Bence kesinlikle bu araçlar ve modeller açısından mondeo nun rakibi yok. Bence de mondeo.
Mondeo yu tek gecıyorum hocam.
kuzu kurdun yol fordun.
quote:
Orijinalden alıntı: R1Z406
Arkadaşlar siz olsanız Türkiye şartlarında 2008 1.6 mondeo mu ? 2008 1.6 vectra mı ? 2005 1.6 pasat mı? Bu araçları kullanan veya hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana yardım ederlerse sevinirim LPG taktırmayı düşünüyorum.
1-)Güvenlik 2-)yakıt 3-)Konfor 4-)Yol tutuşu 5-)Parça kalitesi 6-)Çok fazla masraf çıkarmayan 7-)Gerektiğinde Performans
1- mondeo tam güvenlik donanımı ile bu konuda avantajlı. vectra elegance olursa alınır. passat eski bir model bu konuda bu araçlardan geride.
2- yakıt üç aşağı beş yukarı hepsi aynı yakıtı harcar. bu konuda üstün olan araç yok aralarında.
3- konfor olarak mondeo iç hacmi daha geniş. özellikle arka diz ve baş mesafesinde. süspansiyon ise passat yumuşak olduğu için iyidir. ama handikapı bir sonraki adımda ortaya çıkıyor. vectra ne konforlu ne sert bir araç iç hacmi mondeo kadar ferah değil.
4- mondeo bu araçlarda 1 gömlek daha iyi. karşılaştırma yapılan tüm testlerde rakiplerinden daha iyi. direksiyon sistemi de çok hassas. vectra 2. sırada. passat knforlu süspansiyonların dezavantajını burada yaşıyor.
5- passat kaliteli gibi dursa da. mondeo yabana atılamaz.
6- passat eski model olduğu için masrafı doğal olaak daha fazla olur.
7- gerektiğinde performans hiçbirinde yok. bu kadar para verdim D segmenti araç alıorum diye sakın boyle bir beklentiye girmeyin. bu araçların amacı sakin uzun yol kullanımı.
genel olarak mondeo daha yeni teknolojisi ve yol tutuş üstünlüğü ile bu karşılaştırmanın net galibi.
ayrıca trend mondeo bile yeterli donanıma sahiptir. passat alırken donanıma dikkat etmek lazım. exclusive bulunursa iyi bir fiyat avantajı varsa alınabilir. yoksa comfort ve trend passat mondeo yerine terci edilecek bir araç değil. vectra elegance makyajlı kasa bulabilirseniz tercih edilir.
ayrıca 2. el alırken yukarıda sayılan ozellikelrin dışında da kriterler devreye girer. temizlik ve bakım durumu onemli.
Yaş ve donanımdan dolayı mondeo Alırsanız titanyum modelini alın
mrb mondeo yerine passat ve vectra düşün derim mondeo eniştemde vardı lpg ye uyum sağlamadı hemde prins var sık sık proplem çıkardı,vectra passat güzel ama piyasa uçuk 2008 vectralara 36-37 diyorlar geçen sene en kralı 33 idi,bana kalırsa passat en azından vw hem konforlu hemde vectradan debriyajı daha iyi
quote:
Orijinalden alıntı: seko40
mrb mondeo yerine passat ve vectra düşün derim mondeo eniştemde vardı lpg ye uyum sağlamadı hemde prins var sık sık proplem çıkardı,vectra passat güzel ama piyasa uçuk 2008 vectralara 36-37 diyorlar geçen sene en kralı 33 idi,bana kalırsa passat en azından vw hem konforlu hemde vectradan debriyajı daha iyi
bilende konuşuyor bilmeyende bir sürü insan var mondeoya lpg taktıran ve sorunsuz binen piyasadan kalkmış vectrayı güncel kasa mondeoya tercih ediyorsun bari onu buraya yazıp insanları yanlış yönlendirme benim şimgiki aracım mondeo bundan önce vectram vardı mondeo her yönden vectradan üstündür (şekil, serilik, genişlik,konfor,yol tutuş vs) passata gelirsek piyasası mondeo ya göre çok iyi çabuk satılacaksa tabiki pasat alınmalı ama uzun yıllar binilecekse ben mondeo derim
tek kelimeyle mondeo
Passat konforu ikinci eldeki degeriyle one cikar.
Bence vectra. Lpg ye de uyumludur. Mondeo yu bir turlu sevemedim. Belkide o daha iyidir ama vectra derim. Ayrica passat falan yalan. 2005 model araba alacagına 2008 alırsın. Passat en son secenek olsun bence.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme