2005 Model benzinli ve lpg li fiestam 2 aydır 2 defa başıma bela oldu.Araç soğuk iken hiçbir problem çıkarmadan tek marş ile çalışıyor.Fakat 2 ay önce bir sefer ve 2 gün önce bir sefer olmak üzere motor sıcak iken çalışmadı.Marş çeviriyor fakat motor start etmiyor herhangi bir arıza belirtiside vermiyor arıza ışığıda yakmıyor.Aracı birkaç saat dinlendirip tekrar çalıştırdığımda ise problemsiz tek marşta start ediyor.Bunun neticesinde dün sanayinin yolunu tuttum.İlk önce soğutma suyu testi yapıldı (contadan kaçırma olup olmadığına bakıldı) normal olduğu görüldü.Sonra araç bilgisayara bağlanarak sensörlerin sağlam olup olmadığı kontrol edildi,normal olduğu görüldü.Bilgisayarda sadece gösterge paneli elektronik hibrit data arızası var (gösterge paneli elektronik kartı arızası) bu gösterge paneli elektronik kartı arızasından dolayı aracın beynine sinyal gitmiyo olabilir dendi.Bu arıza bu karttan kaynaklanabiliyor olabilirmi?Benim bildiğim bu kart aracın çalışmasına etki etmez sadece sensörlerden gelen bilgiyi bize gösterir.İnternetten bi kaç araştırma yaptım beyine hararet sinyalini gönderen sensör arızalı olabilir deniyor,fakat bilgisayar sensörler normal diyor.Bu arıza için yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum saygılar....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme