığı görünüyor. Siz ne istiyorsunuz hep daha fazla mı ödeyelim?

Bak güzel kardeşim.
    ÖTV soygununu bacak kadar veletler de biliyor bu ülkede.
    Bana 2003le bilmemneyle gelip daha iyiydik o zamanlar muhabbeti çektin mi cevap veremeyeceğin soruları yazarım buraya.
    Ekonomi adam olmasa bunca araba nereden satılacak?
    Millet bu soygun vergileri parası var ki çatır çatır ödüyor.
    Sen eğer vergi eleştirisi yapacaksan öncelikle geçmişin kepazeliğini yazacaksın ki buraya ondan sonra 2013leri hep beraber eleştiririz.
    Senin yazından çıkarılan şey 2003te daha iyiydik muhabbeti oldu mu ben sana buraya 250 katrilyonu yazarım,o parayla kaç tane ötv yasası çıkartacağını,Kaç tane araba alınacağını,hatta kaç tane Türkiye kuracağını sorarım,apışır kalırsın sonra.
    Anlatabildim mi canımsın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 28 Nisan 2013; 23:53:11 >

• millet ispanyadaki gibi yunanistandaki gibi ayaklansında o zaman bu vergileri alabiliyorlarmı görelim. millet isyan etmiyor sesi çıkmıyor diye dayıyorlar vergiyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

millet ispanyadaki gibi yunanistandaki gibi ayaklansında o zaman bu vergileri alabiliyorlarmı görelim. millet isyan etmiyor sesi çıkmıyor diye dayıyorlar vergiyi.

İspanyada yunanistanda insanlar batan devletlerine isyan ediyor,orada devlet bizimki gibi değil,çatır çatır topluyor vergiyi
    ÖTV den kaynaklanan vergi derdi yok adamların,ama millet yata yata borç aldığı için,elalem eşşek gibi çalışırken bunlar siesta yaptığı için batma noktasına geldiler şimdi,toparlanmaları 20 sene sürecek.
    Bir şeyi söylüyorsanız açık açık söyleyin,onlar öyle yaptı amanda ne güzelmiş bunlar hanimiş dediğiniz zaman gülerler adama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: A380

millet ispanyadaki gibi yunanistandaki gibi ayaklansında o zaman bu vergileri alabiliyorlarmı görelim. millet isyan etmiyor sesi çıkmıyor diye dayıyorlar vergiyi.

İspanyada yunanistanda insanlar batan devletlerine isyan ediyor,orada devlet bizimki gibi değil,çatır çatır topluyor vergiyi
    ÖTV den kaynaklanan vergi derdi yok adamların,ama millet yata yata borç aldığı için,elalem eşşek gibi çalışırken bunlar siesta yaptığı için batma noktasına geldiler şimdi,toparlanmaları 20 sene sürecek.
    Bir şeyi söylüyorsanız açık açık söyleyin,onlar öyle yaptı amanda ne güzelmiş bunlar hanimiş dediğiniz zaman gülerler adama.

ben avrupada çok sayıda ülkeye gittim batıyor denilen ülkelerde bile bu kadar vergi yok. etin kilosu 4 euro ortalama. benzin bile bizden çok daha ucuz. hem de battıkları halde böyleler. biz ise batmadan bu haldeyiz. batsaydık ne olurduk bilemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PLEK5U5

14.10.2003’e Kadar Uygulanan (Eski) Oran
    14.10.2003’ten İtibaren Uygulanacak (Yeni) Oran
    1600 cm3’e kadar
    Eski % 27
    Yeni % 30
    1600-2000 cm3 arası
    Eski % 46
    Yeni % 52
    2000 cm3’ü geçenler
    Eski % 50
    Yeni % 75

Türkiye'de bütçenin çok bozuk olduğu yıllardaki oranlar yukarıdaki gibiydi. Güncel iktidar, bütçe çok iyi derken, şöyle başarılıyız böyle başarılıyız derken, bütçedeki düzelme otomobil kullanıcılarına yansımamış görünüyor.

Yukarıdaki oranlar şu anda:

1600 cm3’e kadar
    Yeni % 40

1600-2000 cm3 arası
    Yeni % 80

2000 cm3’ü geçenler
    Yeni % 130

olarak uygulanmakta.

Ekonomi, bütçe daha iyi olursa artık otomobile binmek hayal olacak galiba. Normal bir ülkede bütçe düzeldikçe vergi yükünün hafiflemesi gerekirdi doğal olarak ama mantık o değil ben parayı toplayayım da sonra daha uygun bir biçimde dağıtırım mantığı.

Bence bizim vatandaşımızın acı çekmekten hoşlanan bir yapısı var.

ooooooooooooooo aman efendim kimler gelmiş kimler gelmiş.
    Karaoğlan and püskevit co. teşfir etmişler.
    Demek 2003te araç vergileri böyleydi canım benim ne güzelmiş değil mi arkadaşlar?
    Bak saksıyı çalıştırıp 2003te 3 tane araba koyamadık ki kapıya tüh.
    AA bir dakika durun bakalım.
    Siz 250 katrilyon lira ne demektir bilir misiniz?
    batan 22 tane bankayı peki?
    Dükkanına kilit vuran 10 binin üstündeki esnafımızı?
    1 gecede 2ye katlanan doları?
    Siz imf nin kapısında dilenci gibi eşelenmek ne demektir bilir misiniz?
    Bilmezsiniz tabii.
    Niye bileceksiniz?
    Laik,demokratik,milliyetçi,Atatürkçüsünüz ya siz hani?
    Ancak bu kavramları suistimal et,zırvala,saçmala,ondan sonra gel ben milliyetçiyim.
    Siz eğer Atatürkçüyseniz ben de ABD başkanıyım.
    Vergiler düşükmüşmüş,millet perişan olmuş evini yerini satmış biz vergisi düşük araba alacağız akla fikre gel görüyo musun?

Ondan sonra bu hükümet bunca oyu nasıl alıyor,bu yüzde 50ler nereden geliyor dimi canımsın?
    E muhalefet böyle tiplerin elinde olduktan sonra daha çooook tek parti iktidarı görürüz.
    Hayır yandığım memleketin demokrasisi,1 tane oy verecek parti kalmadı.
    Allah daha beter eylesin hepinizi diyor,saygılar sunuyorum.

shadow element uydurma .. bu ülkede 2003 den önce herşey çok iyi güllük gülistanlıktı.. ne olduysa 2003 den sonra oldu zaten :)

Körler sağırlar birbirini ağırlar oldu tam ikiside partizan yaftacı biri 250 ile ülke kuruyor hala ekonominin osundan anlamayan izah ettikçe şucu bucusun diye ötekileştirmeye çalışan 80 öncesi zihniyet burada kimi neyi kayırıyorsunuz birtürlü anlamadım ama brakın bu işleri işinize gelmeyen her konuyu provake edip bertaraf ediyorsunuz...

• quote:

Yaftacı, şucu bucu, ötekileştiren, provakatif tavrını terk et artık senin gibi düşünmeyen herkese, her kesime bir kulp bulmuşsun kendi kendine ama bunlar ile kimseyi etkileyemiyorsun sana yazık olgun bir tavır ile yerli yabancı iktisadi buhran günleri ile alakalı merak ettiğin meseleleri sorarsan cevaplamaya çalışırım. tartışırız bu sayede edineceğin bilgilerden yola çıkarak bir çözüme varırız eğer niyetin bu ise...

Ekonomi uzmanlık alanım..

Edit: gücü elinde bulundurana hüküm sahiplerine aslan kesilmek her çağda cesaret olarak taktir görmüş bir tavır iken şu geldiğin duruma ettiğin kelama bak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehrmacht -- 29 Nisan 2013; 0:11:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

benim kimseyi etkileme gibi bir çabam yok.
    Ortada bir gerçek var,bu ülkede hükümeti eleştirenlerde inanılmaz derecede bir cehalet var.
    Bu insanlar hükümete oy verenlere cahil diyor,fakat kendileri karacahil konumdalar.
    Bu ülkenin bir gecede 22 tane bankası batarken gıkını çıkaramayanların şimdi gelip de hükümetten bahsetme durumu YOKTUR arkadaşım.
    Bu kadar basit.
    Ayrıca benim beyanlarımın hepsi tutarlı.
    Provokasyon falan da yaptığım yok.
    Kendisi gibi düşünmeyeni iktidar yalakası ilan edenlere,siyasal tercihinden ötürü insanlara hakaret eden faşistlere söyleyin o lafları.
    Gücü elinde tutanı eleştirmenin vatanseverlikle cesaretle alakası yoktur.
    İktidar eleştirilebilir,ancak onu iktidara getiren ve kapalı gişe seçim kazanmasını sağlayan sebep DAHA ÇOK ELEŞTİRİLMELİDİR.
    Bunu yapamayanın da çıkıp vatanseverlikten cart curttan bahsetmesi rezilliğin sıvaması oluyor kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 29 Nisan 2013; 0:12:40 >

• konunun gidişatı her zamanki gibi siyasete kaymış ve karşılıklı yazılan tahrik edici mesajlarda cabası....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.