Şimdi Ara

2007 S80 D5 Bakım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 yıl önce 2007 model 85,000 km de S80 D5 almıştım,
    Araç şu anda 120,000 Km oldu ve bildiğimce triger değişimi gerekiyormuş,
    Ayrıca son bikaç bin kilometredir gaza yüklenince arıza lambası yanıp araç turbosunu iptal ediyor ve 120 km hıza zorla ulaşıyor,
    Sonra 10 dk stop edince düzeliyor normale dönüyor ama netice itibariyle bu nasıl bir sorun bilemiyorum ve araç ile 150 km hızları gördüğümde bu arıza sürekli gelir oldu,

B, önceki bakımı Maslak Evo da yaptırmıştım ve o zamandan sölemişlerdi 120.000 de triger değişimi gerektiğini ve yaklaşık maliyetinin 2000-2500 TL olduğunu,

Netice olarak aracımda triger değişecek, 10bin periyodik bakım yapılacak ve bu motor arıza sorununa çözüm bulunacak ama yetkili servislerde yüksek bedel ödemek istemiyorum, bu motor konusunu volvo servisi olmayan 2 yere gösterdim bilgisayarları motordaki arızayı görmüyor !!

Bildiğiniz, tanıdığınız, güvendiğiniz özel volvo servisleri (donanımlı) varmı özellikle istanbul avrupa yakasında,

İlginize şimdiden teşekkürler,

Not: Ayrıca bu aracı satmayı da düşünüyorum ilgilenenlere duyurulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpi -- 27 Haziran 2012; 15:25:57 >

• Florya'da Emrecan Volvo Özel servisi var. Kullandıkları yazılım yetkili servistekilerle aynı. İstersen oraya bakabilirsin.

Ayrıca 2500 tl.triger değişimi için uçuk bir rakam. Benim s60'ın trigerini Maslak'ta bir özel servise değiştirtmiştim. Yağ ve filtre değişimlerini de gitmişken yaptırmıştım. Ve 650 tl tutmuştu hepsi.

Sorunun ise belki dizel partikül filtresinden kaynaklanabilir.
  • Çok teşekkür ederim
  • Merhaba,

Bende de D5 motorlu XC 60 var. 120.000 de Triger ve V kayış ile rulman - kasnakları değiştirdim. 5 parça set 340.- TL. Ankara ZNT Volvo firmasından aldım, kargo ile gönderdiler. Aracınızın garantisi dolduysa, parçaları alıp güvendiğiniz bir ustaya değiştirme işlemini yaptırabilirsiniz.

Aracım şu anda 125.000 km. de, partikül filtresi sorunu başladı. Servisteki parça fiyatı 3200 TL. Bu filtrelerin temizlenebildiğini duydum. Bu sorunu yaşayan ve çözüm bulabilen bir arkadaşımz var ise lütfen paylaşsın.

Saygılar.
  • Maslak Oto Sanayi - Gençler Volvo - Bülent Usta'yı öneririm. Eski aracım C70 T5'i ve çok yakın arkadaşımın 850 T5'i götürüyorduk, çok memnun kaldık, esnaf olarak da insan olarak da on numaradır.

saygılar.
  • @mmusluer:

partikül filtresini iptal edebilirsiniz
  • ankarada bakım için önerilen bir yer varmı yada uzak durmamız gereken bir servis
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.