Şimdi Ara

2008 City 1.4 Elite CVT otomatik nasıl? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
23.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dietherbohlen

kısa bi süre manuelini kullanmıştım çok yumuşak ve sakin bir araç. temizse alınabilir bence ikinci el araç fiyatlarının durumu malum, binin içinize sinerse 3e 5e bakmadan alın derim

Hocam araç yakın bir ilde bu hafta gidip bakacağım bakalım. Adamın dediği gibiyse (başka kaza bela arza çıkmazsa) almayı düşünüyorum. Bende uzun süredir bakıyorum. Bir Scenic kaçırmıştım böyle 300 500'e baktığım için bu defa aynı hataya düşmeyeceğim inşallah...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmysterious

Arkadaşlar bundan önce birkaç sorumda oldu anında cevaplandı şimdiden bu soruma cevap verecek arkadaşlara da teşekkür ediyorum.

2008 Model Honda City Elite 1.4 CVT otomotik vites (7 ileri şanzuman F1 direksiyondan kontrol) bir araba buldum. Araba 80.000'de tüplü rengi GRİ. Orjinal deri koltuk, navigasyon geri görüş kamera sistemi, renkli cam. 4 tane sıfır kışlık lastik 4 tanede %70 80 temizlikte yazlık lastik verecek.

Aracta ufak bir kaza varmış. Sağ arka çamurluk ve kapıya birisi vurmuş. 10 15 cm kapı ve çamurluk göçmüş ama çekilip düzeltilmiş ve boyanmış. Sol arka kapı ve çamurlukta da cizikten boya var diyor satıcı. Diğer hiçbir yerinde boya kusur yok dedi. Benim için çok fazla önemi olmayan boyalar. Ciddi bir kaza haricinde (şaşilerde düzeltme ve oynama olmadığı sürece) orjinal değişim ve boyayı fazla önemsemiyorum. Arabaya expertiz yaptırmadan almayı düşünmüyorum bunuda belirteyim.

Bu şartlarda araba için maximum kaç Tl vermeliyim. Adam pazarlıksız 23500 diyor ama en fazla 250 tl iner gibime geliyor. 23000 çok çok zor gibi.

Bu aracı tavsiye eder misiniz yoksa ederinin üstünde mi istiyor? Daha önce hiç Honda kullanmadım çevremde de kullanan yok. Birinin tavsiyesiyle arabayı gördüm. Bu aracı kullanan tavsiye edebilecek var mı? Sonuçta temiz olduktan sonra japon arabası sıkıntı çıkarmaz diye tahmin ediyorum yanılıyor muyum?

Hocam bikaç aydır bende bu arabayı almayı kafama koydum. Kullanıcı yorumlarını okurken kendimi burada buldum. Gerçekten bende çok kişiden tipi hariç hiçbir olumsuz yorum almadım araç hakkında. Buradaki kullanan arkadaşlarda gerçekten benim duyduklarımı yazmış buraya. 23 civarında bir fiyata aldıysanız otomatik olduğundan fiyat uygun geldi bana. Ama ne zamandır bakıyorum, boyasız, değişensiz, hasarsız modellerin fiyatı biraz yüksek. Hatta memleketimde 26 bine 2007 elite model otomatik var, onu bile almayı düşünüyorum.

Eğer siz aldıysanız ( öncelikle hayırlı uğurlu olsun. ) buradan yardımcı olurmusunuz? Araba nasıldır, alırken nerelerine dikkat etmek gerekir yazarsanız çok memnun olurum.

•  2008 City 1.4 Elite CVT otomatik nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlkerDiyeBiri

Hocam bikaç aydır bende bu arabayı almayı kafama koydum. Kullanıcı yorumlarını okurken kendimi burada buldum. Gerçekten bende çok kişiden tipi hariç hiçbir olumsuz yorum almadım araç hakkında. Buradaki kullanan arkadaşlarda gerçekten benim duyduklarımı yazmış buraya. 23 civarında bir fiyata aldıysanız otomatik olduğundan fiyat uygun geldi bana. Ama ne zamandır bakıyorum, boyasız, değişensiz, hasarsız modellerin fiyatı biraz yüksek. Hatta memleketimde 26 bine 2007 elite model otomatik var, onu bile almayı düşünüyorum.

Eğer siz aldıysanız ( öncelikle hayırlı uğurlu olsun. ) buradan yardımcı olurmusunuz? Araba nasıldır, alırken nerelerine dikkat etmek gerekir yazarsanız çok memnun olurum.

Hocam arabayı almadım çünkü expertizde söylendiği kadar temiz çıkmadı malesef. Bence tipide sorun olmamakla birlikte binici için ideal ötesi bir araba. Hele ki elite versiyon temiz kazasız belasız birşey bulursan kesinlikle al.

Araba alamaya niyetlendiğim dönem En az 5 - 6 City bakmışımdır ama uygun fiyatlıların hepsinin ciddi hasarları vardı malesef. Benim maximum 23000 bütçem vardı ama en düşük 8000 tl hasarı olan bir araç denk geldi o paraya. Milletin hurdasını alacağa hiç almam dedim. Zaten benim için araba öyle olmazsa olmaz birşey değildi onun için erteledim.

Malesef 2. el nasip işi. Dürüst satıcı çok az. Herkez arabasının kusurunu bildiği halde söylemiyor. Expertizde çıkınca hocam o birşey değil her arabada ufak tefek şeyler çıkar gibi laf çevirmeler oluyor. Bende bu konularda biraz kılım. Doğru söylesin almayı düşünmezsem kimse kimsenin zamanını almasın değilmi?

Neyse konu dağılmasın hocam çok doğru bir yoldasın bence City seçiminde. Elite edition almaya özen göster olmazsa Confort olsun ama sport mporta bulaşma. Kmsi düşük kazası belası olmayan arabayı bulursan hiç düşünme derim ben. Bu arabayı kullanan kolay kolay satmıyor. Satıcının arabası temizse arabaya çok uçuk fiyat isteyenler bile var. Boş özelliksiz arabalara aynı fiyatı vereceğine honda kalitesi ve motorunu kullan. Benim birkaç kullanan arkadaşımda var City hepsi memnun çünkü ne istediğini biliyorlar.

Umarım temiz bir araç bulursun. Elite öncelikli olmazsa Comfort al. Bulabilirsen düz vites öncelikli otomatikte al. Düz vites daha seri ve verimli kullanıyor daha iyi bir sürüş keyfi sunuyor, otomatik herşeyi kendi yapıyor, aile için alıyorsan ve eşinde kullanacaksa kesinlikle otomotiğe yönel.

Tekrar hayırlı uğurlu olsun

• Hocam öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı. Bende sizin gibi aylardır Honda City Elite modeline bakıyorum ve bu fikrimden kimse geri döndüremez. Bütçem şu an belli olmadığı için kesin bişey söyleyemiyorum ama sizin gibi 23 bini bulursam borç harç bulup memleketimdeki 2007 Elite otomatiği almayı düşünüyorum. 26 bin istiyor ama satıcıyı tanıyan bir yakınım kesin vardır ;) 24 - 25 Binden aşağı olan otomatikler biraz şüpheli geliyor bana ayrıca. O yüzden bildiğim biyerden almak istiyorum.

Dediğiniz gibi 2. el nasip işi olduğundan otomatik almayı hala netleştiremedim kafamda. Sürüş keyfi açısından çok iyi olur aslında, uzun yolda elimi sürmem, direksiyondan ayarlar giderim. Ayrıca eşime de ehliyet alıcaz yakında onun içinde kolaylık olur diye düşünüyorum. Elite modelinin Edition olanını nasıl ayırt edicez ben ilk defa duydum sizden. Birde Elite modelinin tamamında ESP var mı? Nette bazıları işaretlemiş bazıları işaretlememiş, var mı? yok mu? bende anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerDiyeBiri -- 28 Şubat 2013; 8:49:19 >

• Yazdıklarınızı okudum, hayli bilgilendirici oldu. Bir süredir bende Honda City Elite cvt almak istiyorum ancak satılık olanlardan temiz olanların fiyatları bir hayli pahalı, temiz bir city elite otomatike max kaç lira vermeliyiz. Bütçem maksimum 25. Bildiğiniz tanıdığınız elite otomatik varsa ses edin. Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: aduzdag

Yazdıklarınızı okudum, hayli bilgilendirici oldu. Bir süredir bende Honda City Elite cvt almak istiyorum ancak satılık olanlardan temiz olanların fiyatları bir hayli pahalı, temiz bir city elite otomatike max kaç lira vermeliyiz. Bütçem maksimum 25. Bildiğiniz tanıdığınız elite otomatik varsa ses edin. Selamlar

25 bine temiz bir CVT otomatik bulabilirsiniz. Nette o fiyatlarda servis bakımlı, hiç parçası değişmemiş, boyasız bi araba bulabilirsiniz. Bulunduğunuz ilde varsa gidip görebilirseniz daha güzel olur tabi. Ama 23 binden aşağı olan otomatiklerden ben şahsen şüpheleniyorum ve hiç ilgilenmiyorum.
  • quote:

quote:

Yazdıklarınızı okudum, hayli bilgilendirici oldu. Bir süredir bende Honda City Elite cvt almak istiyorum ancak satılık olanlardan temiz olanların fiyatları bir hayli pahalı, temiz bir city elite otomatike max kaç lira vermeliyiz. Bütçem maksimum 25. Bildiğiniz tanıdığınız elite otomatik varsa ses edin. Selamlar

25 bine temiz bir CVT otomatik bulabilirsiniz. Nette o fiyatlarda servis bakımlı, hiç parçası değişmemiş, boyasız bi araba bulabilirsiniz. Bulunduğunuz ilde varsa gidip görebilirseniz daha güzel olur tabi. Ama 23 binden aşağı olan otomatiklerden ben şahsen şüpheleniyorum ve hiç ilgilenmiyorum.

İnternette fiyat konusu biraz sıkıntılı, özellikle sahibindende fiyatlar 27 küsüre kadar çıkıyor ve bu marka ve modelden oldukça az satılık var. Örneğin;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sifir-km-degerinde-araba-30000km-de-garaj-arabasi-106895580/detay/

bu ilandaki model temiz görünüyor ve dediği gibi temizse bile 26500 yüksek bir fiyat ve pazarlık başlangıcı olması açısından sorun yaratmaz mı veya fiyat ortalama ne olmalı?

• quote:

quote:

quote:

İnternette fiyat konusu biraz sıkıntılı, özellikle sahibindende fiyatlar 27 küsüre kadar çıkıyor ve bu marka ve modelden oldukça az satılık var. Örneğin;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sifir-km-degerinde-araba-30000km-de-garaj-arabasi-106895580/detay/

bu ilandaki model temiz görünüyor ve dediği gibi temizse bile 26500 yüksek bir fiyat ve pazarlık başlangıcı olması açısından sorun yaratmaz mı veya fiyat ortalama ne olmalı?

Bu araba temiz görünüyor, fiyat biraz pahalı, fakat diğer örneklere bakıldığında 30 bin KM'de bu kadar temiz arabayı tercih ederim ben fiyatına bakmam. Tabi dediği gibi hiç bir kusuru yoksa, 26 bine pazarlıkla inebilir bence. Şahsen benim 25 bin TL cebimde olsa alacağım tercihlerden birisi olabilir bu araba, bi şekilde üstünü tamamlarım yada 25 küsürlere indirebildiğim kadar indiririm.

• 2008 model CVT elit kullanıyorum.aldığımda 4 lastik değiştirip periyodik bakımlarını yaptırdım.rutin bakımlarını düzenli yaptırdıktan sonrasında da hiç servis yüzü görmedim.CVT çok keyifli.vites geçişleri hissedilmiyor.Yol tutuşu fena değil.Yalnız virajlara sert girmemek lazım araçta ESP olmadığından savuruyor.Tavsiyem 195/60/15 ölçülerinde lastik almanız.Fabrika değerlerinin biraz üstü ama nispeten yol tutuşu daha iyi oluyor.motor 1.4 ve 83 bg olduğundan seri bir araba değil ancak şehir içinde gayet yeterli.manuel olanı0/100 km değerlerine 12 sn.de çıkarken, CVT 14 sn civarında çıkıyor.Araçta kullanılan malzeme kalitesi iyi.Koltuklar rahat.500 lt gibi bagaj hacmine sahip ve arka koltuklarıda yatırınca dahada genişliyor.elit modelinde ekstradan otomatik katlanır aynalar, çelik jant, sis farı ve fazladan 2 hava yastığı (toplamda 4 hava yasığı) bulunuyor.Üzerinde yazmasada ses sistemi sony. Şunu söylemeliyim ki kendi segmentinde parasına göre alınabilecek en iyi araçlardan.Tavsiye edilir...

• 2008 Model Honda City Elite Otomatik aracım var. Sıfır aldım ve hala kullanıyorum. Tip olarak biraz eleştiri almış. Ama ben en çok tipini seviyorum. Bence piyasada bir dünya tipsiz araç var. Öncelikle bu aracın artılarını söylim.

1- Bağaj acayip büyük. Doldur doldurabileceğin kadar.
    2- Yakıt tüketimi çok tasarruflu. 2011 yılında 70 TL.'lik benzinle 550 Km.yol gittim. (Şehirlerarası) Şehiriçi tüketimde kontak kapama ve açma durumuna göre yakıt tüketimi değişkenlik gösteriyor. Çünki ilk marşta hatırı sayılır benzin alıyor motor.
    3- Bakımlarını serviste değil özel servislerde yaptırdığınızda en maksimum 250 TL.ye patlıyor. Özel serviste yaptırmanızı öneriyorum. Çünkü her parçası orjinali ile değiştirebiliyorsun. İlk bakımlarını Honda servisinde yaptırmıştım. Birçok parça sahte ve kalitesiz kullanılmış. Oysaki 2 katı ücret ödememize rağmen.
    4- Yan aynalar elektrikli olması büyük avantaj. Hatta kumandaya entegre yaptırdığın zaman aracı park edip kapattığında otomatik kapanıyor.
    5- Bendeki modelde orjinal koltuk kılıfı var. Kılıf gerçek koltuktan ayırt edilemiyor. Aracı alırken ekstradan eklettim.
    6- Yine ekstra olarak aracı satın aldığımda kolçak eklettim. Rahatlık arıyorsanız büyük rahatlık sağlıyor.
    7- Eksoz kafası diğer modeller gibi ince değil kalın eksoz buda görünümü biraz daha yumuşatıyor.
    8- 7 ileri şanzıman ve joistik kontol muhteşem bir konfor.
    9- Arka koltukların değişik şekillerde katlanması ve tamamen yatırılması da çok önemli bir özellik. Zaten bağajda çok büyük. Arka koltukları tam yatırdığında iki kişi yan yana çok rahat uyuyabilir. Kısacası yatak oluyor. :)
    10- Bendeki model 110 beygir. Yukarıda seri olmadığı yönünde bir açıklama okudum. Araç bence çok seri. 0'dan 100'e öyle dedikleri gibi 14 saniye gibi bir sürede çıkmıyor. Bu süre çok çok daha kısa. Özellikle Spor vites seçeneğinde çok daha seri.

Aslında ben aracımı anlatmakla bitiremem. Şuan 58000 Km.'de işe gidip gelirken kullandım. Hiç kazam yok. Bir tane var. Ama oda önemsenmeyecek kadar küçük.

Böyle bir araç fiat'ın saçma salak araçları ile bile kıyaslanamaz. Araca yol bilgisayarı, 10 airbag, far sensörü, yağmur sensörü koymakla o aracın kaletisini arttırmaz. Konulan bu özelliklerin çoğu kullanılmıyor dahi. Cam yağmurdan görünmez yağmur sensörü devreye girer. Gölgeden geçerken farlar yanar. Airbag desen bir dünya arabam oldu hiç kullanmak nasip olmadı olmasında. Ama kullanılan araçları da gördüm. Fiat brava diye salak bir araç var anahtar teslim fiyatı 63 bin küsür. Dahasını siz düşünün. Renault da araba değil. Araba Hondadır. Sağlamlık arıyorsan ve çukura girince yol bilgisayarı bozuldu demek istemiyorsan City'den şaşma. 8 Yıllık bir tecrübe ile sabit. Bundan önceki aracım C3'tü ve yok yoktu ama aslında araçta yokmuş. Bu aracı alınca anladım.

• 2007 model city 1,4 comford otomatik vites v1 şanzıman 23,500 fiyatı pazalık payıda var araç ön kaput çamurluk degişmiş agır hasar kaydı yok motor yürüyen şanzımanda sıkıntı yok sorunsuz 90 binde araç hoşuma gitti önerilerinz nelerdir alınırmı araç bu fiyattn aşagı inerler ama iki degişen var motor iyi durumdaymış
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.