Şimdi Ara

2009 Civic ve 2009 City arasinda kaldım yardim. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şehir içi ekonomi bakımından city almakta faydavar masrafı hertürlü civic ten az olacaktır
    yılda bir sefer uzunyol için civic alınmaz diyorm city 100hp motoru hb civic'i bile uçuruyor
    160km hız yapabilen araç oldukça performanslı sayılır city gerekince 200km hıza çıkabilir
    bir de ülkemizdeki yollar arabadan soğutuyor 55 yanak lastikli araçlar bile çukurlarda çok
    rahatsız edici kangoo türü bişey almak lazım 65 70 yanak belki uzun ömürlü olabilir
    edit= 175/65/15 lastikli bir city evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N KUL -- 26 Mayıs 2009; 23:58:03 >
  • city ile civic kıyaslanamaz bile
  • Elbetteki civic city den daha iyi ama ,donanım ve yakıt tasarrufu olarak city daha yüksek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: djkarakan

Elbetteki civic city den daha iyi ama ,donanım ve yakıt tasarrufu olarak city daha yüksek.

Aracı sen üretmiş gibi konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun, çünkü aradaki farkları honda nın sitesinden bakarak görebilirsin.

Bilip bilmeden sallamayın, insanları yanıltmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MegaWolt38

quote:

Orjinalden alıntı: djkarakan

Elbetteki civic city den daha iyi ama ,donanım ve yakıt tasarrufu olarak city daha yüksek.

Aracı sen üretmiş gibi konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun, çünkü aradaki farkları honda nın sitesinden bakarak görebilirsin.

Bilip bilmeden sallamayın, insanları yanıltmayın.

Niye boş konuşuyorum söylermisiniz?
    Ben zaten önce hondanın sitesine girdim baktım ondan sonra yazdım yanlışım olmasın diye.
    Siz ilk önce hangi iki aracın hangi versiyonu için fikir istenmiş bence onu okuyun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djkarakan -- 27 Mayıs 2009; 19:35:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MUTLUBEY

2009 Civic dream düz ( oda 15 haziran öncesi gelirse) ve 2009 city ES düz arasında kaldım.

Şu an ellerinde bol miktarda city var fakat civic yok, 15 haziran öncesi geleceği söyleniyor.
    Birbirine kıyaslarmısınız, kabaca aradaki farkları biliyorum. Genel olarak şehir içinde kullanacağım. Ağırlıklar arasında 100 kg fark var.
    Güvenlik , kullanım vs. açısından değerlendirirmisiniz. Siz olsanız ne tercih ederdiniz ?

Civic'in TR imajı oldukça abartılı. City almak biraz riskli. Bu tarz ufak araçlardan hoşlanmayan biri olsam'da City daha makul geliyor bana. Özellikle sedefli beyaz benim seçeneğim olabilirdi. Ama yine de her zaman büyük araba almakta fayda vardır. Bence buradaki tavsiyeleri bir kenara bırakın ve istediğiniz aracı alın. Çünkü biz sadece önerici olacağız ama siz araçla uzun bir süre geçireceksiniz aldıktan sonra....

• ben de city sahibiyim ("yenisiyle aralarında çok fark var" diyen çıkacak olsa da bir referans olursa eski kasa city sahibiyim); city alırken beni etkileyen şey "fiyat/perfrmans oranı"ydı; eski city tipini "hiç" beğenmeyenler çıksa da "sırf tipi yüzünden bir arabaya para harcayamayacak" veya "özelliklerini çok beğendiği bir araçtan sırf tipi yüzünden vazgeçemeyecek"; zar zor kazandığı parasını sadece estetik olarak değil; kendisine sunulan konfor-kalite-donanım olarak da almak isteyecek insanlar için biçilmiş kaftandı (tercihini bu yönde kullanmayan da olabilir; ama kullanan da bana göre oldukça mantıklı bir iş yapmıştır); yeni city'nin dış estetiği başta olmak üzere pek çok yenilikle geldiği doğrudur; ancak fiyat en donanımsızı da olsa her hangi bir civic'le aynı olunca insan düşünmeden edemiyor; bence civic'e binip bir kere kullanan insan diğer araçlara biraz zor bakar; aracımdan "oldukça" memnunum; ama aracımı alırken de "biraz daha param olsaydı civic alırdım; üzerine biraz daha olsa type R; biraz daha olsa CRV; biraz daha olsa accord; biraz daha olsa büyük bir ihtimalle s2000 alırım" diyordum; hala tam aynı olmasa da benzer düşünüyorum; eğer fiyatı civic'in başlangıç fiyatlarıyla yarışıyorsa ben olsam city almam; direkt civic alırım; civic'in çok büyük ihtimalle city'den çok daha önce kasa değiştirek olması bir eksi olabilir belki; diğer taraftan eğer araca honda'nın diğer pek çok marka gibi "çıplak araç" satma alışkanlığının olmadığı; civic'in en donanımsızının bile pek çok firmanın orta donanım seviyesine denk geliyor olduğu düşünüldüğünde civic dream ile city üst donanım paketi arasında "aracın kullanım zevkini - verdiği kalite hissini" kapatacak donanım farkı olacağını sanmıyorum; civic benim gözümde de "diğer araçlardan" "biraz dah" farklı bir yerde...

• eski city'nin negatifi tip(kıç)+yol tutuş

gerisi : perfectomento
  • quote:

Orjinalden alıntı: caucass

city ile civic kıyaslanamaz bile

civic= carterham tvr
  • kardeş bende 2007 civic ve 2009 cıty var ama sana tavsiye alacaksan civic al derim
  • bende yeni city LS,arkadaşımdada civic premium otm var.ikimiz de araçlarımızdan memnunuz.ancak şu kadar var ki benim de 41300 TL'm olsatydı ben de civic'i tercih ederdim.Ama ben ancak 29800 ü dengeltebildiğim için ayağımı yorganıma göre uzarıp city'yi tercih ettim.Ama civic'in dream deği de mümkünse premiumunu tavsiye ederim.tabi bütçe işi.City de kendi sınıfındaki Hyundai accent era,Fiat Albea sole,Renault symbol ile falan kıyaslanamıyacak üstünlükte tartışmasız.ama civicle kıyaslanır ve civic bir gömlek üstün gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: barkodd

...eğer fiyatı civic'in başlangıç fiyatlarıyla yarışıyorsa ben olsam city almam; direkt civic alırım; civic'in çok büyük ihtimalle city'den çok daha önce kasa değiştirek olması bir eksi olabilir belki; diğer taraftan eğer araca honda'nın diğer pek çok marka gibi "çıplak araç" satma alışkanlığının olmadığı; civic'in en donanımsızının bile pek çok firmanın orta donanım seviyesine denk geliyor olduğu düşünüldüğünde civic dream ile city üst donanım paketi arasında "aracın kullanım zevkini - verdiği kalite hissini" kapatacak donanım farkı olacağını sanmıyorum; civic benim gözümde de "diğer araçlardan" "biraz dah" farklı bir yerde...

Bence aradaki farkı kapatacak bir donanım farkı var: "Cruise control" , bu önemsiz gibi gözüken donanım şehir dışı uzun yolda inanılmaz bir avantaj, 2 saat yoldan sonra arabadan inince sağ ayağımı hissetmezken, şimdi sanki araba kullanmamış gibi oluyorum.

Bu yüzden Civic Premium ile City ES arasındaki 7000 TL farka göre, şehir içi yakıt tüketimindeki avantaja bakılırsa bence City daha avantajlı.

• Civic in dream ını alma derim
    az daha paran varsa daha donanımlısını al derim.
    Yoksa yeni honda city al daha donanımlı olur ve cebine para kalır.Hesaplarsan o parayla
    yaklasık 1 yıl arabana koyacak benzin alıyorsun
    . ayrıca bence yeni honda city nin önü civic ten daha güzel.

Tabi şimdi city almaya karar verirsen o zaman seni yeni bi soru karşılayacak
    honda city mi chevrolet cruze mi?:)

2009 Civic ve 2009 City arasinda kaldım yardim.

[simage]http://images.paultan.org/images2/SS_Chevy_Cruze_1.jpg
    [/simage]
  • chevrolet mi?
    batan geminin malı olmasın hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: hozturan

chevrolet mi?
    batan geminin malı olmasın hocam

Benden sadece öneri, eğer civic alınmayacaksa
    City ve cruze arasında seçim yapılmalı.
    Cruze'un güvenliği artırıldı, ağır araba zaten ANCAP ten 37 üzerinden 35.5 aldı
    Euro Ncap e de yakında girecek.
    Arabanın lansmanında ve tanıtım bröşürlerinde sürekli güvenlikten bahsediliyor.
    Euro Ncap ten de iyi sonuc alacağı kanısındayım.

Dışı Honda City kadar güzel
    İçi Honda Cityden daha güzel
    Donanımları Honda Cityden daha iyi.
    Yakıt Honda City den daha fazla.
  • Civic alınmayacaksa Cruze alınmaz.
    City alınmayacaksa belki..

quote:

Orjinalden alıntı: Dallassimo

• quote:

Orjinalden alıntı: hozturan

Civic alınmayacaksa Cruze alınmaz.
    City alınmayacaksa belki..

quote:

Orjinalden alıntı: Dallassimo

Ben de öyle dedim zaten. Eğer donanımlı bir civic e para yetiyorsa düşünmey gerek yok zaten.
    Fakat city alınmaya karar verildiyse. eğer city alınacaksa.almaya gitmeden önce bir de cruze u görmede fayda var
  • yeni city'yi hiç kullanmadım (honda bayileri sağolsun; bir ara satın almak için bile araç bulunmuyordu; ki test aracı bulmak ne mümkün...); ancak honda'dan ÖTV indirimi dönemindeki bu anlamsız ve saçma sapan zam yaklaşımlarından sonra iyice soğuduğum dönemlerde hem oldukça etkileyici dış görünümü; hem tatminkar donanımı; hem de yeni bir model olması hasebiyle Chevrolet Cruze'yi ciddi ciddi düşünmüştüm; hatta ilk gelen partiden almayı düşünüyordum; aracı gördüğümde en az fotoğraflarındaki kadar etkileyici buldum; biraz toyota; biraz bmw; biraz honda havası; ama hepsini birleştiren etkileyici bir güzelliği var; içi de gerçekten fena sayılmaz; ancak aracı kullanmak için ilk içine oturduğumdan itibaren yadırgadım arabayı; aracın estetiğinden sonra en beğendiğim özelliği içeriye gerçekten çok az ses alması oldu; ancak onun dışında sürekli bahsettikleri ve hep civic'in 125 beygirinin arkasına koyup "bizi bu alanda geçen sadece civic var; diğerlerinden çok öndeyiz" diye övündükleri o "113 beygir"i "hiç" hissedemiyorsunuz; motor performansından memnun olanlar vardır mutlaka; ancak bu özellikle vurguladıkları bir nokta olduğu için söylüyorum; klasik bir general motors klasiği; motorun "adı" "performansı"ndan büyük (ne demek istediğimi 1.4 90 beygir astra ve eski kasa honda city kullanmış olan bilir; benim aracım 1.4 83 beygir ama astranın 90 beygirlik motorundan "çok çok" daha tatminkar); aracın koltuklarından-iç mekanın ferahlığından da hiç memnun kalmadım; aracın görüntüsü standardın-alışılmışın çok üstünde; ancak iç mekan rahatlığı estetiğinin oldukça gerisinde geldi bana; test sürüşü yaptığım 15-20 km'lik mesafede yokuş yukarı çıkmayı bırakın aracın burnu biraz yukarı doğru olduğunda araç kalkmakta-hızlanmakta zorlanıyor; yokuş aşağıysa her araçta olduğu gibi çok seriymiş gibi görünüyor (test sürüşü yaptığım yoldan bir müddet sonra tesadüfen kendi aracımla geçerken aracı hiç adetim olmadığı üzere test sürüşünde cruze'yi kullandığım gibi kullandım; arada "200 cc" ve "30 beygir" fark olmasına rağmen belki biraz abartı gelecek ama benim aracımın pek aşağı kalır bir yanı olduğunu sanmıyorum); honda civic içinse ek başlık açmaya gerek yok; bizde civic premium var; ve aracı kullandıkça daha çok seviyorum; civicle city arasındaki (ve cruze arasındaki) farkı daha iyi anlıyorum; cruze'nin en güzel tarafı "fiyatı"; ancak şu an 32.000 TL param olsa cruze "almazdım"; beklerdim; 35.000 TL param olsa zaten city almam (yeni city'yi denemedim dediğim gibi; ama ne kadar başarılı olursa olsun kendi segmentini aşsın veya aşmasın adı "B sınıfı" olan bir araç bu fiyat olmamalı); bir civic kullanıp görmek lazım; 32.000 TL'ye Bravo gibi performansının yüksek olduğu söylenen araçlar denenebilir belki; ama civic'in adının geçtiği yerde bence ne city; ne de özellikle cruze (bu motor seçeneğiyle) şöyle veya böyle alternatif olarak düşünülecek araçlar değil... (honda bu müthiş pazarlama dehasını ÖTV indirimi bittikten sonra da gösterir; dream'in fiyatını bizim (veya benim) gibi orta/ortanın altı gelir grubu için gerçekten "dream" olacak seviyeye getirirse zaten bırakın civic'i bir daha "honda" almayı düşünmüyorum; ancak aldığınız aracın "etiket fiyatının karşılığı olması" kadar "teknik verilerinin karşılığını" da vermesi (ya da "kalıbının arabası olması" ) lazım; bence civic alırken "fiyatı"; cruze alırken "aracı" sorgulamak lazım...)

• Araba seçimi ihtiyaç, beklenti, eski tecrübeler, satmak istediğinde edeceği fiyat ve tabi ki bütçe gibi kompleks bir süreç. Bu yüzden bence hiç kimse için şu veya bu araba tek seçim olamaz.

Araba kullanmak sizin için bir zevk ise, ayırabilecek bütçeniz de varsa sorun yok zaten, alırsınız Civic'i, verdiği keyfe göre ne kadar yakarsa yaksın sorun olmaz zaten. Ş.içinde park etmek sorun oluyorsa 2nci araba için de bütçe ayırabiliyorsanız ayrıca Jazz gibi küçük bir araba alırsınız hem de daha az yakarsınız.

Ama sınırlı bir bütçeniz varsa ve şehir içi çok yol yapıyorsan mecburen yakıtı da hesaplamanız lazım. Honda da çok ilginç bir fiyat politikası var. Otomatik vites olarak düşündüğünüzde, Jazz 33500, City 34500, Civic 37500 (dream). Bu kadar farklı segmentteki arabalar arasında bu kadar az rakamlar olması kararsızlığa sokabiliyor insanları.

Jazz'da yarı-otomatik i-shift olması, bagajının küçük ve daha dar iç mekanı olması; Civic Dream'in de Premium'a göre daha az donanımlı olması ayrıca 1.6 125BG motora zaten ş.içinde çok yük taşımıyorum, trafikte zaten hız yapamadığım için ihtiyacım olmaması sebebiyle 35000 bütçemle optimal olarak düşünüp ben kararımı City ES olarak verdim, verdiğim paraya göre de istediklerimi fazlasıyla karşıladı.

Chevrolet Cruise ismi büyük ama sonuçta Daewoo, yarın ne olacağı belli olmayan firmadan, bir kaç yıl sonra ne kadar edeceği belli olmayan bir arabanın otomatik versiyonuna 33200 verilir mi sizce?

http://www.worldcarfans.com/9081107.009/chevy-cruze-based-daewoo-lacetti-launches-in-korea

• 37500'ü verebiliyorsan ve City'den fazla yaktığı miktarı(bugün yine zam gelmiş) kafana takmayacaksan, Civic al..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.