Şimdi Ara

2007 polo mu 2011 punto evo mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozanmadrid

i20 mi punto mu peki

i20 tur bindirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

quote:

i20 mi punto mu peki

i20 tur bindirir

Daha detaylandırırsanız sevinirim artıları eksileri ile beraber

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

quote:

i20 mi punto mu peki

i20 tur bindirir

Eski kasası nereye tun bindiriyor açıklarmısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Polo polo polo. Ne var bu poloda bizim bilmedigimiz? Soyleyin ona gore satip arabayi polo alalim. 2007 araba neree 2011 araba nere. Puntoda guzel arac bence. Punto diyorum.

----Seviyesiz insanlara yorum yazmaya değmez---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omcool -- 29 Nisan 2015; 22:46:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omcool

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Polo polo polo. Ne var bu poloda bizim bilmedigimiz? Soyleyin ona gore satip arabayi polo alalim. 2007 araba neree 2011 araba nere. Puntoda guzel arac bence. Punto diyorum.

Bakın Vw fanı değilim. Size Yaşadığım bir olayı anlatiyim düşüncemin sebebini anlayacaksınız.
    Şöyle ki bir gün memlekete gidiyoruz kuzenin 2005 tdi polosuyla gitti bir de diğer kuzen vardı kendisinin Vectra sı var neyse. Memlekete 160-180 arası gittik(Hızı desteklemiyorum o ayrı konu). Dönerken kuzen bizimle gelmedi ve bir akrabanın 2008 puntosuyla geldiler. Sohbet ediyoruz neyse çok mu durdunuz baya geç geldiniz dedim. Cevabı şuydu "Yok be oğlum bu Ozan'ın arabası gibi değil 120 yi geçiyorsun sallamaya başlıyor, basamıyorsun". Sanırım anlatabildim. Içine bindiğinizde de gerek ses sistemi gerek süspansiyonu size poloyu ayrıcalıklı kılıyor.

Anladim hocam. Ancak bu arabanin gidisi bircok etkene bagli. Mesela lastikleri degistim ben. Araba yumusadi. Kasislerde daha yumusak. Ses almiyor. Ama suan 100u gecince basliyor titremeye. Balans bozuk cunku. Onla alakali olabilir. Esit sartlarda 2007 araba ile 2011 araba arasinda cok fark var diye dusunuyorum bende.

• Ben yıla göre değerlendirmek doğru bulmuyorum. Bakın şöyle bir örnek vereyim. Misal gidin bir 2001 golf 4 lere bakın birde 2005 Megane a bakın. Yaşıt hariç golf her yönden üstündür. Yıl bu kadar önemli mi ? 2006 alfa 159 lara bakın 2014 d sınıfı latittudelere bakın. Bence yıldan çok markanın birikimi gidişatı çok daha önemli. Skoda deseniz eski Skoda ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var ancak bu Yılların getirisi değil markanın değişim başarısıdır diye düşünüyorum.

• Grande Punto kullanıcısı olarak ne kadar dış görünüş olarak Evo'yu sevmesem de dolu bir Evo tavsiye olunur.
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Beğendiğim model sunroof hariç dolu bir model.

• 2008 polo sahibiyim.Şuan 2 araç arasında kalsam düşünmeden punto evo alırdım.
  • Kafamı i20 ile karıştıranlar oldu i20 2010 modelleri 2-3 bin daha fazla değer mi peki

• Mesajımı eksileyeni konuşmaya davet ediyorum. Burası bir forum. Eksileyebileceği düşünceyi bana anlatsın konuşalım paylaşalım

• quote:

Beğendiğim model sunroof hariç dolu bir model.

Tamam ozaman düşünmeye gerek yok.
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Ya da 2 3 bin daha koyup ibiza veya i20 ye mi baksam

• quote:

Ya da 2 3 bin daha koyup ibiza veya i20 ye mi baksam

İbiza için bir şey diyemem ama i20 iyi bir tercih olmayacaktır.
  • Her iki aracında kendine göre artı ve eksileri var.

En başta güvenlik açısından punto açık ara ileride (otomatik viteslerde esp standart, ncap ten 5 yıldızı var) Polo da malesef güvenlik bakımından yetersiz bir araç. (bazı modellerde ABS bile yok, otomatiklerde herhalde vardır diye düşünüyorum, ncap ten 4 yıldızı var)

İç mekan olarak punto çok daha ferah ve geniştir (özellikle arka koltuk diz mesafesi) Punto daha donanımlı ve oyuncaklı (yol bilgisayarı, city direksiyon, mp3 çalar vb.)

2. elde polo, puntoya göre daha hızlıdır ve değer kaybı daha azdır, (punto da 2. elde satışı hareketli olan bir araç ama tabi ki bir vw kadar değil)

Puntoda yarı otomatik bir şanzıman var (vites geçişlerine kararsızlık yaşanabilir ve bazen kasılma yapabilir, ''hill holder'' olduğu için geri kayma sorunu yok) polo da vites tam otomatiktir ve geçişler neredeyse hissettirmez. (bunun dezavantajı yakıt tüketimine yansır)

Bence sürüş kalitesi bakımından polo biraz daha olgun hissettiriyor, puntonun sürüşü biraz daha yapay (özellikle direksiyonu çok fazla oyun konsolu hissinde) Sessizlik bakımından punto biraz daha ileride sanki, ses yalıtımı özellikle evo da daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Durace -- 29 Nisan 2015; 12:25:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Durace

Her iki aracında kendine göre artı ve eksileri var.

En başta güvenlik açısından punto açık ara ileride (otomatik viteslerde esp standart, ncap ten 5 yıldızı var) Polo da malesef güvenlik bakımından yetersiz bir araç. (bazı modellerde ABS bile yok, otomatiklerde herhalde vardır diye düşünüyorum, ncap ten 4 yıldızı var)

İç mekan olarak punto çok daha ferah ve geniştir (özellikle arka koltuk diz mesafesi) Punto daha donanımlı ve oyuncaklı (yol bilgisayarı, city direksiyon, mp3 çalar vb.)

2. elde polo, puntoya göre daha hızlıdır ve değer kaybı daha azdır, (punto da 2. elde satışı hareketli olan bir araç ama tabi ki bir vw kadar değil)

Puntoda yarı otomatik bir şanzıman var (vites geçişlerine kararsızlık yaşanabilir ve bazen kasılma yapabilir, ''hill holder'' olduğu için geri kayma sorunu yok) polo da vites tam otomatiktir ve geçişler neredeyse hissettirmez. (bunun dezavantajı yakıt tüketimine yansır)

Bence sürüş kalitesi bakımından polo biraz daha olgun hissettiriyor, puntonun sürüşü biraz daha yapay (özellikle direksiyonu çok fazla oyun konsolu hissinde) Sessizlik bakımından punto biraz daha ileride sanki, ses yalıtımı özellikle evo da daha iyi.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Punto daha iyi bir tercih gibi duruyor

• Polo al hocam ciddiyim punto üretimi duruyor istikrarsız firmadan araba alınmaz

• Böyle giderse seçim yapamıcam galiba :)

• aralarında segment farkı olsa anlayacağım ama aynı segmentteki 2 aracın niye gidip de eski olanını alayım ki ?
    bence punto alın. yeni yenidir.
  • Punto yeni olduğu için daha az masraflı olur ve bakım maliyetleri de vw ye göre düşük olacaktır

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.