Şimdi Ara

2005 Fsı Golf Highline... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: inevitable05

quote:

Orijinalden alıntı: FAtEisdEAtH

quote:

Orijinalden alıntı: inevitable05

quote:

Orijinalden alıntı: FAtEisdEAtH

Tüp takılmayacak ise 1.6 fsi, 1,6 hitler motordan daha iyidir. FSİ motora takılan lpg kitleri pahalı diye tercih edilmeme gibi bir algı söz konusu ama bunu da fiyatıyla telafi ediyor. 1,6 düz motoru alırken satarken 3 bin TL fazla değer biçilir (lpg takılmış olursa daha fazla).

Bu nedenle düz motora göre uygun alacaksınız satarkende aynı paralelde sattığınız sürece sorun yaşamazsınız. Konforlu, fiyatına göre güzel bir arabadır. Yakıt konusunda yüksek oktanlı katkılı denilen 95/97 benzin koyarsanız sorun yaşamazsınız. Daha öncede belirtildiği gibi yakıtı dert etmez, performans aramazsanız sorun olmaz.

Dizel gibi biraz sesli çalışır, yokuşlarda her atmosferik benzinli gibi zorlanır. Şehir içi klima açık değilse 8 lt ortalama civarı yakar, açık ise 8.5 lt, 8.8 lt yakar. Şehir dışında ise 5,9 lt, 6,2 lt yakar.

Tupsuz fsi duzden ne derecede iyidir? Bi arkadas kagat uzerinde iyidir pratikte fark yok dedi de..

Kağıt üzerinde biri 105 beygir biri 115 beygir, pratikte fark olup olmaması kişiye göre değişiyor biraz. Pratikte fark yok ise boşuna hp yüksek araba satılıyor alınıyor herhalde.

Bu motor ile ilgili en çok söylenen, çok yakar az kaçar, yokuşta bayar performans yoktur. Düz motor bu motordan daha düşük beygir gücüne sahip, fsi motordan ortalama 1 lt daha fazla yakar, fsi gitmiyorsa düz motorun ölüyor olması lazım ama lpg takıldığı için bu motora toz kondurulmaz.

Bunları söylemekle birlikte öyle aman aman bir fark beklemeyin tabi, demek istediğim gerek alım sürecinde gerek aldıktan sonra insanlar bu algılarıyla sizin kafanızı bulandıracak o nedenle dikkate almayın. Düz motorun lpg takılması dışında hiçbir artısı olmadığı gibi lpg takmayacaksanız fsi'dan çok yakmak gibi dezavantajı da vardır.

Ornek fsi 29 bin tlye var.1.4 tsi da 35 bin tleye var. Sizce hangisi alinmali sizce. Tsi alinsa cok daha az kayip olur mu satarken.. Ya da daha hizli mi satilir..

TSI olayı tamamen farklı bir boyuta ulaştırır. Bir kere FSİ 2005 model diyordunuz, TSI daha yüksek model olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca TSİ'ın performansı ve yakıt tüketimi FSİ'a göre bariz şekilde daha iyidir. TSI hala kullanımda olan (FSİ da farklı modellerde yüksek motorlarda hala kullanımda gerçi ama) güncel bir Turbolu bir motor, performans olarak ciddi fark olur yakıt tüketimi de şehir içinde 6,5- 7,5 larda diye biliyorum. Satış zamanında ise daha çabuk gider, yüksek fiyata aldığınız için yüksek fiyata satarsınız.

Kriterler önemli, ucuz alayım, piyasada TSİ, düz motorlardan 3 aşağı alıyorsam satarkende piyasada onların fiyatından 3 aşağı satarım, performans aramıyorum, 100 km de 5-10 TL fazla veririm yakıta sorun değil diyorsanız FSİ alın. Yok daha güncel motor, hem performanslı olsun, hem nispeten yakıt ekonomisi olsun, yeni olsun, kolay satayım diyorsanız TSİ alın tabiki.

Yani 6 bin için TSİ hayli hayli değer, ama 35 bin TL ye temiz TSİ bulmanız çok zor, iyi baktırmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3976

Arkadaşımda otomatik olanı vardı 50 bin km de falan gayet temiz ve bakımlıydı ama gel gör ki ne yakıt bakımından ne de performans bakımından çok beklentiniz olmasın 1.6 103 HP Fiat Stilo ile çok kolay geçiyordum aradaki 12 bg nerede kalmış bilmiyorum bu arada Stiloda donanım olarak dolu cam tavandan berisi var ağırlığı 1300 kg üzerinde.

Hocam konuyla pek alakası yok ama stlio ile 1 depo benzinle ortalama kaç km yol yapılabiliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurr10

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3976

Arkadaşımda otomatik olanı vardı 50 bin km de falan gayet temiz ve bakımlıydı ama gel gör ki ne yakıt bakımından ne de performans bakımından çok beklentiniz olmasın 1.6 103 HP Fiat Stilo ile çok kolay geçiyordum aradaki 12 bg nerede kalmış bilmiyorum bu arada Stiloda donanım olarak dolu cam tavandan berisi var ağırlığı 1300 kg üzerinde.

Hocam konuyla pek alakası yok ama stlio ile 1 depo benzinle ortalama kaç km yol yapılabiliyor?

Hocam depo hesabı hiç yapmadım ama istanbul kahramanmaraş arasında 1100 km yolun yarısı hız sabitleyici ile 100-120 sabit kalanı hiç kasmadan yeri geldi 200 km hıza çıktım 100 km de 6.5 lt benzin yaktı.Şehir içinde ise Kahramanmaraş için konuşuyorum benzinde 8.5-9 lt altını görmek çok zor.

Bu arada deposu 58 lt ona göre hesaplayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Fsi Kotudur
    Tdi Ve Tsi dusunun Hatta Golf se Sadece Tdi Dusunun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.