Şimdi Ara

2005 yılından bugüne Türkiye'deki teknolojik ürünlerin fiyat değişimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
18.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlar tapuda görünen değeri, gerçek değeri için en az 20 ile çarpmak gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Valla arkadaş sıkıntı çekmeden almış hocam o dönem ben de ona şaşırıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gcb1903

4500 TL'ye anca internete mi girersin?

Lol oynamak için de 15 bin liralık falan lazım herhalde.

Şöyle Bf, Cod gibi oyunlar için 200 300 bin liradan başlar sanırım.
    Peki hocam yayıncı bilgisayarı için? Hem FullHD 144 fps ya da 2K 60 fps, hem de Twitch'te yayın yapacak, yeri geldiği zaman video işleyecek böyle bir bilgisayar için kaç böbreği gözden çıkarmak gerekli

Şaka bir yana eleştirirken düzgün verilerle eleştirmek lazım. 4500 TL'lik bilgisayar şuan günümüzde bile CS:GO, LOL gibi oyunları en azından FullHD de 60 FPS rahatça oynatır. Abartmanın ya da bokunu çıkarmanın bir anlamı yok. Ama şu şekilde değiştirilebilir. Giriş seviye oyuncu bilgisayarı daha 3 sene (2016 Temmuz öncesi) 2000-2500 TL iken şuan, şuan 4000-4500 TL oldu. 3 senede %100'e varan oranda zamlandı teknolojiye erişimimiz.

İnternet, mail, video izleme için hala 2000-3000 TL aralığındaki bilgisayarlar fazla fazla iş görüyor.

• Teknolojik aletlerin fiyatı nerede ise hiç değişmiyor ufak farklar var tek değişen kur farkı + vergiler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Şu an özellikle pc fiyatları çok uçuk hocam. Eli yüzü düzgün bir sistem için en az 6000 lira para ödemen lazım ancak bazı arkadaşların 90 dönemlerini şu anki durumdan daha iyi görmeleri ne bileyim bana değişik geliyor. Hayır Eceviti de biliyoruz.
  • Hayır kur düşse bile bu ulkede oyle bi grup var ki yine zam yapar yine zam yapar!Temel sıkıntı burda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akcam46 -- 25 Haziran 2019; 19:23:28 >
  • Allah sonumuzu hayreylesin

• Akcam46 A kullanıcısına yanıt
    insanları rahatlatmak, kontrol altında tutmak, gerekli görüldüğünde rahatsız etmek, isyan çıkarmanın yolu ekonomiye yapılan darbelerden geçiyor. senin grup olarak adlandırdığın bu kesim şeytan ile iş birliği yapıyor. kula hakkı yemenin zirve yapmış versiyonu. zulm etmenin firavun versiyonu. artık ne dersen de.
  • Her yıl devulasyon olduğunun kanıtıdır.

Birde şu var

Ülkede her ürüne talep artarken belli başlı ürünlere çok çok çok talep var. Malum üretim de çok az olduğu veya hiç olmadığı için arz talebi karşılamıyor. Deyim yerindeyse kalanın elinde kalıyor. Bugün aldığın ürünü 1 yıl sonra aldığın fiyattan yükseğe sararken alıcı buluyorsan o ülkede ekonominin işi bitmiş demektir. Güney afrikadan farkın yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 25 Haziran 2019; 19:44:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında teknoloji haberlerini okumak için de vergi ödeyeceğiz.

• İlk bilgisayarımı 2001 yada 2002 yılında aldım. Orta okula gidiyor boş zamanlarımda benden 10 yaş büyük kuzenimin büfesinde çalışıyordum. Yaşım şuan 30. Babam bilgisayarı istemedi çok pahalıydı hem PlayStation var diyordu ama ben çok hevesliydim. Bir şekilde annemi ikna edip aldık. Tabi tek şart ben ödeyecektim taksitleri. İlk taksidi ödemek için Sony Ericsson t100 telefonumu satmak zorunda kalmıştım. 2. taksidi ise PlayStation one ı satarak ödemiştim. Büfeden haftalık 20 lira alıyordum. Taksitlere yetmiyordu. Yanlış hatırlamıyorsam 110 - 120 küsür taksit ödemesi vardır. Sonra babam destek olmuştu. Ha birde 56 k dan çok canımın yanmışlığı da var çok yüksek faturalar geliyordu telekomdan Kısaca bence abartmadıkça her bütçeye göre bilgisayar var. Eskiden böyle birşey yoktu.
    Sistemim celeron 64mb ram di ram i sonradan 128 MB a çıkarmıştım. Birde fx5200 ekran kartı ilave etmiştim. Ne günlerdi beee

• quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Tamam işte neydi mesleğin. Yani verdiğin örnek sanki toplum o dönemde paraya para demiyordu yeni çıkan bir teknolojiyi zorlanmadan alabiliyorduya çıkıyor. Devletin memura ödediği para 300 küsürdü benim babam da kamu işçisiydi 200 küsür alıyordu. İşçi ve memur halkın çoğunluğuydu zaten o dönem. Gerçi hala öyle. Özel sektörde de çok para yoktu. İş verenler bile kriz dolayısıyla zor durumdaydı.

Alıntıları Göster
    2001 Aralik telefon fiyat listesi...

2005 yılından bugüne Türkiye'deki teknolojik ürünlerin fiyat değişimi

Yaşın kaç bilmiyorum ama hakikaten alınıyordu.Evet simdiye gore daha lukstu ama teknolijinin gelismisligiyle de alakali

Misal ben 2001 senesinde şimdinin 600 TL'sine tekabul eden bir paraya Panasonik GD93 almıstım.

Çikis fiyati da 350 TL'ymis

tumozellik.com
    Panasonic GD93 Cep Telefonu Tüm Özellikleri Çıkış Tarihi Çıkış Fiyatı | TümÖzellik.com
    https://tumozellik.com/Panasonic-GD93

6600, 2003 tarihinde 650 TL'ye satiliyordu.

tumozellik.com
    Nokia 6600 Cep Telefonu Tüm Özellikleri Çıkış Tarihi Çıkış Fiyatı | TümÖzellik.com
    https://tumozellik.com/Nokia-6600

1999'dan sonra ipini koparan telefoncu olmuştu...o zaman daha fazl para kazanılıyordu.

Ve sandığınız gibi ultra lüks cihazlar da değildi...kuponla gazeteler bile veriyordu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 25 Haziran 2019; 20:17:36 >

• 2005 yılından bugüne Türkiye'deki teknolojik ürünlerin fiyat değişimi
    2005 yılından bugüne Türkiye'deki teknolojik ürünlerin fiyat değişimi

Buyrun devam edin şimdi.

• Google'a 2002 telefon fiyatları başlığıyla girin ilk title "Geçmiş zaman olur ki " diye bir DH konusu. Tel fiyatları ile ilgili. Orayı bir inceleyin telefon fiyatlarını. Zaten bu görselin aynısı orada da var. Yani çoğu insan 100-300 arası fiyatlardan bahsetmiş. Bu bahsettiğiniz telefon 1000 lira. O konuda da var. Bu fiyata o maaşlarla herkes alamazdı o telefonu. Hani bu gün ıphone x i zorlanmadan alırsınız desen linç ederler. Bu söylediğiniz de onun gibi bir şey. 300 lira maaşla taksite girer 300 lük telefon alırsın. Ancak aynı maaşla o dönemde 1000 tl lik telefon almak hayaldir. Sizin bu telefonu nasıl aldığınızı bilmiyorum ancak ben de aynı dönemleri yaşadım. Hiç de öyle rahatça 1000 tl çıkarıp veremiyorduk bir şeylere. Ülkenin geneli böyleydi. Hani maaşlar ortada hocam. Üstte bir arkadaş sizin aksinize telefonlar o dönemde lükstü herkes alamıyordu dedi mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 25 Haziran 2019; 20:25:5 >
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    6600'ın fiyatı konusunda arkadaş yanılıyor olabilir... lüks falan değildi yav!

O yılları yasamasam neyse.

Bak GD 93 diyorum(amiral gemisi), ondan önce GD 92, GD 90, 3310, 8210 ...vs kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 25 Haziran 2019; 20:39:0 >
  • Çok zengin değildim dediniz. Siz ne iş yapıyordunuz o dönem? Geliriniz ne kadardı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Çok zengin değildim dediniz. Siz ne iş yapıyordunuz o dönem? Geliriniz ne kadardı?
    2001'de Üniversitede oğrenciydim.Herkesin elinde 8210'lar falan geziyordu, Luksluk bir şeyi yoktu...

Benimle yaşıt olanlar teyit edecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 25 Haziran 2019; 21:2:46 >
  • Peki anladım hocam.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.