< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 23 Ocak 2014; 8:45:44 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 23 Ocak 2014; 8:45:44 > |
Arkadaşlar 2008 honda civic aracımın hız göstergesi yani üstte dijital olarak yazan, benzin durumu ve hararet durumunun olduğu ekranda hız gösteren bazı rakamlar silik yada gözükmüyordu. ilk olarak kendim söktüm ekranı, direksiyon tarafı göğsü radyoya kadar sökmek gerekiyor, hatta radyoyuya yerinden çıkarmak gerekiyor biraz. sökme konusunda , orjinal radyoyu navigasyona çevirirken söktüğümden o konuda tecrübeliydim :) hız gösteren üst ekranı ilk sökmemde anormal bir durum göremedim , temizledim geri yerine taktım. ancak aynı sorun devam etti. satış sitelerinde çıkma ekranın 500 tl civarında olduğunu öğrendim. bunun üzerine internette biraz araştırma yaptım ve sorunun ekran üzerindeki lehimlerden olabileceğini öğrendim , ekranı ikinci kez söktüm , tüm lehimleri kontrol ettim , fluxla birlikte sıcak hava uyguladım ve havya ile lehimler üzerinden geçiş yaptım. eriyen lehimlerin birbirine değmemesi için ve değenleride tekrar temizlemek için en ince uçlu havya ucu ile çalıştım. en son yağsız kontak spreyi ile temizledim... şuan en ufak bir sorun yok ve silik rakamlarla birlikte hepsi gayet parlak ve sorunsuz... başına gelen arkadaş olursa aklında olsun , rakamların silik çıkması yada hiç çıkmaması sorunu bu şekilde giderilebilir.
Herşey bitti, tüm kontrolleri yaptım , ekranı yerine taktım , hepsi çalışıyor , ancak radyonun olduğu tarafta üst kaplamayı takarken vidalardan biri teybin üzerine ve oradan içeri biryere girdi. ne yaptımsa bulamadım, ufak yaklaşık 1 cm boyunda bir vida , düştüğü boşluğa baktım , vites kolunun olduğu yerdeki torpido gözünün oraya kadar uzanıyor , orayıda söktüm ama nafile bulamadım. 1 vida eksik olarak kapattım göğsü , göğüsten gelen bir ses vs yok ve göğüstede hiç oynama yok , vida bir şekilde biryerden çıkacak umarım:) bu vidanın ölçüsünü bilen bir arkadaşta yazarsa alıp bari yerine bi tane takayım... |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSidesOfMe -- 12 Ekim 2008; 22:39:56 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 26 Mayıs 2006; 9:12:43 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxy007 -- 26 Mayıs 2006; 10:58:20 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxy007 -- 26 Mayıs 2006; 11:00:26 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSidesOfMe -- 26 Mayıs 2006; 15:14:14 > |
|
|